PROFIL: JUSTIN TIMBERLAKE

PROFIL: JUSTIN TIMBERLAKE

článok



Svetoznámy spevák, a to menej slávny herec. Kým na hudobnom nebi žne jeden úspech za druhým, na hereckom poli toho zatiaľ veľa neodrobil. Zmení sa situácia po jeho výkone vo filme Alpha Dog?

Justin Randall Timberlake prišiel na svet v posledný januárový deň roku 1981 v Memphise. Nakoľko sa jeho rodičia o 4 roky rozviedli, vyrastal v rozvrátenej rodine. Vo svojich 12 rokoch sa spolu s matkou presťahoval do Orlanda na Floridu, kde sa presadil ako moderátor detskej televíznej show The Mickey Mouse Club. Tu sa zoznámil so svojou budúcou priateľkou Britney Spears a neskorším kolegom Joshuom Scottom Chasezom (JC Chasez). Tohto času mu prischla prezývka „Curly“ (čiže kučeravý). 

Profil: Justin Timberlake Profil: Justin Timberlake

V disneyovskej show preukázal úctyhodné zabávačske vlohy, avšak v roku 1995 show povedala svoje posledné slovo a Justin si spolu s kamarátom Chrisom Kirkpatrickom a spomínaným JC Chasezom založili hudobnú skupinu *NSYNC. Za účasti dvoch ďalších speváckych postáv Jamesa Lancea a Joeya Fatonea vytvorili jednu z najúspešnejších chlapčenských hudobných formácií všetkých čias, ktorá svojho času konkurovala obdobnému popovému fenoménu s názvom Backstreet Boys. Okrem plejády úspešných singlov a koncertných turné, stojí za zmienku zápis do Guinessovej knihy rekordov, do ktorej sa zapísal megapopulárny album „No Strings Attached“, ktorý len v USA v priebehu prvého týždňa prekročil hranicu 2 miliónov predaných kusov. Z Justina, frontmana skupiny, sa stal pop-idol, úspešný a pohľadný chalan, ktorý mal celú budúcnosť ešte len pred sebou. Prvú väčšiu skúsenosť s filmovým priemyslom okúsil v roku 1999, kedy v televíznom filme Model Behaviour stvárnil Jasona Sharpea, ktorý uviazne medzi dvomi pohľadnými dvojníčkami.

Aj vzhľadom na fenomenálny úspech kapely *NSYNC sa rozhodol dať na sólovú dráhu. Sólový album „Justified“ (2002) sa stal senzáciou. Albumu však predbiehal marcový rozchod s Britney Spears, čo sa odrazilo aj na samotných skladbách. Vďaka tomuto albumu sa stal Justin trojnásobným držiteľom MTV Music Award 2003 v kategóriách najlepší spevák, najlepší pop výkon a najlepší album. Najväčším hitom sa stala pieseň „Cry me a river“, ktorá najviac reflektovala jeho čerstvé pocity z rozchodu. Okrem tohto hitu, dozaista poznáte i ďalšie songy z tohto albumu – Senorita a Rock Your Body. 

V lete 2003 absolvoval svetové turné s Christinou Aguilerou, počas ktorého sa podujal na veľkom prekvapení, keď sa v jeho prevedení dostala na sklonku roka do éteru pesnička „I´m Lovin´ It“, po ktorej ihneď skočila gigantická fast-foodová sieť McDonald´s, ktorá ju použila v svojej (aj u nás dobre známej) reklame. V tomto období sa zoznámil s Cameron Diaz (Niečo na tej Mary je), s ktorou nadviazal takmer 4 roky trvajúci partnerský vzťah. Na začiatku tohto roka si ale povedali svoje posledné zbohom.  

Profil: Justin Timberlake Profil: Justin Timberlake

Február 2004 priniesol, hádam, jeho najväčší škandál, kedy sa mu počas prestávky Super Bowle na konci speváckeho vystúpenia s Janet Jacskon nešťastne podarilo odtrhnúť kus jej odevu, spod ktorého vykukla Janetina prsná bradavka, ktorej fotka obletela médiami po celom svete.

V roku 2005 sa vo filme Mimo zákon (Edison) objavil po boku takých kapacít ako Morgan Freeman a Kevin Spacey. Stvárnil tu ambiciózneho mladého novinára, ktorý v meste, prešpikovanom korupciou a mafiou, odhalí skorumpovanú policajnú zložku. Z filmu sa vykľul hlboko priemerný film o „zlých“ policajtoch a po prvých ohlasoch bol stiahnutý z kín a vyšiel až na VHS/DVD. Timberlake sa ale na prekvapenie mnohých medzi spomínaným hereckým obsadením vôbec nestratil.

Jeho druhý sólový album, ktorý uzrel svetlo sveta minulý rok v septembri, nesie názov „FutureSex/LoveSounds“ a úvodný singel „Sexy Back“ odznel i na ceremónii MTV Video Music Awards 2006.

Profil: Justin Timberlake Profil: Justin Timberlake

Čo sa týka hereckej brandže, v tejto sfére showbiznisu veľa vody nenamútil. Na konte má mizerný počet celovečerných filmov, medzi ktorými by sme márne hľadali nejaký úspešnejší, nebodaj kvalitnejší počin. Nedávno sa dal opäť na filmové chodníčky a črtá sa pravdepodobne doteraz jeho najvýznamnejšia filmová rola, ktorá by eventuálne mohla roztrhnúť vrece s komerčnými hollywoodskymi dielami, ktoré by bezpochyby prilákali do kín tisíce jeho fanúšikov. Mám na mysli úlohu „feťáka“ v krimi dráme Alpha Dog, ktorá mala tento štvrtok slovenskú premiéru. Z fotiek badať, že Justinov výkon bude naozaj gangstersky „hustý“, nakoľko sa jeho potetované telo neraz objaví sčasti obnažené. Najbližšie ho po tomto diele budeme môcť počuť už o dva týždne v treťom Shrekovi, kde svoj hlas prepožičal kráľovi Arthurovi.   

Čo sa týka záľub, jeho najobľúbenejším športom je basketbal a medzi jeho obľúbené predmety patrili matematika a fyzika. Len pre zaujímavosť, milé dámy a slečny, Justinova ideálna žena musí mať zmysel pre humor, mala by byť inteligentná, komunikatívna a najmä úprimná nielen k iným, ale v prvom rade sama k sebe. Jeho dlhoročný vzor je bývalý kráľ popu, kontroverzný Michael Jackson, ktorý jeho tvorbu a tanečné choreografie značne ovplyvnil. Ešte pár celosvetovo úspešných singlov a trón kráľa popu bude mať svojho nového nasledovníka. Čo sa týka hereckých kreácií, na svoj veľký vstup do sveta filmu ešte len čaká. Výborne spieva a tancuje, dokonca má moderátorské vlohy. Tak usudzujem, že nemôže byť neobdarený i hereckým talentom a je iba otázkou času, kedy si ho na starosť zoberie rozumný režisér a obsadí ho do adekvátnej úlohy. Keď sa to podarilo Eminemovi (ktorého slušný výkon v 8 Mile očakával asi málokto), nevidím Justinove šance vôbec hmlisto. 


autor Michal Šmajda 1.6.2007
  • Alpha Dog (01.06.2007 22:52:39)
  • Preview: Alpha Dog (25.05.2007 19:26:32)
  • Meno:
    ODOSLAŤ
    :)
    REBRÍČEK SK
    01 |
    návšt. 50476
    02 |
    návšt. 11232
    03 |
    návšt. 6387
    04 |
    návšt. 5029
    05 |
    návšt. 4829
    06 |
    návšt. 3812
    07 |
    návšt. 4039
    08 |
    návšt. 2951
    09 |
    návšt. 1913
    10 |
    návšt. 1868
    REBRÍČEK US
    01 |
    $82,0 mil.
    02 |
    $7,4 mil.
    03 |
    $3,9 mil.
    04 |
    $3,2 mil.
    05 |
    $3,2 mil.
    06 |
    $2,5 mil.
    07 |
    $2,1 mil.
    08 |
    $1,7 mil.
    09 |
    $1,4 mil.
    10 |
    $1,1 mil.
    SOCIÁLNE SIETE
    KOMENTÁRE
    Kinema.sk - filmy, seriály

    sector logo
    network
    ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.