DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Úvod apríla sa kvalitným výberom rozhodne pýšiť nemôže, avšak ako sa hovorí: medzi slepými je jednooký kráľom. Spomedzi 9 DVD titulov dávam do pozornosti komédiu Ďakujeme, že fajčíte a gangsterku Nabiť a zabiť.  

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

SAW 3
Krvavá a sadistická hra sa rozohráva už po tretí krát i na DVD nosičoch. Na hranici života a smrti sa nachádzajúci Jingsaw (Tobin Bell) za pomoci spoločníčky Amandy (Shawnee Smith) opäť riadi osudy zúčastnených hráčov a skladá komplikovanú skladačku. Tentoraz sa obeťami jeho hry stávajú doktorka Lyn Denlonová, ktorá musí udržiavať Johna pri živote a jej manžel Jeff (Angus MacFadyen), ktorý musí prejsť sériou skúšok, aby dohral hru, na konci ktorej môže zachrániť život nielen svojej manželke, ale aj malej dcérke. Syna už stratil pri dopravnej nehode. Obeťami jeho smrtonosných skúšok sa stávajú všetci vinníci, ktorí boli za smrť jeho syna zodpovední. Jeff má osud vo svojich rukách. (recenzia filmu)


LOVECKÁ SEZÓNA
Ďalší z rekordného množstva animákov ostatného roka prichádza na DVD. Medveď grizzly Boog rozhodne nepatrí medzi typických jedincov svojho druhu. Je totiž zdomácnený a rozmaznaný leňoch, ktorého domovom je garáž správcu parku. Stereotypným a bezstarostným dňom ale so zoznámením s ukecaným a energickým jeleňom Elliotom odbilo na horšie časy. Ten Booga presviedča, aby opustil svoje teplé hniezdočko a spoločne sa vybrali do skutočnej, nebezpečnej prírody. Na svoje rozhodnutie si však nevybrali najsprávnejší čas, nakoľko sa o rovné tri dni začína lovecká sezóna. Adaptácia drsným podmienkam však nie je jediným problémom ich dobrodružstva. Musia urobiť všetko, čo je v ich silách, aby zjednotili ostatných zvieracích obyvateľov lesa, a získali tak svoje životné spoločenstvo späť. (recenzia filmu
 

ĎAKUJEME, ŽE FAJČÍTE
Nick Naylor (Aaron Eckhart) je zamestnancom významného tabakového koncernu a bezkonkurenčnou špičkou v svojom obore. Účelom jeho práce je zvádzať korenisté verbálne súboje s médiami a velebiť verejnosť na krásy a výhody fajčenia. Každučkú výhradu či námietku svojich protivníkov dokáže tromfne prevrátiť v prospech svojho zamestnávateľa. Talent a šikovný jazýček mu však nie vždy hrajú do kariet. Má totiž 12-ročného syna, ktorému sa snaží byť vzorným otcom. Jeho ostré, rafinované vystúpenia a racionálne argumenty však čoskoro majú za následok, že jeho súkromie sa začína meniť v peklo. Na jeho osobu sa vytvára enormný tlak a románik so žurnalistkou Heather (Katie Holmes) sa neukázal ako najšťastnejší nápad. A aby sa zapotil ešte o čosi viac, je nedobrovoľne podrobený predávkovaniu tabakovými náplasťami. Inteligentnú satirickú komédiu s kvalitným hereckým obsadením nakrútil syn Ivana Reitmana, celovečerný debutant – Jason Reitman. (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

NABIŤ A ZABIŤ
Slevin (Josh Hartnett) neprežíva práve najšťastnejšie obdobie svojho života. Jeho dom je zamorený škodcami a on sa vydáva za svojou priateľkou, ktorá už má však iného. Na ceste za priateľom Nickom je dokonca prepadnutý a okradnutý. Aby toho nebolo málo, Nickov byt je otvorený a po ňom ani stopy. Ako sa ukáže, Nickova neprítomnosť sa pridá na zoznam jeho nespočetných problémov. New York je nebezpečné miesto pre život, s podsvetím plným kriminálnikov a gangstrov. Ale iba dvaja z nich sú najrešpektovanejší: Rabbi (Ben Kingsley) a Boss (Morgan Freeman). Pôvodne partneri, teraz úhlavní nepriatelia, sídliaci na opačných stranách ulice. Jeden druhého obviňujú z nedávnych záhadných vrážd bookmakerov. Slevin sa zoznamuje so svojou krásnou susedkou Lindsey (Lucy Liu). Ich flirt je prerušený, keď sa Bossovi ľudia vrátia pre Nicka. Nikto však netuší, ako Nick vyzerá a na paškál si berú smoliara a už beztak ustarosteného Slevina. Predvedú ho pred Bossa a jeho ponuka znie zreteľne -  zabiješ Rabbiho syna a tvoj dlh (96 000 $) bude splatený. Stojac medzi dvoma gangstrami Slevin zistí, že jeho jedinou šancou prežiť je pristúpiť na Bossovu ponuku. Ako hovorí Don Corleone, je to ponuka, ktorá sa nedá odmietnuť. Hviezdna kriminálna čierna komédia s prvkami noir filmu a gangsterky z režisérskej dielne Paula McGuigana (Najlepší gangster, Miluj ma! Prosím...). (recenzia filmu


NEBOJSA
Klasická slovenská rozprávka o odvážnom putovaní smelého drevorubača Ondreja (Ján Kroner), prezývaného Nebojsa, ktorý sa vydáva do sveta, aby sa naučil báť. V lese si ľavou zadnou poradí s bandou lúpežníkov a zľutuje sa iba nad jedným, najmenej bojovným lúpežníkom Ferkom (Ondrej Vetchý), s ktorým sa spolu vydávajú na ďalšiu cestu. Ale Nebojsa čoskoro spozná, že Ferko je nielen zbabelec a leňoch, ale aj riadny klamár, ktorému nemožno veriť ani nos medzi očami. Po mnohých dobrodružstvách sa spolu dostanú až do kráľovstva ruží, kde musia oslobodiť zakliatu princeznú. Tu však Ferko neodolá pokušeniu a dotkne sa truhlice so zlatom a premení sa na kameň. Statočný Nebojsa však nakoniec prekabáti zlého čarodejníka, prekoná všetky nástrahy čiernej pani a nakoniec oslobodí svojho kamaráta Ferka a krásnu princeznú.


KRÁSKA V NESNÁZÍCH
Melancholická komédia o tom, ako po povodni začať nový život. Ústrednou postavou filmu je matka dvoch detí Marcela (Anna Geislerová), ktorej manžel Jarda (Roman Luknár) vo vlastnej autodielni „spracováva“ kradnuté autá. Muž skončí vo väzení a Marcele začne dvoriť bohatý postarší emigrant Evžen (Jozef Abrhám). Mladá žena, váhajúca medzi telom a dušou, príjme jeho ponuku na bývanie v reštituovanej vile. Milostný príbeh ženy, riešiacej dilemu sexuálnej príťažlivosti a zabezpečenej budúcnosti získal Zvláštnu cenu poroty na MFF Karlove Vary 2006. Réžia: Jan Hřebejk (Pelíšky, Musíme si pomáhať, Pupendo). (recenzia filmu

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

KORISŤ
Rodina Toma Newmana vyráža na dovolenku do horúcej Afriky s cieľom relaxácie a zblíženia sa jeho dvoch detí a jeho novej manželky. Výlet na safari na prenajatom terénnom aute sa ale pre Tomovu rodinu stáva bludiskom uprostred juhoafrickej divočiny, plným púštnych ciest. Nuž strata orientácie nie je jedinou komplikáciou. Pravé africké peklo otvára svoje brány, až keď narazia na skupinku hladných levov.   


MIMO ZÁKON
Edison. Metropola, ktorá sa zmieta vo vlnách kriminality, korupcie a organizovaného zločinu. Policajné zložky sú buď skorumpované, alebo natoľko naivné, že bojujú za vlastné čisté svedomie. Korupcia je moc, bez ktorej vládnutie jednoducho nemôže fungovať. Pred jej rozmachom neunikli ani súdy či média. Jedinú šancu, ako závratne rozrastajúcu sa kriminalitu sčasti ochromiť predstavuje špeciálna organizovaná zložka. Ambiciózny mladý novinár (Justin Timberlake) avšak zisťuje, že sa jedná len o ďalší skorumpovaný systém. Hlavných rolí sa zhostili herecké hviezdy veľkého formátu – Morgan Freeman a Kevin Spacey.    


ERAGON
Alagasia, fantazijná krajina, bývala pokojnou zemou, v ktorej bol mier a poriadok udržiavaný Dračími jazdcami. Všetko fungovalo tak, ako malo a jazdci mali obdivuhodný spoločenský kredit. Avšak iba dovtedy, kým jeden z nich Galbatorix (John Malkovich) nepozabíjal ostatných jazdcov a nevyhlásil sa za kráľa. Odvtedy vládne v krajine tvrdou rukou, príznačnou pre nadvládu teroru. Alagasia potrebuje spásu v podobe vyvoleného hrdinu ako soľ. Stáva sa ním 17-ročný farmársky chlapec Eragon (Edward Speleers), ktorý v lese nachádza dračie vajce. Z útleho stvorenia vyrastá bájny drak gigantických rozmerov – Zafira, s ktorým dokáže mládenec telepaticky komunikovať. Stáva sa vyvoleným, no pre Galbatorixa zároveň nepohodlným. Nerozvážnemu mladíkovi v jeho náročnej ceste, na konci ktorej môže byť buď smrť, alebo spása Alagasie pomáha sprievodca a odborník na draky, Brom (Jeremy Irons). Fantasy dobrodružstvo vzniklo na základe celosvetového knižného bestselleru iba 22-ročného Christophera Paoliniho. (recenzia filmu)


autor Michal Šmajda 11.4.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.