DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Druhá polovička mesiaca so sebou priniesla značne slabšie tituly ako tá prvá, ale aj napriek tomu sme pre vás našli zopár titulov, ktoré by vašej pozornosti nemali ujsť... 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

BIELA GRÓFKA
Príbeh romantickej drámy Jamesa Ivoryho (Rodinné sídlo, Súmrak dňa) sa odohráva v Číne, v 30. rokoch minulého storočia. V Šanghaji, v ktorom sa po príchode japonských vojsk rozpútala občianska vojna sa pretnú životné cesty nevidomého amerického diplomata Todda Jacksona (Ralph Fiennes) a ruskej aristokratky na úteku, ktorá sa živí ako barmanka a príležitostne si privyrába prostitúciou. Osud ju však zavedie do novootvoreného a veľmi úspešného nočného podniku, ktorý má pod palcom práve Todd. Ich formálny vzťah sa behom pár nocí mení na veľmi intímnu a vášnivú záležitosť. 
 

ZOOM
Generál Larryby (R. Torn) a doktor Grant (Ch. Chase) sa zo všetkých síl snažia prehovoriť bývalého superhrdinu – starnúceho a nezamestnaného Jacka Sheparda, tzv. „Kapitána Zooma“ (T. Allen), aby sa ešte raz a naposledy vrátil späť do akcie. Našej planéte Zem totiž hrozí bezprostredný zánik. Zoom už ale o všetky svoje nadprirodzené schopnosti prišiel, no po dlhšom prehováraní sa predsa len ujíma svojej poslednej úlohy – vycvičiť nezbednícku bandu deti, obdarenú neuveriteľnou mocou, vytvoriť z nej vyvážený, ucelený tím a zachrániť svet.
 

ILUZIONISTA
Príbeh filmu sa začína na sklonku 19. storočia v rakúskej Viedni. Hlavnou postavou je pán Eisenheim (Edward Norton), iluzionista najväčšieho kalibru, ktorý predvádza svoje dych berúce umenie pred stovkami nadšencov. Raz si jeho predstavenie vyslúži i pozornosť korunného princa Leopolda (Rufus Sewell) a jeho  krásnej snúbenice Sofie (Jessica Biel). Nič kuriózne by na tom nebolo, keby Eisenheim v nádhernej princeznej nespoznal svoju dávnu detskú lásku a jeho city sa znova neoprášili. Sofia ale nie je práve najšťastnejším predmetom jeho lásky a to nielen preto, že je snúbenicou pyšného princa. Čo nevidieť sa dve zamilované holubičky rozhodnúť dať na útek, osud však rozhodne ináč a Sofiine bezvládne telo je nájdené na hladine rieky. Tieň podozrenia padá na aristokratického a žiarlivého násilníka Leopolda. Všetko sa zdá nad slnko jasné, až kým na scénu nevstúpi s vládou spriaznený inšpektor Uhl (Paul Giamatti), aby dal veci na „správnu mieru“. (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

3-IRON 
Jediné čo mladík Tae-suk má, je jeho krásna motorka. Má tiež veľmi zvláštnu záľubu a životný štýl. Chodí po celom meste a vyhľadáva prázdne byty, v ktorých vždy strávi nejakú tu dobu. Z toho, čo chladničky ponúkajú sa naje, osprchuje sa a na oplátku vyperie špinavé prádlo a opraví pokazené veci. V cudzích bytoch sa správa úplne ako doma a tesne pred príchodom majiteľa dá všetko do poriadku a zmizne. Jedného dňa však vchádza do rodinného domu, ktorý sa navonok zdá prázdny. V domnienke, že je vo vile sám prekvapujúco natrafí na týranú mladú ženu veľmi bohatého muža. Medzi týmito opustenými ľuďmi čoskoro vzniká vášnivý milenecký vzťah. Film dostal názov podľa menej používanej golfovej palice, ktorá je paralelou k opustenému človekovi či prázdnemu domu (čo je i presný preklad originálneho kórejského názvu Bin-jip). Kim Ki-duk, kórejská režisérska stálica, nakrútil silnú komornú romantickú drámu, ktorá ponúka plnohodnotný filmový zážitok ako po formálnej tak i obsahovej stránke. (recenzia filmu

 
ČIERNA DAHLIA
Mladá a očarujúca Elizabeth Short (Mia Kirshner), prezývaná aj „Čierna Dahlia“, prišla do mesta filmového priemyslu a showbiznisu, aby tu prelomila ľady a stala sa skvejúcou sa hollywoodskou herečkou. Jej meno sa predsa len dostalo do širokého povedomia celej krajiny, no žiaľ nie vďaka jej hereckému talentu. Bola totiž brutálne zavraždená a jej smrť rezonuje vo všetkých médiách ako najaktuálnejší kriminálny prípad. Vyšetrovanie si na starosť berú detektívi Lee Blanchard (Aaron Eckhart) a Bucky Bleichert (Josh Hartnett). Film je inšpirovaný skutočným prípadom, ktorý nebol nikdy vyriešený. Vražda dokonca dosahovala takého stupňa ohavnosti, že fotografie z miesta činu neboli nikdy uverejnené v žiadnej tlači. V ďalších úlohách sa vám predstavia Scarlett Johansson a dvoma Oscarmi ovenčená Hillary Swank.   
 

BIELA MASAJKA
Na konci dovolenky v Keni sa Carola (Nina Hoss) stretáva s Lemalianom (Jacky Ido, pôvodom z Burkina Faso), bojovníkom z kmeňa Samburu, ktorý so svojimi zbraňami a v tradičnom kmeňovom odeve pôsobí strhujúcim dojmom. Fascinovaná Carola sa do neho bláznivo zaľúbi, čo má však fatálne dôsledky. Impulzívne zruší spiatočný let a svojho priateľa Stefana (Janek Rieke) pošle domov samého. V Keni sa vzápätí pustí do hľadania Lemaliana. Po zničujúcej ceste africkou divočinou stretne Elisabeth (Katja Flint), s ktorou sa spriatelí. V meste potom konečne nájde svojho vysnívaného muža a nasleduje ho do jeho dediny Barsaloi. Carola sa rozhodne zabudnúť na svoj predchádzajúci život vo Švajčiarsku a s obrovskou energiou sa snaží prekonať všetky prekážky odlišnej civilizácie a začať v Afrike nový život. To, čo považovala za najväčšiu lásku vo svojom živote, sa však zmení na utrpenie – dobrodružstvo medzi nebom a peklom, počas ktorého si siahne až na dno svojich síl. (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

VOLVER
Raimunda (na Oscara nominovaná Penélope Cruz) a Sole (Lola Dueňas) sú diametrálne odlišné sestry, ktoré žijú v kraji neďaleko Madridu, vyznačujúcom sa silným vetrom, ktorý šíri časté požiare. Práve požiar stál stal za smrťou ich rodičov. Raimunda je očarujúca, komunikatívna a veľmi temperamentná žena, ktorá spolu s alkoholu a nič nerobeniu holdujúcim manželom Pacom vychováva svoju 14-ročnú dcéru Paulu. Menej výrazná Sole, protipól svojej sestry, žije bez partnera a zarába si ako kaderníčka. A do značnej miery je poverčivá a verí na nadprirodzené veci medzi nebom a zemou. Ich temperamentné životy rozprúdi nielen nečakaná smrť manžela Paca, ale i príchod ducha ich matky (Carmen Maurová) do mesta. Tá prišla, aby raz a navždy urovnala nevyriešené veci. Súčasná európska režisérska špička, Pedro Almodóvar, sa vrátila k svojej obľúbenej a ústrednej téme svojej tvorby – k ženám. (recenzia filmu)  


HADY V LIETADLE
Mladý chlapec bol vo veľmi nesprávnom čase na veľmi nesprávnom mieste. Stal sa totiž svedkom vraždy a pre miestne podsvetie sa v okamihu stáva nepohodlným. Z miesta činu sa mu ale podarilo utiecť a skončil v rukách agenta FBI Flynna (Samuel L. Jackson). Spolu s ním odlieta do Los Angeles, aby tu svedčil proti samotnému bossovi mafie. Kľudná cesta lietadlom sa však pre všetkých cestujúcich mení v nočnú moru. Nebezpečný náklad s desiatkami agresívnych a jedovatých hadov bol totiž odpálený a na palube lietadla sa začína boj na život a na smrť. (recenzia filmu)


MRÁZIK
Na pulty predajní sa opäť raz dostáva kultová ruská rozprávka, bez ktorej by Vianoce, hádam, ani Vianocami neboli. Tento krát však táto reedícia obsahuje výhradne český (pre mňa osobne ťažšie stráviteľný) dabing. Ústredným motívom je ako inak láska pracovitej chudinky Nastenky a odvážneho, avšak samoľúbeho a pyšného mládenca Ivana. Polená pod nohy ich láske hádže nielen zlá macocha s rozmaznanou a nevychovanou Marfušou, ale i rada legendárnych rozprávkových postáv, počnúc lesnými lúpežníkmi a končiac Babou Jagou. Ešteže je tu pán zimy, ujo Mrázik, ktorý nedohliada len na to, aby bol každučký strom v kraji biely, ale i stojí na strane našej zaľúbenej dvojice.  


autor Michal Šmajda 28.2.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.