DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Najkratší mesiac roka a zároveň posledný zimný mesiac so sebou nepriniesol príliš širokú a oslňujúcu DVD nádielku, no my sme pre vás vybrali, pevne verím, to najzaujímavejšie a najatraktívnejšie. Nech sa páči... 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ŽENA VO VODE

Najčerstvejší počin nekorunovaného novodobého kráľa napätia a dejových zvratov, M. N. Shyamalana (Šiesty zmysel, Znamenia, Osada), sleduje nesmelého správcu obytného komplexu – Clevelanda Heepa (Paul Giamatti). Popravde povedané je to taký malý životný stroskotanec – žije samotárskym, ustarosteným a monotónnym životom, v ktorom nenachádza uspokojivé uplatnenie a zo strany obyvateľov budovy, žiaľ, ani pochopenie. Jeho život ale rozhýbe a spestrí nevídaný nález. V jeden večer totiž v bazéne, ktorý patrí do jeho rajónu nájde neznámu mladú nahú ženu (Bryce Dallas Howard). Uchýli ju u seba doma a netrvá dlho, kým zistí šokujúci fakt. Mladá žena je v skutočnosti narf- postava z rozprávkového príbehu pre deti a čo najskôr sa musí dostať späť do svojho rozprávkového sveta. Bude to ale jednoduché?  (recenzia filmu)


V TOM DOME STRAŠÍ

Animák, ktorý sa v mori minuloročnej bohatej animovanej nádielky rozhodne neutopil. Úspech filmu už predznačili producenti, post ktorých obsadili hollywoodske osobnosti najhrubšieho zrna – Steven Spielberg a Robert Zemeckis. Film je mimochodom nominovaný na Oscara v kategórií najlepší animovaný film roka. No ale poďme k príbehu. 12-ročný DJ a jeho blízky priateľ Chowder bývajú na typickej americkej ulici, ktorá sa môže pýšiť samými krásnymi rodinnými domami. No nájde sa aj dom, ktorý z rady krásnych domčekov tak trochu vytŕča a so svojím agresívnym, postarším majiteľom – pánom Nebbercrackerom priťahuje DJ-ovu pozornosť už hodnú dobu. Všetko čo totiž skončí na trávniku domu oproti, zmizne raz a navždy v útrobách záhadného domu. Niečo tu nesedí a presnejšie čo, to sa už na vlastnú päsť rozhodnú zistiť spomínaní chlapci, ktorí do svojho tímu priberú aj ambicióznu a inteligentnú rovesníčku – Jenny. Film odkazuje na mnohé slávne filmy, pripomína atmosféru hororov a detských filmov 80. rokov minulého storočia a rozhodne nie je adresovaný len tým najmenším.  (recenzia filmu)


KLIK – ŽIVOT NA DIAĽKOVÉ OVLÁDANIE

Michael Newman (Adam Sandler) len nedávno prekročil hranicu stredných rokov. V jeho živote je aj napriek úspešnej práci a peknej rodinke prázdnota, ktorú by rád vyplnil. Je to však karierista, ktorý má pred sebou iba jediný cieľ – už toľkokrát skloňované povýšenie. Šéf (David Hasselhoff) si ale očividne dáva na čas a Michaela pomaly pohlcuje depresia. Z tejto nezávidenia hodnej situácie ho ale vytiahne jedna obyčajná návšteva obchodného domu, kde sa Michael stretáva s Mortym (Christopher Walken), zvláštnym vynálezcom, ktorý mu daruje diaľkové ovládanie, spĺňajúce všetky jeho priania. Je povýšený a stáva z neho priam vzorový manžel a otec dvoch detí. Žiadne šťastie však netrvá večne a s diaľkovým ovládaním si akosi vymení úlohy. Ovládač je predsa na to, aby ovládal a Michael je čo nevidieť úplne v zajatí jeho kontroly.  (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

V ZAJATÍ RÝCHLOSTI

Anthony Hopkins exceluje v úlohe muža, ktorý celý život sníval sen byť najrýchlejší. Burt Munro venoval 40 rokov svojho života zdokonaľovaniu svojho motocykla Indian Scout, na ktorom svieti rok výroby 1920. V roku 1967 sa mu na soľných jazerách v Bonneville podaril neuveriteľný svetový rýchlostný rekord aj napriek všetkým nepríjemnostiam a okolnostiam, ktoré tento jeho pokus roky sprevádzali. Silný film o mužovi, ktorý nikdy neprestal veriť a šiel za svojím cieľom až dovtedy, pokiaľ sa nestal skutočným. „Ak je to ťažké, daj to toho viac. Ak je to nemožné, daj do toho všetko.“  (recenzia filmu)


MRAVČIA POLEPŠOVŇA

Lucas Nickle je uzavretý 10-ročný chlapec, ktorý je chlapcami z ulice šikanovaný a zosmiešňovaný. Možno je to tým, že nosí okuliare či preto, že je trocha nižšej a útlejšej postavy ako jeho rovesníci. Hierarchia nadradenosti však hovorí jasnou rečou – Lucas si svoj hnev vybíja na nevinných a bezmocných mravcoch, ktorí si v harmónií nažívajú na jeho trávniku. Mravce však nevyspytateľné útoky už ďalej nemôžu znášať a svoje existenčné problémy riešia s pomocou mravčieho vynálezcu Zoca. Vďaka jeho čarovnému nápoju je „Kazisvet“ zmenšený na mravčiu veľkosť a násilne odvlečený do mraveniska. Odpustenie, slobodu ale aj rešpekt a uznanie môže dosiahnuť jedine len ak bude spolupracovať a stane sa plnohodnotným mravcom. K tomu mu dopomôže príjemná mravčia zdravotná sestra Hova. Ďalší z množstva minuloročných animovaných diel.  (recenzia filmu)


HRBÁČ

Statočný šľachtic Lagardere je svedkom zákernej vraždy Filipa de Neversa, ktorého ho má na svedomí kráľovský obľúbenec – Gonzaga. Lagardere umierajúcemu sľúbi, že zachráni jeho malú dcérku Auroru. Tajne ju odnáša do Španielska, kde ju do veku 15 rokov starostlivo vychováva a následne vracia matke. Späť do Paríža sa ale už Lagardere vracia tak zamaskovaný, že ho nespozná ani Aurora. Historická klasika, ktorá svetlo sveta uzrela v roku 1960. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

VZBURA NA BOUNTY

Ošatená do DVD formátu bola i dobrodružná klasika z roku 1962. Anglická plachetnica Bounty má namierené do Tahiti s cieľom dodania nákladu. Nekompromisný a despotický kapitán Blight je odhodlaný byť v cieli svojej cesty tak skoro, ako to len je možné, odhliadnuc od vyčerpanosti posádky, ktorá však striktnú disciplínu dodržuje. Po príchode na zázračné miesto sa po týždňoch sekírovania cítia ako v siedmom nebi. Čas odchodu sa ale blíži a ich nespokojnosť a strach z ďalšej otrockej plavby sa stupňuje, priam prekypuje. Na spiatočnej ceste dochádza k slávnej a dramatickej vzbure, za ktorou stojí dôstojník Fletcher Christian (Marlon Brando).


RITUÁL

Detektív Edward Malus (Nicolas Cage) nie príliš rád spomína na svoju traumatizujúcu minulosť. Pred rokmi sa mu totiž pri automobilovej tragédií nepodarilo zachrániť matku s dieťaťom. Jedného dňa ho však o pomoc požiada jeho bývalá priateľka Willow, ktorá beznádejne pátra po svojej nezvestnej dcérke. Malus vidí výbornú príležitosť ako zaplátať nemalú dieru vo svojom svedomí a prichádza na záhadný malý ostrov v Pacifiku, kde Willow spolu s dcérkou žili. Ostrov má však pevne v rukách pohanská komunita, očividne skrývajúca nejedno tajomstvo. Vypátrať stratenú dievčinu však bez preniknutia do tajov a zákulisia striktnej komunity nebude možné. Čím bližšie je k svojmu cieľu, tým viac siaha na prah toho, o čom je zakázané rozprávať... 


MARVINOVA IZBA

Lee (Meryl Streep) je rozvedená žena, ktorá žije so svojim synom Hankom (Leonardo Di Caprio), ktorý je uväznený v pazúroch puberty. Hankove správanie je rozvodom svojich rodičov zjavne poznačené ešte viac, no jeho mama na neho ani priveľa času nemá. Situácia ich čoskoro pritlačí k múru a sú nútení sa presťahovať k Lee-inej sestre Bessie (Diane Keaton), ktorá sa stará o ich chorého otca. Bessie predstavuje oveľa duchaplnejšiu, súcitnejšiu a najmä zodpovednejšiu osobnosť ako jej sestra Lee. Spolunažívanie dvoch absolútne rozdielnych sestier, ťažko zvládateľného Hanka a chorého otca prinesie priestor na nazretie do naštrbených a utrápených psychík. Svoje zohrajú aj časté návštevy otcovho lekára (Robert De Niro). Silná komorná dráma z roku 1996 je založená na slušných hereckých výkonoch, o čom svedčí i oscarová nominácia pre Diane Keaton.  


autor Michal Šmajda 14.2.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.