PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Flightplan s Jodie Foster zabral aj počas druhého víkendu premietania. Nestačil naň ani celovečerný film Serenity podľa seriálu Firefly, ani Cronenberg s Históriou násilia

TOP 30. 9. - 2. 10. 2005
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Flightplan Buena Vista 2. týždeň  14,8 mil 45,9 mil
2. Serenity Universal 1. týždeň 10,08 mil 10,0 mil
3. Tim Burton's Corpse Bride Warner Bros 3. týždeň 10,03 mil 33,1 mil
4. A History of Violence New Line 2. týždeň 8,1 mil 8,8 mil
5. Into the Blue Sony 1. týždeň 7,0 mil 7,0 mil
6. Just Like Heaven DreamWorks 3. týždeň 6,1 mil  38,4 mil
7. The Exorcism of Emily Rose Screen Gems 4. týždeň 4,3 mil 68,5 mil
8. Roll Bounce FoxSearchlight 2. týždeň 4,0 mil 12,6 mil
9. The Greatest Game Ever Played Buena Vista 1. týždeň 3,6 mil 3,9 mil
10. The 40 Year Old Virgin Universal 7. týždeň 3,1 mil 101,4 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Flightplan
Kyle Pratt nastúpi so svojou malou dcérkou do lietadla, ktoré smeruje z Berlína do New Yorku. Obe cestou zaspia, ale keď sa Kyle o tri hodiny neskôr zobudí, nikde nevie nájsť svoju dcérku a navyše si nikto z cestujúcich ani posádky nevšimol, že by s niekým do lietadla nastupovala.

Réžia: Robert Schwentke (Tattoo)
Scenár: Peter A. Dowling, Billy Ray
Hrajú: Jodie Foste (Úkryt), Peter Sarsgaard (Kľúč), Sean Bean (Ostrov), Kate Beahan (The Matrix Revolutions)

Ani 40 percentný pokles, na 14,8 milióna dolárov nezabránil filmu Flightplan, aby opustil prvé miesto. Po desiatich dňoch má tento thriller na konte 45,9 milióna dolárov, čo je takmer na vlas podobný výsledok, aký Jodie dosiahla s filmom Úkryt v roku 2002. Ten klesol počas druhého víkendu o 39% a celkovo zarobil 96,3 milióna dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 36%, imdb.com - 6,1/10, Roger Ebert - 3,5/4, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - B-

Trailer
Oficiálna stránka

Hneď na úvodnej stránke nenájdete trailer, ale sedem minútové preview, ktoré na pomalom počítači môže trvať aj roky, kým sa načíta. Po pripútaní bezpečnostným pásom už môžete pohodlne a bez strachu objavovať nové informácie o filme. Za zmienku stojí "Explore AALTO AIR E-474".

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Serenity
Kapitán Malcolm Reynolds velí posádke vesmírnej lode uprostred občianskej vojny. Loď sa volá Serenity a Raynolds si privyrába na živobytie rôznymi priestupkami a prepravuje veci a osoby, ktoré by prepravovať nemal. Na loď vezme istého doktora a jeho tajomnú asistentku. Zisti však, že tú tajomnú asistentku hľadajú snáď úplne všetci vo vesmíre…

Réžia: Joss Whedon (seriál Firefly)
Scenár: Joss Whedon
Hrajú: Nathan Fillion (Dracula 2000), Ginna Torres (Matrix Revolutions), Alan Tudyk (Ja, Robot), Morena Baccarin (Roger Dodger)

Film nadväzuje na seriál, ktorý sa vysielal len jednu sezónu na stanici Fox. Kvôli nízkej sledovanosti sa nenakrútili už ďalšie pokračovania, ale vďaka tomu, že na DVD dosiahol výborných predajných výsledkov, dostal tvorca epizód Joss Whedon šancu adaptovať svoj seriál pre veľké plátno. Na to mu pridelili rozpočet vo výške 39 miliónov dolárov. Práve preto, že bol seriál po prvej sezóne stiahnutý, bol štúdiom Universal film nasadený len v 2 188 kinách. Zarobil však 10,1 milióna dolárov a získal veľmi dobré kritiky (na IMDb je už medzi 250timi najlepšími filmami podľa hodnotenia čitateľov), takže sa môžeme dočkať príjemného prekvapenia a možno aj návratu seriálu...

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 81%, imdb.com - 8,6/10, Roger Ebert - 3/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - A-

Trailer 1
Trailer 2

Oficiálna stránka

V Intre sa vám prehrá pár pohyblivých obrázkov, potom sa dostanete na stránku, ktorá vyzerá zložitejšie ako v skutočnosti je. Klikať môžete po postavách a menu sa nachádza v ľavom dolnom rohu. Pokiaľ nemáte prehľad o čo vo filme ide, navštívte sekciu video.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Tim Burton´s Corpse Bride (Mŕtva nevesta Tima Burtona)
Viktor cestuje domov so svojim priateľom aby si zobral za ženu jeho milú Viktóriu. Po ceste zastanú v lesoch, aby si oddýchli a len tak pre zábavu Viktor dá svoj svadobný prsteň na konárik trčiaci zo zeme a povie manželský sľub. Konárik však vstane spod zeme, a Viktor zistí, že to nie je konárik, ale prst mŕtvej dievčiny, ktorá bola zavraždená a teraz sa vrátila ako zombie, aby bola Viktorovi milujúcou manželkou. 

Réžia: Tim Burton (veľká ryba), Mike Johnson
Scenár: John August, Pamela Pettler, Caroline Thompson
Hrajú: Johnny Depp (Charlie a továreň na čokoládu), Helena Bonham Carter (Veľká ryba), Emily Watson (Život a smrť Petra Sellersa), Christopher Lee (Pán prsteňov)

Mŕtva nevesta Tima Burtona zarobila len o niečo menej ako novinka Serenity. Po dvoch víkendoch vo veľkom počte kín, stojí na treťom mieste vďaka desiatim miliónom zarobených počas víkendu. Celkovo má na konte 33,1 milióna a kým bude stiahnutá z kín, mohla by zarobiť tých 60 miliónov, čo by bolo o 10 miliónov viac ako Predvianočná nočná mora.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 81%, imdb.com - 7,7/10, Roger Ebert - 3/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B+

Trailer
Oficiálna stránka

Bolo by hriechom nevstúpiť na Flash stránku Mŕtvej nevesty. Nesadíte prsteň a vstúpite do tajomného a zázračného sveta Tima Burtona. Jednoznačne najlepšia stránka tohto roku!

             


A History of Violence (História násilia)
Tom Sall žije šťastný a pokojný život so svojou ženou Edie a ich dvoma deťmi v malom mestečku v Indiane. Jedného dňa Tom vo svojej reštaurácii prekazí pokus o lúpež, v sebaobrane zabije dvoch hľadaných zločincov a jeho idylický život sa od základov otrasie. Tomovo hrdinstvo priláka médiá a on sa ocitne vo svetlách reflektorov. Snaží sa vrátiť späť k svojmu jednoduchému a obyčajnému životu, no márne... Navyše sa objaví záhadný muž, ktorý tvrdí, že mu Tom v minulosti ublížil. Okrem tajomného muža sa musia Sallovci vysporiadať aj so svojím vzájomným vzťahom, ktorý sa pod vplyvom okolností začne pomaly rúcať...

Réžia: David Cronenberg (eXistenZ)
Scenár: Josh Olson podľa grafickej novely autorov John Wagner, Vince Locke
Hrajú: Viggo Mortensen (Pán prsteňov), Maria Bello (Coyote Ugly), William Hurt (Osada), Ed Harris (Hodiny)

Film spoločnosti New Line História násilia, ktorý mal premiéru na filmovom festivale v Cannes, sa dočkal širokého nasadenia v 1 340 kinách, kde zarobil 8,1 milióna dolárov. Pre režiséra Davida Cronenberga je to najvyšší debut jeho kariéry. Doteraz počas prvého víkendu najviac zarobil jeho horor Mucha z roku 1986 a vtedy to bolo 7 miliónov dolárov. Zdá sa, že s rozpočtom 32 miliónov by mohlo ísť o veľmi príjemné prekvapenie jesennej filmovej sezóny.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 89%, imdb.com - 7,9/10, Roger Ebert - 3,5/4, yahoo.com - A-, boxofficemojo.com - B+

Trailer
Oficiálna stránka

Zo stránky hrá hudba Howarda Showa a v sekcii o filme narazíte napríklad na The Graphic Novel, otázky a odpovede režiséra filmu a sekcia Video Blog vám otvorí nové okno s akoby novou stránkou o filme. Síce ničím výnimočné, ale veľmi príjemné.

              


Into the Blue (Do hlbiny)
Keď štyria mladí potápači narazia na legendárny vrak, ktorý podľa povestí ukrýva zlato v hodnote niekoľko miliónov dolárov, zdá sa, že sa im konečne splnil veľký sen. Neďaleko však odhalia ďalší, teraz oveľa hrozivejší "poklad". Všetci štyria si sľúbia, že o náleze budú mlčať, aby mohli vrak lode vyzdvihnúť skôr, než sa o ňom dozvie konkurenčný lovec pokladov, ktorý by ich oň mohol pripraviť. V stávke je však príliš veľa a skoro sa ukáže, ako bol ich sľub pevný. Okrem možnej zrady v hlbine na nich čaká celá rada ďalších nebezpečí. Z lovcov sa náhle stáva korisť.

Réžia: John Stockwell (Bláznivo/Krásne)
Scenár: Matt Johnson
Hrajú: Paul Walker (Rýchlo a zbesilo), Jessica Alba (Sin City), Scott Caan (Dannyho dvanástka), Ashley Scott (Kráčajúca skala)

Akčný thriller Do hlbiny je remakeom filmu The Deep. V najnovšom spracovaní sú hlavnými hviezdami Paul Walker a Jessica Alba, od ktorých by sa čakalo viac ako len 7 miliónov počas prvého víkendu vo 2 789 kínách.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 20%, imdb.com - 4,9/10, Roger Ebert - 3/4, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - C+

Trailer
Oficiálna stránka

Možno budete úspešnejší a nedostanete sa v hlbinách do žraločej papule ako ja. Na palube lodi sa nachádza navigátor, ktorým sa dostane k informáciám o filme. Veľmi dobre urobená stránka. Návšteva vítaná...

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 71,4 miliónov dolárov.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
1 - 3 október 2004 Shark Tale 47,6 mil
3 - 5 október 2003 School of Rock 19,6 mil
4 - 6 október 2002 Red Dragon 36,5 mil

A čo vpáli do kín siedmeho desiaty dvetisíc päť? V prvom rade dlho očakávaný celovečerný film Nicka Parka The Cruise of the Were-Rabbit starring Wallace & Gromit, v druhom rade komédia Curtisa Hansona In Her Shoes s Cameron Diaz a Toni Collette, ďalej zaujímavo vyzerajúca komédia Waiting..., a thriller s dvojicou Al Pacino - Matthew McConaughey s názvom Two for the Money.

 


autor Matej Oravec 7.10.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.