PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Situácia podobná ako minulý týždeň. Opäť sa dve novinky dostali na popredné miesta v rebríčku. Prvoaprílovú jednotku si pripísalo drsné Mesto hriechu - Sin City a dvojku naopak miesto krásy - Beauty Shop.

TOP 1. 4. - 3. 4. 2005
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Sin City Dimension 1. týždeň 29,1 mil 29,1 mil
2. Beauty Shop MGM 1. týždeň 12,8 mil 16,6 mil
3. Guess Who Sony 2. týždeň 12,7 mil 41,0 mil
4. Robots Fox 4. týždeň 9,8 mil 104,4 mil
5. Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous Warner Bros. 2. týždeň 8,1 mil 31,1 mil
6. The Pacifier Buena Vista 5. týždeň 5,8 mil 96,1 mil
7. The Ring  Two DreamWorks 3. týždeň 5,6 mil 68,0 mil
8. The Upside of Anger New Line 4. týždeň 4,0 mil 8,6 mil
9. Hitch Sony 8. týždeň 2,9 mil 171,2 mil
10. Ice Princess Buena Vista 3. týždeň 2,7 mil 18,7 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

SIN CITY (Sin City: Mesto hriechu)
John Hartigan je jeden z mála neskorumpovaných policajtov v meste zvanom Sin City. Poslednej noci služby sa mu podarí zachrániť 11 ročné dievčatko Nancy Callahanovou, ktorú chce zabiť sadista a vrah Junior. Ten je však synom senátora Roarka. Pri akcie zahynie Hartiganov parťák Bob a senátor zvalí na Hartigana všetky obvinenia Hartiganom zmračeného syna čítajúce štyri únosy a brutálne vraždy dievčatok. Senátor Roark umlčí všetkých svedkov. Okrem jedného. Nancy, ktorá sa úspešne odkrýva pred nepriateľmi a každý deň posiela svojmu záchrancovi Hartiganovi do väzenia list. Ale jedného dňa listy prestanú chodiť...

Trinásť rokov trvalo, kým sa geniálny noir komix Franka Millera dostal na filmové plátno. Pod filmom sa z režisérskej stoličky hlásia Miller s Robertom Rodriguezom, ktorý legendárnemu komixu úplne prepadol. Na plátno z kreslenej podoby sa z troch častí: Sin City, The Big Fat Kill a That Yellow Bastard dostali Bruce Willis (Hartigan), Mickey Rourke (Marv), Clive Owen (Dwight), Elijah Wood (Kevin), Nick Stahl (Junior/Yellow Bastard), Carla Gugino (Lucille), Brittany Murphy (Shellie), Jaime King (Goldie/Wendy), Jessica Alba (Nancy), Maria Bello (Ava Lord), Rosario Dawson (Gail), Benicio Del Toro (Jack). To musí stáť za to! Slovenská premiéra sa presunula až na 28. 7. 2005. Tešiť nás však môže to, že film pôjde u nás skôr ako v susedných Čechách.

Hyperštylizované, eRkom ohodnotené, pozitívnymi recenziami od kritikov ovenčené, 40 miliónové Sin City zarobilo počas prvých troch dní 29,1 milióna dolárov v 3230 kinách. V piatok, prvého apríla to vyzeralo veľmi sľubne, keď Sin City zarobilo takmer 12 miliónov dolárov, ale už v sobotu klesol zárobok o 41%. Možno takmer so 100 percentnou istotou povedať, že budúci víkend bude mať Sin City viac ako 50 percentný pokles, ako sa to v súčasnosti stáva s komixovými adaptáciami.

Debut Sin City je totožný so štartom filmu Keanu Reevesa Constantine, ktorý v prvom týždni premietania zarobil 29,8 milióna dolárov. Momentálne je jeho zárobok 73,7 miliónov dolárov. Minulý rok v apríli mal premiéru Hellboy. Ten zarobil 23,2 miliónov počas prvého víkendu, ale celkovo sa nedostal cez 60 miliónov. Našťastie aj napriek ťažkým digitálny efektom vyšiel Sin City spoločnosť Dimension Films len na 40 miliónov. To vďaka Robertovi Rodriguezovi, ktorý si svoje filmy strihá sám vo svojom domove v Texase.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 79%, imdb.com - 8,4/10, Roger Ebert - 4/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - A-

Trailer 1 a 2
Oficiálna stránka
Povinnosť!

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

BEAUTY SHOP
Gina Norris sa presťahovala z Chicaga do Atlanty, aby mohla jej nadaná dcéra navštevovať prestížnu hudobnú školu a aby sa preslávila v luxusnom salóne s vlastnou, originálnou tvorbou účesov. Ale keď si Ginin egoistický šéf privlastňuje jej prácu, rozhodne sa opustiť salón a otvoriť si vlastné kaderníctvo. Čaká ju však skalistá cesta za svojim snom, ale pravá žena všetko zvládne.

Hlavnou hviezdou Spin-offu Barbershopu - Beautyshop je kráľovná Queen Latifah. Kontrolnú ruku nad celým projektom držal režisér Bille Woodruff (Honey). V menších úlohách sa predstavia Shampoo Girl Alicia Silverstone, bláznivý šéf Kevin Bacon, a zákazníčky Andie MacDowell a Mena Suvari. Odpoveď na otázku, či sa dočkáme dvojky je pravdepodobne kladná, či sa film dostane aj do našej distribúcie, ešte nie je celkom jasné.

Všetok záujem na seba strhávalo Sin City a predsa sa veľmi slušnému zárobku dostavilo aj Beauty Shopu. V 2659 kinách zarobila táto komédia 12,8 od piatka do nedele a 16,6 od štvrtka do nedele. Oba Barbershopy dopadli lepšie ako Beauty Shop. Prvý zarobil v premiérovom víkende 20,6 miliónov a ten druhý dokonca 24,2 miliónov. Podobne neslávne však dopadol aj Spin-off Múmie Kráľ Škorpión a Spin-off DareDevila - Elektra.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 39%, imdb.com - 4,7/10, Roger Ebert - 3/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - C

Trailer
Oficiálna stránka
Že aj načítavanie stránky môže byť zaujímavé dokazuje fén, ktorý vysušuje vlasy. Po vstupe na stránku je tu dej,  info o zákazníkoch, sekcia Download a zaujímavo vyzeralo Behind the Scenes of Beauty Shop, ale skrýva sa tu len jedna informácia. Pre ženy bude určite zaujímavé Special Features. Pre mňa nie.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

GUESS WHO
Percy Jones si stále robí starosti o budúcnosť svojou dcéry a predtým, než mu Theresa predstaví svojho priateľa si ho poriadne preklepne. Na papieri to vyzerá sľubne, skvelá práca, finančné zázemie, sľubná budúcnosť. Nie ako dcérine predchádzajúce vzťahy. Ale je tu jedna vec, ktorú Theresa zabudla otcovi povedať. Jej priateľ, Simon Green je beloch.

Hádaj kto je na treťom mieste? Malá nápoveda: Tí, čo boli minulý týždeň na stupni najvyššom. Bernie Mac s Ashtonom Kutcherom, hviezdou vydarenej relácie Punk´d vysielanej na MTV. Guess Who zaznamenal len 38 percentný pokles na 12,7 milióna dolárov. Po desiatich dňoch má čierno-biela dvojica na konte 41 milióna dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 43%, imdb.com - 5,1/10, Roger Ebert - 3/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - C

Trailer
Oficiálna stránka
Menu pomocou rodinných fotiek, vždy niekto zazvoní... Na škodu je len to, že sa text nachádza v malých rámoch. Relationship quiz nestojí za veľa, ale napravujú to tri hry. Dal by som ruku do ohňa, že rovnakom spôsobe bude založené menu na DVD.


ROBOTS (Roboti)
Rodney Copperbottom, žije v malom meste a má obrovský talent na vynaliezanie viac či menej uveriteľných vecí. Spoločne s otcom (čo je umývačka riadu - stačí mu otvoriť hrudník a napchať dovnútra špinavé taniere) pracuje v miestnej reštaurácii a neustále sníva o veľkom dobrodružstve. Vyzbrojený jedinečnou vynachádzavosťou, vydá sa Rodney jedného dňa na cestu do Robot City, aby sa tu stretol so svojím idolom, veľkým vynálezcom Bigweldem, ktorý strávil celý život vymýšľaním lepších životných podmienok pre svojich robotích spoluobčanov. Keď ale Rodney dorazí do Robot City, zistí, že život v meste nie je tak ideálny, ako očakával, a že jeho výprava bude asi oveľa dramatickejšia, ako čakal.

Chris Wedge získal v roku 1999 Oscara a mnoho podobných cien za krátky film Bunny. Po práci na celovečernom filme Doba ľadová, za ktorý bol tiež nominovaný na Oscara prichádza s filmom Roboti. Spolu s co-directorom Carlosom Saldanhom vytvorili nový svet robotov, ktorým prepožičali hlasy Ewan McGregor (Rodney), Halle Berry (Cappy), Greg Kinnear (Ratchet), Mel Brooks (Bigweld), Jim Broadbent (Gasket), Amanda Bynes (Piper) a Robin Williams (Fender). Hlasy slovenských hercov si môžeme vypočuť už aj v našich kinách.

Roboti zaznamenali najnižší pokles zo všetkých filmov, len 24%, na 9,8 milióna za víkend. Animovaná komédia Foxovcov je len tretím filmom, ktorý v roku 2005, pokoril 100 miliónovú hranicu. Po štyroch týždňoch majú Roboti na konte 104,4 milióna dolárov a vyzerá to, že ešte takých 30-40 miliónov zarobia.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 63%, imdb.com - 6,6/10, Roger Ebert - 3,5/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B

Recenzia
Trailer
Oficiálna stránka
Hneď po vstupe na stránku sa spustí Intro a po ňom sa treba pustiť do hry. Ak nájdete všetky stratené diely umývačky riadu, odmenia sa vám všetky postavičky búrlivým potleskom. Po jednotlivých častiach sa môžete dostať k ďalším zaujímavým hrám. Nádherná stránka. Ako pre deti, tak pre dospelých.


MISS CONGENIALITY 2: ARMED AND FEBULOUS (Miss špeciálny agent 2)
Po tom ako sa na plnej čiare podarilo uspieť agentke v prestrojení na súťaži Miss USA, sa Gracie Hart stala slávnou a nepochybne skúsenejšou. Viac času trávi  v salóne krásy ako v strelnici a neúnavne propaguje svoju knihu. Problémov sa však nezbavila. Keď unesú jej kamarátov v Las Vegas, musí znova zasiahnuť v prestrojení a znovu sa stať agentkou FBI.

Ženou stojacou za celým projektom je Sandra Bullock, ktorá okrem toho, že si zopakovala postavu agentky Gracie Hart je aj producentkou filmu. Režiséra prvého filmu nahradil komediálny John Pasquin (Joe Somebody, seriál George Lopez) a popri Sandre sa objavia Regina King, Enrique Murciano  a William Shatner. Slovenská premiéra bez účasti tvorcov bude 21. 4. 2005.

Päťku nám uzatvára sequel Krásna a nebezpečná Miss špeciálny agent 2. Prepad o 40%, na 8,1 miliónov dolárov. Za jedenásť dní zarobilo toto pokračovanie len 31,1 miliónov. Už teraz je jasné, že sa dvojka asi nedostane cez 50 miliónov, čiže ani cez polovicu z toho, čo zarobila jednotka.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 17%, imdb.com - 5,0/10, Roger Ebert - 1,5/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B-

Trailer
Oficiálna stránka
Whaw, tak presne takto si predstavujem oficiálnu stránku. Už dlho som nič podobne nevidel a pravdepodobne ani neuvidím. Priatelia, áno.

Medzi prvú desiatku sa prebojovala dráma Mikea Bindera The Upside of Anger, ktorej bolo pridaných 944 kín, kde Kevin Costner s Joan Allen zarobili 4,1 milióna dolárov. Million Dollar Baby sa blíži k prekonaniu sto miliónovej hranice. Momentálne má na konte 96,7 miliónov a uzatvára prvú dvanástku.


Prvých desať filmov zarobilo dohromady 94,5 miliónov dolárov, čo je o 12 percent menej ako minulý rok.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
2 - 4 apríl 2004 Hellboy 23,2 mil
28 - 30 marec 2003 Head of State 13,5 mil
29 - 31 marec 2002 Panic Room 30,1 mil

Čo iné, než romantickú komédiu by sme mohli čakať od bratov Farrellyovcov? Tá najnovšia sa volá Fever Pitch a hlavnými hviezdami v nej sú Drew Barrymore a Jimmy Fallon. O klasické akčné dobrodružstvo sa pokúsil Breck Eisner a so zvučnými menami Matthew McConaughey, Penélope Cruz a Steve Zahn nakrútil film Sahara. Obstojí mesto zločinu v nápore noviniek?

 


autor Matej Oravec 8.4.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.