PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Pokračovanie úspešného Kruhu porazilo s veľkým náskokom Robotov, Ľadová princezná nestačila na Cumlikátora a Letec prekonal 100 miliónovú hranicu.

TOP 18. 3. - 20. 3. 2005
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. The Ring Two DreamWorks 1. týždeň 35,1 mil 35,1 mil
2. Robots Fox 2. týždeň 21,0 mil 66,1 mil
3. The Pacifier Buena Vista 3. týždeň 12,5 mil 72,3 mil
4. Ice Princess Buena Vista 1. týždeň 6,8 mil 6,8 mil
5. Hitch Sony 6. týždeň 6,4 mil 159,3 mil
6. Hostage MGM 3. týždeň 5,9 mil 19,5 mil
7. Be Cool Miramax 2. týždeň 5,8 mil 47,3 mil
8. Million Dollar Baby Warner Bros. 14. týždeň 4,0 mil 89,9 mil
9. Diary of Mad Black Woman Lions Gate 4. týždeň 2,4 mil 47,7 mil
10. Constantine Warner Bros. 5. týždeň 2,3 mil 70,4 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

THE RING TWO (Kruh 2)
Šesť mesiacov po hrôzostrašných udalostiach, ktoré rozpútala videokazeta so zdanlivo nevinným obsahom, sa investigatívna novinárka Rachel Kellerová so synom Aidanom presťahuje do tichého mestečka v Oregonu, kde chce začať nový život. Minulosť sa ale tak ľahko odbiť nedá, zvlášť keď v okolí dôjde k niekoľkým podozrivým úmrtiam a na mieste činu policajti nájdu neoznačenú videokazetu. Rachel si uvedomuje, že pomstychtivá Samara sa vrátila, aby znovu roztočila kruh nenávisti, teroru a smrti.

Režisérom druhého amerického Kruhu je Hideo Nakata, ktorý je nielen vo svojom rodnom Japonsku známy špecifickými vizuálnymi postupmi a nenápadnosťou, s akou dokáže v divákoch vyvolať strach. Novinárku si opäť zahrala Noami Watts (21 gramov) a jej syna David Dorfman (Texaský masaker motorovou pílou). Hlavnou postavou je strach, ktorý si budeme môcť vychutnať od 14. 4. 2005.

DreamWorks po piatich mesiacoch konečne uviedol svoj film. Pokračovanie hororu, ktorý celé šialenstvo okolo J-hororov začal - Kruh 2. V 3 332 kinách film zarobil 35 miliónov dolárov. Toto otvorenie patrí na siedme miesto z hororového žánru a zároveň ide o tretiu najziskovejšiu marcovú premiéru. DreamWorks sa však príliš neraduje, pretože počítali s tým, že ich film zarobí aspoň 40 miliónov, teda viac ako remake Nenávisť, ktorý zarobil za prvý víkend 39,1 miliónov.

V roku 2002 prišiel od DreamWorksu film Kruh, ktorý atakoval na divákov agresívnym marketingom dlho pred premiérou filmu sloganom "Predtým, než umrieš, uvidíš kruh." Premiéra špeciálne padla na Halloween a Kruh v 1981 kinách zarobil 15 miliónov dolárov. Celkovo v Amerike a vo zvyšku sveta zarobil 249,2 miliónov dolárov.

Marketingová kampaň na Kruh 2 sa zamerala na slogan: "Ten, ktorý to všetko začal." Vietor z plachiet však filmu vzali ostatné horory Nenávisť, Boogeyman, White Noise a aj Hra na schovávačku. Je otázne, čo sa Kruhu 2 podarí prekonať 100 miliónovú hranicu.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 23%, imdb.com - 5,5/10, Roger Ebert - 2,5/4, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - B-

Teaser
Trailer
Oficiálna stránka
Po známom šumení obrazovky sa v Intre uzavrie kruh. Okolo neho je možné nájsť 4 klikacie časti. Voda, prítomnosť, matka a symboly. Tieto časti poskytujú hrôzostrašné, na prvý pohľad nič nehovoriace obrázky, z ktorých behá mráz po chrbte. Inak si klasicky môžete prečítať info o filme, tvorcoch, pozrieť si fotky, trailery, Behind the Scenes, stiahnuť si Wallpapery či Screensavery a pozrieť sa čo sa nachádza na Soundtracku. Najzaujímavejšie čítanie je v sekcii o filme - The Production.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

ROBOTS (Roboti)
Rodney Copperbottom, žije v malom meste a má obrovský talent na vynaliezanie viac či menej uveriteľných vecí. Spoločne s otcom (čo je umývačka riadu - stačí mu otvoriť hrudník a napchať dovnútra špinavé taniere) pracuje v miestnej reštaurácii a neustále sníva o veľkom dobrodružstve. Vyzbrojený jedinečnou vynachádzavosťou, vydá sa Rodney jedného dňa na cestu do Robot City, aby sa tu stretol so svojím idolom, veľkým vynálezcom Bigweldem, ktorý strávil celý život vymýšľaním lepších životných podmienok pre svojich robotích spoluobčanov. Keď ale Rodney dorazí do Robot City, zistí, že život v meste nie je tak ideálny, ako očakával, a že jeho výprava bude asi oveľa dramatickejšia, ako čakal.

Chris Wedge získal v roku 1999 Oscara a mnoho podobných cien za krátky film Bunny. Po práci na celovečernom filme Doby ľadová, za ktorý bol tiež nominovaný na Oscara prichádza s filmom Roboti. Spolu s co-directorom Carlosom Saldanhom vytvorili nový svet robotov, ktorým prepožičali hlasy Ewan McGregor (Rodney), Halle Berry (Cappy), Greg Kinnear (Ratchet), Mel Brooks (Bigweld), Jim Broadbent (Gasket), Amanda Bynes (Piper) a Robin Williams (Fender). Hlasy slovenských hercov si môžeme vypočuť už aj v našich kinách.

Najnovší počítačovo animovaný snímok klesol o 40%, na 21 miliónov zarobených za víkend. Za desať dní má minulotýždňová jednotka zarobených 66 miliónov, pričom podobné filmy ako Príbeh žraloka alebo Doba ľadová mali za 10 dní na konte viac ako 87 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 63%, imdb.com - 6,6/10, Roger Ebert - 3,5/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B

Recenzia na Kineme
Teaser

Trailer
Oficiálna stránka
Hneď po vstupe na stránku sa spustí Intro a po ňom sa treba pustiť do hry. Ak nájdete všetky stratené diely umývačky riadu, odmenia sa vám všetky postavičky búrlivým potleskom. Po jednotlivých častiach sa môžete dostať k ďalším zaujímavým hrám. Nádherná stránka. Ako pre deti, tak pre dospelých.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

THE PACIFIER (Cumlikátor)
Summit, degradovaný príslušník špeciálnych jednotiek, sa snaží napraviť škody napáchané počas neúspešnej misie, ktorej úlohou bolo ochrániť život dôležitého vládneho vedca. Ostalo po ňom päť detí, manželka a prísne tajný experiment, ukrytý v dome. Novou Summitovou úlohou je ochrániť deti pred nepriateľmi ich zosnulého otca. Ale čoskoro zistí, že opatrovanie detí, zatiaľ čo sa ich matka snaží vypátrať vraha, je jeho najdrsnejšou misiou...

Adam Shankman zožal úspech komédiou Neserte nám pestúnku a tento rok podľa scenára Thomasa Lennona a Bena Garanta natočil komédiu o chlapovi, ktorý sa stará o deti. Hlavnú úlohu zveril Vinovi Dieselovi, ktorý sa presvedčí, že päť detí a jedna hus je horších ako jeho akcie v Somálsku, Srbsku či Bosne. Premiéra u nás bude 14. 4. 2005.

Cumlikátok sa opäť zosunul o jednu priečku a zarobil 12,5 milióna v treťom víkende. Pre 56 miliónový film spoločnosti Disney už zarobil 72,2 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 18%, imdb.com - 4,9/10, Roger Ebert - 2/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - C+

Trailer
Oficiálna stránka
Jedným slovom Disney. Málo vtipné, málo detské, málo odvážne. Vrcholom stránky sú dve schopne hry.


ICE PRINCESS (Ľadová princezná)
Príbeh dievčaťa Casey, ktoré sa chce stať krasokorčuliarkou napriek snahe rodičov, aby svoju pozornosť sústredila na získanie štipendia na Harvard.

Michelle Trachtenberg známa ako Dawn Summers zo seriálu Buffy, premožiteľka upírov a filmu Eurotrip sa popasovala s úlohou dievčaťa z malého mestečka s veľkým snom. Filmovú maminu si zahrala Joan Cusack a kamarátku Kim Cattrall, Samantla zo seriálu Sex v meste.  Réžia klasického Disneyovského snímku bola zverená televíznemu režisérovi Timovi Fywellovi. Veľké veci sa stávajú tým, ktorí snívajú vo veľkom.

Tretie a štvrté miesto patrí Disneymu, aj keď debut Ľadovej princezny mohol dopadnúť lepšie. 6,8 miliónov za prvý víkend je žalostne málo, a to sa zdalo, že film ide na istotu v šľapajach Denníku princeznej.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 55%, imdb.com - 6,3/10, Roger Ebert - 3/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - B

Trailer
Oficiálna stránka
Dôkazom, že aj Disney vie urobiť poriadnu stránku je práve táto k Ľadovej princezne. Nájdete tu naozaj všetko. Stačí mrknúť...


HITCH (Hitch: Liek pre moderného muža)
Alex "Hitch" Hitchens je legendárny - a zámerne anonymný - newyorský "schôdzkológ", ktorý už pomohol nespočetným mužom získať ženu ich snov. Počas príprav jeho posledného zverenca Alberta, poddajného účtovníka, ktorého očarila príťažlivá celebrita Allegrou Cole sa aj Hitch konečne stretne s rovnocenným súperom v podobe krásnej a mazanej bulvárnej novinárky Sary Melas, ktorá Alegru prenasleduje na každom kroku. Profesionálny starý mládenec Hitch sa do Sáry neočakávane beznádejne zaľúbi - pričom netuší, že jej najväčším sólokaprom by sa mohlo stať odhalenie najslávnejšieho manhattanského schôdzkológa.

Herec Will Smith a je zároveň aj producentom svojej prvej romantickej komédie. Režisérom snímu je Andy Tennant (Sladká Alabama, Kráľ a ja) Slobodného Alberta, ktorý sa snaží o celebritu Allegru Cole v podaní Amber Walletta (Tú starú treba zabiť) stvárnil Kevin James (50 krát a stále po prvý raz). Obeťou záujmu Willa Smitha je Eva Mendes ako novinárka Sara. Slovenská premiéra bez účasti tvorcov bude 31. 3. 2005.

Piate miesto obhájil Hitch, ktorý už 6 týždňov neopúšťa prvú päťku a stále si upevňuje pozíciu najziskovejšieho filmu roku 2005. 159,3 miliónov je takmer o polovicu viac ako má na konte druhý najziskovejší film tohto roku Are We There Yet?.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 69%, imdb.com - 6,8/10, Roger Ebert - 2,5/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B-

Trailer
Oficiálna stránka
V prvom rade by som vás rád odkázal na klipy, ktoré sú fakt skvelé. Stránka sa mi zdala najprv neprehľadná, ale poskytuje informácie o troch základných krokoch pri získavaní vytúženej ženy. O samotnom filmy nájdete klasické informácie (dej, herci a tvorcovia, galéria, trailer, produkčné poznámky), ale to okolo, to je veľmi zaujímavé a takéto rady fakt neuškodia : ).


V limitovanom počte kín sa hrala komediálna dráma s Joan Allen a Kevinom Costnerom The Upside of Anfer, ktorý sa do 1200 kín dostane až prvého apríla. Ohlasy naň sú veľmi priaznivé, rovnako ako na rodinný film Dannyho Boylea Millions. Snímka Woodyho Allena Melinda and Melinda zarobil v jednom jedinom kine, ktoré bolo permanentne vypredané 74 238 dolárov. Oscarovému Letcovi sa po tom, ako minulý víkend zarobil 891 000 dolárov podarilo (síce pomaly, ale predsa) preletieť cez 100 miliónovú métu. Je teda zatiaľ najziskovejším tohtoročným Oscarovým filmom, aj keď Eastwoodov Million Dollar Baby mu je v pätách, hoci má zatiaľ na konte len 90 miliónov, ešte stále zarába v miliónoch.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 104,5 miliónov dolárov, čo je o 1 percento menej ako minulý rok.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
19 - 21 marec 2004 Dawn of the Dead 26,7 mil
14 - 16 marec 2003 Bringing Down the House 22,1 mil
15 - 17 marec 2002 Ice Age 46,3 mil

Po horore prichádzajú komédie. Jedna má názov Miss Congeniality 2: Armed and Febulous a ide o pokračovanie v celku úspešnej komédie Miss špeciálny agent so Sandrou Bullock a Michaelom Caineom. Tentoraz ich nový prípad zavedie do Las Vegas. Zaujímavé situácie môže ponúknuť dvojica Bernie Mac a Ashton Kutcher vo filme Guess Who. Ťažko predpokladať, ktorý film bude stáť na prvom mieste.

 


autor Matej Oravec 25.3.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.