PRVÁ PÄťKA USA

PRVÁ PÄťKA USA

článok



Tak ako sa predpokladalo. Disneyho detský film s akčnou hviezdou v hlavnej úlohe u nás uvádzaný pod zaujímavým názvom Cumlikátor, dobyl prvé miesto. Pokračovanie komédie Chyťte ho - Be Cool sa musí uspokojiť s miestom druhým.

TOP 4. 3. - 6. 3. 2005
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. The Pacifier Buena Vista 1. týždeň 30,5 mil 30,5 mil
2. Be Cool MGM 1. týždeň 23,4 mil 23,4 mil
3. Hitch Sony 4. týždeň 12,1 mil 138,0 mil
4. Diary of Mad Black Woman Lions Gate 2. týždeň 11,0 mil 37,0 mil
5. Million Dollar Baby Warner Bros. 12. týždeň 8,1 mil 76,6 mil
6. Constantine Warner Bros. 3. týždeň 6,1 mil 60,6 mil
7. Cursed Dimension 2. týždeň 3,8 mil 15,2 mil
8. Man of the House Sony 2. týždeň 3,5 mil 13,9 mil
9. Because of Winn-Dixie Fox 3. týždeň 3,2 mil 26,7 mil
10. The Jacket Warner 1. týždeň 2,7 mil 2,7 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

THE PACIFIER (Cumlikátor)
Summit, degradovaný príslušník špeciálnych jednotiek sa snaží napraviť škody napáchané počas neúspešnej misie, ktorej úlohou bolo ochrániť život dôležitého vládneho vedca. Ostalo po ňom päť detí, manželka a prísne tajný experiment, ukrytý v dome. Novou Summitovou úlohou je ochrániť deti pred nepriateľmi ich zosnulého otca. Ale čoskoro zistí, že opatrovanie detí, zatiaľ čo sa ich matka snaží vypátrať vraha, je jeho najdrsnejšou misiou...

Adam Shankman zožal úspech s komédiou Neserte nám pestúnku a tento rok podľa scenára Thomasa Lennona a Bena Garanta nakrútil komédiu o chlapovi, ktorý sa stará o deti. Hlavnú úlohu zveril Vinovi Dieselovi, ktorý sa presvedčí, že päť detí a jedna hus je horších ako jeho akcie v Somálsku, Srbsku či Bosne. Premiéra u nás bude 14. 4. 2005.

Prvý rodinný film pre akčnú hviezdu Vina Diesela zarobil za víkend 30,5 milióna dolárov v 3131 kinách. Zozbieral veľmi slabé recenzie, čo nezabránilo tomu, aby sa Cumlikátor stal filmom číslo jeden. Rozpočet bol 56 miliónov dolárov a zárobok 30,5 miliónov - sa podobá tomu z minulého roka, kedy rebríčku dominovala komédia Neserte nám pestúnku s 31,1 miliónmi. Pre Vina Diesela je to štvrtý najvyšší otvárací víkend. S filmom xXx zarobil 44,5 miliónov a s Rýchlo a zbesilo 40 miliónov. Rovnaký zárobok ako Cumlikátor mal za prvé tri dni aj Spielbergov film Zachráňte vojaka Ryana, v ktorom si Diesel zahral jednu z postáv vojakov. Neúspech zaznamenal s filmom Riddick: Kronika temna, ktorý stál 105 miliónov ale celkovo zarobil len 57,7.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 19%, imdb.com - 4,9/10, Roger Ebert - 2/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - C+

Trailer
Oficiálna stránka
Jedným slovom Disney. Málo vtipné, málo detské, málo odvážne. Vrcholom stránky sú dve schopné hry.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

BE COOL
Mafiánsky vymáhač Chili opustil vrtkavý filmový priemysel a presedlal na priemysel hudobný, kde sa stáva promóterom speváka prenasledovaného ruskou mafiou.

Na režisérskom poste vystriedal Barryho Sonnenfelda F. Gary Gray (Vyjednávač, Lúpež po taliansky), ktorý podľa knihy Be Cool Elmorea Leonarda a scenára Petra Steinfelda previedol na strieborné plátno jeho postavy. Vráti sa  John Travolta a Danny DeVito a pribudne Uma Thurman, The Rock, Vince Vaughn, André 3000 a Cedric the Entertainer. Premiéra v našich končinách je zatiaľ naplánovaná na 21.7. 2005.

V 3216 kinách sa hralo pokračovanie komédie Chyťte ho s názvom Be Cool, ktoré zarobilo 23,5 miliónov dolárov, čo je najvyšší zárobok počas otváracieho víkendu pre Johna Travoltu. S filmom Tvárou v tvár zarobil 23,3 miliónov.

Be Cool stále 53 miliónov dolárov, Travolta si v ňom zopakoval úlohu člena gangu Chili Palmera, pribudla Uma Thruman, s ktorou si Travolta znovu zatancoval twist na parkete. Podľa štúdie MGM sa bolo na film pozrieť 52 percent žien, z toho 54% nad 25 rokov.

Keď sa v roku 1995 dostalo do kín Chyťte ho, Travolta slávil svoj comeback, ktorý mu zabezpečil Tarantinov Pulp Fiction. Adaptácia knihy Chyťte ho Elmore Leonarda zarobila za víkend 12,7 milióna dolárov v 1612 kinách. Celkovo sa dopracovala k zisku 72,1 miliónov, čo by dnes bolo 103 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 30%, imdb.com - 5,8/10, Roger Ebert - 1,5/4, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - C+

Trailer
Oficiálna stránka
V Intre sa vám predstavia všetci herci. V Line Notes je príbeh, v The Players uvidíte hercov, ale viac dozviete v Backstage Passom. Stiahnuť si môžete tapetu s ktorýmkoľvek hercom a v časti Miying Board sa vám do uší dostanú všetky kultové hlášky filmu. Chcelo by to však niečo viac.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

HITCH (Hitch: Liek pre moderného muža)
Alex "Hitch" Hitchens je legendárny - a zámerne anonymný - newyorský "schôdzkológ", ktorý už pomohol nespočetným mužom získať ženu ich snov. Počas príprav jeho posledného zverenca Alberta, poddajného účtovníka, ktorého očarila príťažlivá celebrita Allegrou Cole sa aj Hitch konečne stretne s rovnocenným súperom v podobe krásnej a mazanej bulvárnej novinárky Sary Melas, ktorá Alegru prenasleduje na každom kroku. Profesionálny starý mládenec Hitch sa do Sáry neočakávane beznádejne zaľúbi - pričom netuší, že jej najväčším sólokaprom by sa mohlo stať odhalenie najslávnejšieho manhattanského schôdzkológa.

Herec Will Smith a je zároveň aj producentom svojej prvej romantickej komédie. Režisérom snímka je Andy Tennant (Sladká Alabama, Kráľ a ja). Slobodného Alberta, ktorý sa snaží o celebritu Allegru Cole v podaní Amber Walletta (Tú starú treba zabiť) stvárnil Kevin James (50 krát a stále po prvý raz). Obeťou záujmu Willa Smitha je Eva Mendes ako novinárka Sara. Slovenská premiéra bez účasti tvorcov bude 31. 3. 2005.

Sonyho Hitch pokračuje vo výbornom ťažení. V štvrtom víkende zarobil 12,1 milióna dolárov. Na konte má už 138 miliónov dolárov, čím sa s veľkým náskokom stáva najziskovejším filmom v roku 2005. Za ním je komédia Are We There Yet? so 78 miliónmi.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 69%, imdb.com - 6,8/10, Roger Ebert - 2,5/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B-

Trailer
Oficiálna stránka
V prvom rade by som vás rád odkázal na klipy, ktoré sú fakt skvelé. Stránka sa mi zdala najprv neprehľadná, ale poskytuje informácie o troch základných krokoch pri získavaní vytúženej ženy. O samotnom filme nájdete klasické informácie (dej, herci a tvorcovia, galéria, trailer, produkčné poznámky), ale to okolo, je veľmi zaujímavé a takéto rady fakt neuškodia : ).


DIARY OF A MAD BLACK WOMAN
Mohlo by sa zdať, že Helen má perfektný život s manželom Charlesom. Za tie roky sa z Helen stala verná a milujúca žena, kým Charles si budoval svoju kariéru ako prominentný právnik. Prevážali sa v najkrajších autách, bývali v extravagantnom sídle s bazénom, tenisovým kurtom. Ale na veľkej slávnosti pri príležitosti osemnásteho výročia svadby sa Helena dozvie, že Charles sa chce rozviesť a má vyprázdniť svoju izbu pre inú ženu. So všetkými svojimi vecami v karavane začne Helen cestu, počas ktorej sa snaží dať dohromady svoj život, priateľov, rodinu a hlavne vieru.

Cez 130 videoklipov a nespočetné množstvo ocenených reklám má na konte režisér tohto filmu Darren R. Grant. Scenár má na svedomí Tyler Perry, producent, skladateľ a hlavne scenárista, ktorý sa svojho času stal najúspešnejším mladým scenáristom. Sám si zahral tri postavy vo filme. Krásnu Helen McCarter stvárnila Kimberly Elise, ktorá sa stala hviezdou od úspechu filmu Beloved. Charlesa hrá veterán televíznych filmov a divadelných predstavení Steve Harris. Orlando v podaní Shemara Moorea tiež nie je žiadnym začiatočníkom. Na poličke sa mu leskne cena Daytime Emmy a 5 NAACP sošiek.

Minulotýždňová jednotka Diary of a Mad Black Woman zaznamenala 45 percentný pokles, ale 11 miliónov je stále ešte veľmi slušný zárobok na komédiu, ktorej rozpočet bol 5,5 miliónov. Celkový zárobok je zatiaľ 37 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 16%, imdb.com - 3,9/10, Roger Ebert - 1/4, yahoo.com - A-, boxofficemojo.com - C+

Trailer
Oficiálna stránka
Stránka ponúka hlavne informácie o hercoch a tvorcoch, ktorí pre nás nie sú príliš známy. Inak nie je ničím výnimočná. Zastupuje ten pravý priemer oficiálnych stránok filmu.


MILLION DOLLAR BABY 
Frankie Dunn kedysi býval špičkovým boxerom. Teraz už má svoje najlepšie roky dávno za sebou a spolu so svojim priateľom, Eddie Duprisem, vedie aspoň boxerskú telocvičňu. Nedarí sa im však vytrénovať mladých boxerov až do majstrovských zápasov, a tí, čo majú talent prejdú k inému memežérovi. Do ich nudného života zrazu dorazí mladá žena Maggie, ktorá sa za každú cenu chce stať úspešnou boxerkou.

Clint Eastwood je ako víno. Čím je starší, tým je lepší. Okrem toho, že tento film režíroval, produkoval a zahral si v ňom, postaral sa aj o hudbu. Scenárista, ktorý vyhral Emmy Paul Haggins spracoval látku na základe krátkych príbehov Rope Burns od F.X. Toolea. Herečka Hillary Swank bola za postavu húževnatej boxerky odmenená Zlatým Glóbusom. Eastwoodovho kamaráta Eddieho stvárnil Morgan Freeman a za svoju postavu je tiež nominovaný na Oscara. Potvrdilo sa moje tvrdenie, že po víťaznom ťažení na Oscaroch uvidíme Million Dollar Baby už 17. marca. 

Do prvej päťky sa vrátil víťaz Oscarov Million Dollar Baby. Zaznamenal 16 percentný vzostup na 8,1 miliónov a distribútor mu pridal 225 kín. Najlepší film roku 2004 má po dvanástich týždňoch zarobených 76,6 miliónov dolárov a všetko nasvedčuje tomu, že pokorí aj 100 miliónovú hranicu.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 91%, imdb.com - 8,4/10, Roger Ebert - 4/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B+

Trailer
Oficiálna stránka
Po jednoduchom Intre, prichádza jednoduchá stránka. Neposkytuje síce veľa informácii ale predsa zaujme.

Zle dopadol thriller The Jacket s malou reklamnou kampaňou, zato so zvučnými menami: Adrien Brody a Kiera Knightley. V 1331 kinách zarobil len 2,7 milióna dolárov. Letec Martina Scorseseho, ktorý pred pár dňami zozbieral najviac Oscarov, (bohužiaľ však nie v dôležitých kategóriách) zarobil 2,3 miliónov dolárov. Momentálne ho hrá o tisícku menej kín ako Million Dollar Baby, ale zarobených má už 97 miliónov dolárov. Bokovka zarobila 2,2 miliónov a po dvadsiatich týždňoch 66,2 miliónov dolárov.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 106,2 miliónov dolárov, čo je o 17 percent menej ako minulý rok.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
5 - 7 marec 2004 The Passion of the Christ 53,2 mil
7 - 9 marec 2003 Bringing Down the House 31,1 mil
1 - 3 marec 2002 Black Hawk Down 11,5 mil

Konečne sa do tabuľky dostane film pre deti aj rodičov - Robots s hlasmi Ewana McGregora, Halle Berry a Robina Williamsa. Konkurovať mu bude Hostage  s Bruce Willisom a Kevinom Pollakom. V obmedzenom počte kín sa bude premietať dráma Johma Boormana In My Country, kde si spolu zahrali Juliette Binoche a Samuel L. Jackson, a Millions Dannyho Boyleho s Alexandrom Nathanom Etelom. Ale cez víkend sa môže stať všeličo, pretože svoju obnovenú premiéru bude mať aj Umučenie Krista. Pôjde o režisérsky zostrih, ktorý je však kratší ako verzia, ktorá takto pred rokom na seba upútala pozornosť celého sveta.

 


autor Matej Oravec 11.3.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.