PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Constantine Keanu Reevesa nestačil na Hitcha Willa Smitha, ktorý si aj v druhom víkende zabezpečil vedúcu pozíciu. Tretie miesto patrí rodinnému filmu Because of Winn-Dixie a štvrté novinke Son of the Mask.

TOP 18. 2. - 22. 2. 2005 (President's Day víkend)
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Hitch Sony 2. týždeň 36,5 mil 94,8 mil
2. Constantine Warner Bros. 1. týždeň 34,6 mil 34,6 mil
3. Because of Winn-Dixie Fox 1. týždeň 13,2 mil 13,2 mil
4. Son of the Mask New Line 1. týždeň 10,1 mil 10,1 mil
5. Are We There Yet? Sony 5. týždeň 8,1 mil 71,1 mil
6. Million Dollar Baby Warner Bros. 10. týždeň 7,7 mil 55,2 mil
7. Boogeyman Sony 3. týždeň 6,0 mil 41,6 mil
8. Pooh s Heffalmp Movie Buena Vista 2. týždeň 5,4 mil 12,6 mil
9. The Aviator Miramax 10. týždeň 5,0 mil 88,9 mil
10. Sideways FoxSearchlight 18. týždeň 4,9 mil 59,1 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

HITCH (Hitch: Liek pre moderného muža)

Alex "Hitch" Hitchens je legendárny - a zámerne anonymný - newyorský "schôdzkológ", ktorý už pomohol nespočetným mužom získať ženu ich snov. Počas príprav jeho posledného zverenca Alberta, poddajného účtovníka, ktorého očarila príťažlivá celebrita Allegrou Cole sa aj Hitch konečne stretne s rovnocenným súperom v podobe krásnej a mazanej bulvárnej novinárky Sary Melas, ktorá Alegru prenasleduje na každom kroku. Profesionálny starý mládenec Hitch sa do Sáry neočakávane beznádejne zaľúbi - pričom netuší, že jej najväčším sólokaprom by sa mohlo stať odhalenie najslávnejšieho manhattanského schôdzkológa.

Herec Will Smith a je zároveň aj producentom svojej prvej romantickej komédie. Režisérom snímu je Andy Tennant (Sladká Alabama, Kráľ a ja) Slobodného Alberta, ktorý sa snaží o celebritu Allegru Cole v podaní Amber Walletta (Tú starú treba zabiť) stvárnil Kevin James (50 krát a stále po prvý raz). Obeťou záujmu Willa Smitha je Eva Mendes ako novinárka Sara. Slovenská premiéra bez účasti tvorcov bude 31. 3. 2005.

Hitch má za sebou druhý silný víkend. Nepustil pred seba ani veľkého konkurenta Constantine, hoci mu unikol len o vlások. Počas víkendu zarobil 31,4 milióna dolárov a po pondelkovom zárobku až 36,5 miliónov. Za 11 dní má teda na konte 94,8 miliónov dolárov. S týmto zárobkom je Hitch najziskovejší film roku 2005 a bude to ďalší film Willa Smitha, ktorý sa dostane cez hranicu 150 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 10%, imdb.com - 4,9/10, Roger Ebert - 2,5/4, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - B-

Trailer
Oficiálna stránka
V prvom rade by som vás rád odkázal na klipy, ktoré sú fakt skvelé. Stránka sa mi zdala najprv neprehľadná, ale poskytuje informácie o troch základných krokoch pri získavaní vytúženej ženy. O samotnom filmy nájdete klasické informácie (dej, herci a tvorcovia, galéria, trailer, produkčné poznámky), ale to okolo, je tiež veľmi zaujímavé a takéto rady fakt neuškodia :).

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

CONSTANTINE

Narodil sa s darom, ktorý nechcel. Má schopnosť rozoznať anjelov a démonov skrytých pod ľudským výzorom, voľne sa pohybujúcich na zemi. V snahe utiecť pred svojimi víziami si bol Constantine nútený vziať život. Ale nepodarilo sa. Znovuzrodený, sa chytil druhej šance. Vrátil sa naspäť a rozhodol sa strážiť pozemskú hranicu medzi nebom a peklom a viesť vojnu voči pozemským prisluhovačom pekla. Márne dúfa, že si aspoň takto zaslúži spásu. Constantine však nie je svätý. Sklamaný zo sveta, ktorý je okolo neho a toho, čo je za tým, sa bez výčitiek obracia k alkoholu. Pokiaľ niekomu pomôže, nerobí to pre hrdinstvo a vďaku. Chce len jedno - dostať sa odtiaľto preč. Jedného dňa sa na neho obráti skeptická detektívka Angela s prosbou o pomoc pri objasnení mysterióznej smrti jej sestry - dvojičky. Pátranie ich privedie do sveta anjelov a démonov, ktorý existuje len na mieste súčasného Los Angeles. Prežívajúc neuveriteľné udalosti sa obaja snažia nestratiť seba samých, čokoľvek to stojí.

Constantine vznikol na motívy DC komiksu Vertigo Hellblazer, pod ktorým sú podpísaní Kevin Brodbin, Mark Bomback a Frank Capello. Režisérom filmu je nováčik Francis Lawrence, ale zato herecké obsadenie je hviezdne: Keanu Reeves (vyvolený z Matrixu) ako John Constantine, Rachel Weisz (Evelyn z Múmie) ako detektívka Angela Dodson a Peter Stormare (nezabudnuteľná kreácia ruského kozmonauta v Armageddone, Nihilistu v Big Lebowskom...) ako Satan. Premiéra u nás bude 7. 4. 2005.

Veľmi blízko prvému miestu skončil 100 miliónový thriller Warnerovcov Constantine s hodnotením R. Za prvé tri v 3006 kinách zarobil 29,7 miliónov, čo je len o 1,7 milióna menej ako zarobil Hitch. Constantine sa radí na štvrté miesto najziskovejších filmov Keanu Reevesa, za Matrix Reloaded (91,7 mil.), Matrix Revolution (48,4 mil.) a Drakulu (30,5 mil.). Ak by sme sa na zárobok Constantine pozreli z hľadiska inflácie, výsledok by bol porovnateľný so zárobkom prvého Matrixu pred šiestimi rokmi 27,7 miliónov dolárov.

Počas predĺženého víkendu zarobil 34,6 miliónov, čo je tretia najziskovejšia premiéra počas President´s Day víkendu hneď za 50 krát a stále po prvý raz (45,1 miliónov) a DareDevilom 45 miliónov. Zároveň ide o najväčšiu premiéru pre film s hodnotením R od Tróje, ktorá minulý rok zarobila v premiérovom víkende 45,6 miliónov.

Nie je vylúčené, že v budúcom víkende klesne zárobok Constantine o viac ako 50%, ako to pri takomto druhu filmu väčšinou býva...

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 46%, imdb.com - 6,6/10, Roger Ebert - 1,5/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - B+

Trailer
Oficiálna stránka
Stránka si zaslúži pochvalu za Produkčné poznámky, všetky možné trailery, klipy a za Fan Art. Ale inak je ako film samotný, až príliš temná.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

 BECAUSE OF WINN-DIXIE

Desaťročné dievčatko Opal prišla o svoju mamičku, keď mala tri roky a spolu so svojim otcom, kazateľom sa presťahovali do malého mestečka na Floride. Tam si Opal adoptovala zatúlaného psíka, ktorého pomenovala po supermarkete, kde bol nájdený. So zábavným psíkom po boku stretne nových kamarátov a znovu nájde stratený vzťah s otcom.

Režisér romantickej Krásky z Manhattanu Wayne Wang sa pustil do rodinného filmu podľa románu Kate DiCamillo a scenára Joan Singleton. Najzvučnejším menom filmu je Jeff Daniels (Blbý a blbší, 101 Dalmatíncov), ale dej sa točí okolo mladej Annasophia Robbovej, z ktorej by sa mohla stať veľká hviezda, pretože sa objaví aj v pripravovanom filme Charlie and the Chocolate Factory.

Foxov rodinný snímok o psovi s menom supermarketu debutoval v 3188 kinách, kde zarobil 13,2 miliónov za 4 dni. Rozpočet bol 14 miliónov a zábavný trailer lákal na ľudský príbeh o psovi bez zvláštnych špeciálnych efektov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 52%, imdb.com - 5,8/10, Roger Ebert - 2/4, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - B

Trailer
Oficiálna stránka
Stránka je zaujímavá, ale asi neosloví nikoho nad 15 rokov.

SON OF THE MASK (Syn masky)

Mladý karikaturista Tim Avery, otec malého bábätka jedného dňa zistí, že jeho dieťa má neuveriteľné schopnosti. Za všetkým však stojí tajomná, bláznivá ale aj nebezpečná Maska. Práve o ňu má enormný záujem aj žiarlivý rodinný pes. Tim z toho všetkého nie je práve nadšený, hlavne keď sa medzi dieťaťom a psom strhne o masku malá vojna. A ešte je tu aj bývalý majiteľ Masky Loki, ktorý je rozhodnutý urobiť čokoľvek, aby sa k nej dostal.

Prvý scenár pre veľké plátno od scenáristu televíznych seriálov Lance Khazeia sa dostal do rúk režisérovi Mačiek a psov Lawrence Gutermanovi. Oproti pôvodnej Maske sa stretneme s novými postavami, ktoré stvárnili Jamie Kennedy, Alan Cumming, Bob Hoskins či Ben Stein.

Sequel hitu Jima Carreyho z roku 1994 Maska, mal masívnu reklamnú kampaň, ale napodarilo sa mu príliš zaujať. Kritici film doslova roztrhali, takže 10 miliónový zárobok za prvé 4 dni sa dá ešte považovať za celkom slušný.

Spoločnosť New Line sa už minulý rok popálila na podobnom príklade, keď uviedla pokračovanie komédie Blbý a blbší, tiež bez Jima Carreyho a dopadlo to ako pohroma. New Line do projektu Son of the Mask investovala 84 miliónov dolárov a film vyzerá podobne ako detské komédie typu Scooby-Doo či The Flinstones in Viva Rock Vegas.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 04%, imdb.com - 1,9/10, Roger Ebert - 1,5/4, yahoo.com - D+, boxofficemojo.com - D-

Trailer
Oficiálna stránka
Pri niektorých biografiách sa nachádzajú veľmi vtipné klipy. Celá stránka je vlastne vtipná, škoda, že sa to nedá povedať o filme.

MILLION DOLLAR BABY

Frankie Dunn kedysi býval špičkovým boxerom. Teraz už má svoje najlepšie roky dávno za sebou a spolu so svojim priateľom, Eddie Duprisem, vedie aspoň boxérsku telocvičňu. Nedarí sa im však vytrénovať mladých boxerov až do majstrovských zápasov, a tí, čo majú talent prejdú k inému manažérovi. Do ich nudného života zrazu dorazí mladá žena Maggie, ktorá sa za každú cenu chce stať úspešnou boxerkou.

Clint Eastwood je ako víno. Čím je starší, tým je lepší. Okrem toho, že tento film režíroval, produkoval a zahral si v ňom, postaral sa aj o hudbu. Scenárista, ktorý vyhral Emmy Paul Haggins spracoval látku na základe krátkych príbehov Rope Burns od F.X. Toolea. Herečka Hillary Swank bola za postavu húževnatej boxerky odmenená Zlatým Glóbusom. Eastwoodovho kamaráta Eddieho stvárnil Morgan Freeman a za svoju postavu je tiež nominovaný na Oscara. V našich kinách je zatiaľ plánovaná premiéra na 28. 7. 2005, ale nie je vylúčené, že ak uspeje na Oscaroch, dočkáme sa ho skôr.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 93%, imdb.com - 8,3/10, Roger Ebert - 4/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B+

Trailer
Oficiálna stránka
Po jednoduchom Intre, prichádza jednoduchá stránka. Neposkytuje síce veľa informácii, ale predsa zaujme.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 131,5 miliónov dolárov, čo je o 15 percent viac ako minulý rok.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
20 - 22 február 2004 50 First D ates 20,4 mil
21 - 23 február 2003 DareDevil 18,1 mil
22 - 24 február 2002 Queen of the Damage 15,2 mil

Up and Down - pod týmto názvom sa na festivaloch o priazeň publika uchádza film Jana Hřebejka Horem pádem. V kinách v Los Angles a New Yorku sa bude premietať pod názvom Loop to Loop. Do širokej distribúcie sa dostane akčná komédia Stephena Hereka Man of the House s Tommy Lee Jonesom, komédia Diary of a Mad Black Woman a (ako inak) horor Wesa Cravena Crused s Cristinou Ricci.

 


autor Matej Oravec 25.2.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.