PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Na čo nalákať, čo najviac divákov počas valentínskeho víkendu? No predsa na romantickú komédiu, to je jasné. A čo tak romantická komédia s Willom Smithom? Ok, ideme...

TOP 11. 2. - 13. 2. 2005
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Hitch Sony 1. týždeň 43,1 mil 43,1 mil
2. Boogeyman Sony 2. týždeň 10,2 mil 32,7 mil
3. Are We There Yet? Sony 4. týždeň 8,2 mil 61,2 mil
4. Million Dollar Baby Warner Bros. 9. týždeň 7,4 mil 44,9 mil
5. Pooh s Heffalmp Movie Buena Vista 1. týždeň 5,8 mil 5,8 mil
6. The Wedding Date Universal 2. týždeň 5,5 mil 19,4 mil
7. Hide and Seek Fox 3. týždeň 5,4 mil 43,4 mil
8. The Aviator Miramax 9. týždeň 4,6 mil 82,3 mil
9. Sideways FoxSearchlight 17. týždeň 4,4 mil 52,7 mil
10. Meet the Fockers Universal 8. týždeň 3,4 mil 269,9 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

HITCH (Hitch: Liek pre moderného muža)
Alex "Hitch" Hitchens je legendárny - a zámerne anonymný - newyorský "schôdzkológ", ktorý už pomohol nespočetným mužom získať ženu ich snov. Počas príprav jeho posledného zverenca Alberta, poddajného účtovníka, ktorého očarila príťažlivá celebrita Allegrou Cole sa aj Hitch konečne stretne s rovnocenným súperom v podobe krásnej a mazanej bulvárnej novinárky Sary Melas, ktorá Alegru prenasleduje na každom kroku. Profesionálny starý mládenec Hitch sa do Sáry neočakávane beznádejne zaľúbi - pričom netuší, že jej najväčším sólokaprom by sa mohlo stať odhalenie najslávnejšieho manhattanského schôdzkológa.

Herec Will Smith je zároveň aj producentom svojej prvej romantickej komédie. Režisérom snímu je Andy Tennant (Sladká Alabama, Kráľ a ja). Slobodného Alberta, ktorý sa snaží o celebritu Allegru Cole v podaní Amber Walletta (Tú starú treba zabiť) stvárnil Kevin James (50 krát a stále po prvý raz). Obeťou záujmu Willa Smitha je Eva Mendes ako novinárka Sara. Slovenská premiéra bez účasti tvorcov bude 31. 3. 2005.

Prvá, 70 miliónová romantická komédia Willa Smitha Hitch zaznamenala nečakaný úspech. Jeho doktor na lásku zarobil za tri dni 43,1 milióna dolárov v 3575 kinách. Aj spoločnosť Sony počítala s najvyšším zárobkom okolo 35 miliónov. Hitch je najziskovejšou romantickou komédiou v otváracom týždni. Sony si tak prekonala vlastný rekord spred roka - 39,9 miliónov, ktoré zarobil Adam Sandler a Drew Barrymoore filmom 50 krát a stále po prvý raz. 43,1 miliónov je zároveň najvyšší zárobok počas Valentínskeho víkendu.

Posledné 4 filmy Willa Smitha zarobili v otváracom víkende vždy viac ako 45 miliónov dolárov a pokorili 100 miliónovú hranicu. Zdá sa, že Hitch bude v tomto trende pokračovať, už v pondelok bol zárobkovo za päťdesiatkou.

92% respondentov vychádzajúcich z kina hodnotilo film ako veľmi dobrý. Marketing sa zameral na silný odkaz, že Hitch je romantická komédia pre všetkých. Ťahačom pre tých, ktorý Smitha nemusia bola Eva Mendes.

Spoločnosti Sony sa podaril husársky kúsok. Prvé tri miesta patria len tejto spoločnosti. To sa podarilo naposledy spoločnosti Universal v roku 1989 s filmami Sea of Love, Uncle Buck a Parenthood.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 70%, imdb.com - 6,8/10, Roger Ebert - 2,5/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B

Trailer
Oficiálna stránka
V prvom rade by som vás rád odkázal na klipy, ktoré sú fakt skvelé. Stránka sa mi zdala najprv neprehľadná, ale poskytuje informácie o troch základných krokoch pri získavaní vytúženej ženy. O samotnom filmy nájdete klasické informácie (dej, herci a tvorcovia, galéria, trailer, produkčné poznámky), ale to okolo, to je veľmi zaujímavé a takéto rady fakt neuškodia : ).

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

BOOGEYMAN
Tim Jensen je už mladý muž, ktorý je však stále traumatizovaný spomienkami z detstva. Po rokoch sa neochotne vracia domov, aby sa postavil svojmu strachu tvárou v tvár.

Príbeh z hlavy producenta, režiséra dvoch krátkych filmov a scenáristu Erica Kripkeho previedol na veľké plátno Stephen T. Kay, ktorý je tiež scenáristom, príležitostným hercom, a režisérom napríklad remakeu Get Carter. Postavu mladíka s nepríjemnými spomienkami zahral Barry Watson (seriál V siedmom nebi, Sorority Boys), jeho kamarátku Emily Deschanel (Návrat do Cold Mountain, Spider-Man 2). Jedným z producentov je Sam Raimi, režisér Spider-Mana, ale aj veľmi dobrého thrilleru Takmer dokonalý zločin.

Distribučne pod Sony, produkčne pod Screen Gems klesol Boogeyman o 46%, na 10,2 miliónov počas druhého víkendu. Za desať dní má nízkorozpočtový horor na konte 32,7 milióna dolárov.

Boogeyman zarobil 19 miliónov dolárov v 3052 kinách, čo je doteraz najvyšší počet kín počas víkendu Super Bowlu. Spoločnosti Sony sa už po piatykrát za sebou podarilo s úspešnosťou nasadiť novinku proti Super Bowlu a vždy s úspechom. Pred rokom to bol You Got Served, pred dvoma Darkness Falls, v roku 2002 to bol Slacker, ktorý síce nebol jednotkou, ale spomedzi noviniek sa dostal najvyššie a rok 2001 počas Super Bowlu patril Svadbe môjho najlepšieho priateľa.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 10%, imdb.com - 4,4/10, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - C

Trailer
Oficiálna stránka
Najprv sa vám prehrá trailer, ale skutočná zábava začína so vstupom na stránku. Vyťahujúci sa klinec dopadne na dlážku a dvere sa otvoria. V The Stories si môžete prečítať 140 hrôzu naháňajúcich príbehov, v Origins ako to všetko začalo, za Count to Five sa skrýva hra, v ktorej musíte z písmen zložiť slovo a zachrániť sa tak, ale aj tak spite radšej s jedným okom otvoreným : ). Do druhej hry Escape the Bogeyman som sa vzhľadom na pokročilú nočnú hodinu ani nepúšťal... O filme sa dozviete príbeh, zhliadnete fotky, stiahnete wally a podobne veci ale o hercoch a tvorcoch sa nedozviete nič. A to je veľké mínus!

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

ARE WE THERE YET?
Suzanne, rozvedená matka dvoch detí sa schádza s Nickom. Blíži sa Štedrý večer a Suzanne musí pracovať v New Yorku. Nick sa ponúkne, že privezie deti z Washingtonu na Vianočné prázdniny. Deti však neznášajú akéhokoľvek maminho nápadníka a Nickovi spravia z cesty úplnú nočnú moru.

Dve malé deti, ktoré znepríjemňujú cestu Nickovi, ktorého stvárnil Ice Cube (Barbershop), hrajú Aleisha Allen (Škola rocku) a Philip Bolden (Johnson Family Vacation). Ich maminou je Nia Long známa z filmov Stigmata a Alfie. Režisér Brian Levant získal slávu vďaka komédiám Beethoven (len prvý diel), Flinstonovci (oba diely) a Snežní psi.

Tretie miesto patrí komédii Are We There Yet?, ktorej síce Hitch zobral vietor z plachiet, ale aj tak zarobila 8,2 miliónov a celkovo už 61,2 za 24 dní.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 12%, imdb.com - 3,1/10, Roger Ebert - 2/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - D

Trailer
Oficiálna stránka
Sám Ice Cube vás donúti kliknúť na vstup na stránku. A za niektorými klikmi sa skrývajú vtipné scénky a hry. Na nervy po dlhšom čase ide hudobný motív, ktorý sa neustále opakuje.


MILLION DOLLAR BABY
Frankie Dunn kedysi býval špičkovým boxerom. Teraz už má svoje najlepšie roky dávno za sebou a spolu so svojim priateľom, Eddie Duprisem, vedie aspoň boxérsku telocvičňu. Nedarí sa im však vytrénovať mladých boxerov až do majstrovských zápasov, a tí, čo majú talent prejdú k inému manažérovi. Do ich nudného života zrazu dorazí mladá žena Maggie, ktorá sa za každú cenu chce stať úspešnou boxerkou.

Clint Eastwood je ako víno. Čím je starší, tým je lepší. Okrem toho, že tento film režíroval, produkoval a zahral si v ňom, postaral sa aj o hudbu. Scenárista, ktorý vyhral Emmy Paul Haggins spracoval látku na základe krátkych príbehov Rope Burns od F.X. Toolea. Herečka Hillary Swank bola za postavu húževnatej boxerky odmenená Zlatým Glóbusom. Eastwoodovho kamaráta Eddieho stvárnil Morgan Freeman a za svoju postavu je tiež nominovaný na Oscara. V našich kinách je zatiaľ plánovaná premiéra na 28. 7. 2005, ale nie je vylúčené, že ak uspeje na Oscaroch, dočkáme sa ho skôr.

Million Dollar Baby si polepšil o jednu priečku a zaznamenal len 11 percentný pokles v predaji lístkov. Herecko-režisérsko-producentský film Clinta Eastwooda zarobil zatiaľ 44,9 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 93%, imdb.com - 8,3/10, Roger Ebert - 4/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B+

Trailer
Oficiálna stránka
Po jednoduchom Intre, prichádza jednoduchá stránka. Neposkytuje síce veľa informácii, ale predsa zaujme.


POOH´S HEFFALMP MOVIE
Medvedík Winnie, Prasiatko a Tiger sa vydajú na dobrodružnú cestu hľadať záhadného slona Heffalumpa. Doma zanechajú mladého klokana Roo. Keď však stretnú mladého sloníka Lumpyho, ktorý sa chce stále hrať, všetci uznajú, že slony nie sú také, ako si mysleli.

Frank Nissen je spolurežisérom krátkeho filmu Man: The Polleter (1973), zároveň je to tvorca storyboardov pre Treasure Planet (2002). Pooh´s Heffalmp Movie je jeho najväčším dielom, ktoré malo ísť pôvodne hneď na video. Hlasy kresleným postavičkám prepožičali Jim Cummings, John Fiedler, Nikita Hopkins a Kath Soucie.

Pooh´s Heffalmp Movie tradične animovaný film z Disneyho dielne, zarobil v 2529 kinách - 5,8 miliónov. Tento štart je podobný predchádzajúcemu spin-offu Winnie the Pooha Piglet´s Big Movie - 6,1 milióna. Najlepší štart mal v roku 2000 The Tigger Movie - 9,4 milióna dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 75%, imdb.com - 7,0/10, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - C

Trailer
Oficiálna stránka
Na mňa je táto stránka až príliš infantilná, ale deťom ju vrelo odporúčam. Kopec videí, tri hry a krásne wallpapery. Však je to film pre deti, no nie?

Dve Oscarové nádeje skončili na ôsmom a deviatom mieste. Komédia spoločnosti Fox Searchlight Bokovka síce stratila 167 premietacích kín, ale napriek tomu zaznamenala nárast o 2 percentá. Celkový zárobok je 52,7 milióna. Miramaxov Letec klesol o 15%, na 4,6 miliónov, a stále je s 82,3 miliónmi najziskovejším tohtoročným Oscarovým filmom. S 270 miliónmi zarobených dolárov je komédia Jeho foter, to je lotor! na 25. mieste najúspešnejších filmov všetkých čias. Pred sebou má The Matrix Reloaded s 281 miliónmi, na ktorý už pravdepodobne nedosiahne.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 98,4 miliónov dolárov, čo je o 1 percento menej ako minulý rok.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
13 - 15 február 2004 50 First Dates 39,9 mil
14 - 16 február 2003 DareDevil 40,3 mil
15 - 17 február 2002 John Q 23,6 mil

Už aj v našich kinách ste mohli zahliadnuť trailer na film s názvom Constantine. Slogan filmu znie: "Peklo ho chce. Nebo si ho nechce vziať. Zem ho potrebuje." V hlavnej úlohe sa objaví spasiteľ Keanu Reeves. Komediálny žáner budú hájiť rodinná komédia, v ktorej sa v jednej z hlavných úloh objaví pes - Because of Winn-Dixie a pokračovanie Masky Son of the Mask, ale však bez účasti Jima Carreyho.


autor Matej Oravec 18.2.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.