PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Posledný januárový víkend patril psychologickému thrilleru Hra na schovávačku. Po boku Roberta DeNira si v ňom zahralo deväťročné dievča Dakota Fanning. U divákov zabodoval aj dramatický Million Dollar Baby Clinta Eastwooda, ktorý má po Letcovi najviac nominácii na Oscara.

TOP 28. 1. - 30. 1. 2005
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Hide and Seek Fox 1. týždeň 21,9 mil 21,9 mil
2. Are We There Yet? Sony 2. týždeň 16,3 mil 38,4 mil
3. Million Dollar Baby Warner Bros. 7. týždeň 12,2 mil 21,5 mil
4. Meet the Fockers Universal 6. týždeň 8,02 mil 258,3 mil
5. Coach Carter Paramount 3. týždeň 8,01 mil 53,5 mil
6. The Aviator Miramax 7. týždeň 7,5 mil 68,2 mil
7. Racing Stripes Warner Bros. 3. týždeň 6,5 mil 35,0 mil
8. Sideways FoxSearchlight 15. týždeň 6,3 mil 40,0 mil
9. In Good Company Universal 5. týždeň 6,2 mil 35,9 mil
10. Assault on Precinct 13 Focus 2. týždeň 4,2 mil 14,7 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Hide and Seek (Hra na schovávačku)
Po nečakanom úmrtí manželky sa otec a dcéra presťahujú do severnej časti štátu New York, aby sa Emily zbavila spomienok na život s matkou v Manhattane. Osamelé dievča si vytvorí imaginárneho priateľa Charlieho. Spočiatku považuje David Charlieho za príjemné rozptýlenie smutnej Emilinej dušičky, ale po sérii hrozných udalostí, ktoré začnú ich život sprevádzať, dospeje k záveru: Charlie možno skutočne existuje...

Robert DeNiro hrá starostlivého otca, ktorý musí odhaliť tajomstvo svojej dcéry. Tú stvárňuje Dakota Fannig, ktorá zaujala už vo filme Muž v ohni. Hereckú dvojicu dopĺňa Famke Janssen a Elisabeth Shue. Hrôzostrašný scenár Ari Schlossberga sfilmoval príležitostný herec John Polson, tvorca nepríliš úspešného filmu Swimfan. Slovenská premiéra je naplánovaná na 24. 3. 2005

Takmer horor Hide and Seek od 20th Century Fox mal výborný štart. V 3005 kinách zarobil za prvé tri dni premietania 22 miliónov dolárov, pričom rozpočet bol 30 miliónov. Pre DeNira je to štvrtá najvyššia premiéra po filmoch Príbeh žraloka, Jeho foter, to je lotor a Protivný svokor. Je to už druhý krát, čo má DeNiro v prvej päťke dva filmy. Stalo sa tak 10. novembra 2000 a boli to filmy Meet the Parents a Men of Hovor. Podľa kritikov to však vyzerá, že Hru na schovávačku postihne rovnaký osud ako White Noise, The Grudge, či The Forgotten. S prívalom nových filmov sa na priemerný Hide and Seek zabudne.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 15%, imdb.com - 5,2/10, Roger Ebert - 2/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - B

Trailer
Oficiálna stránka
Máš rád hry? Áno? Zahráme sa na schovávačku. Pripravený, alebo nie, prichádzam... Môžeš utekať, ale neschováš sa. "Mám nového kamaráta. Povedal, aby som o ňom nehovorila. Mám ho volať Charlie." Niet čo dodať. To musíte vidieť. Ale odporúčam klikať za svetla...

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Are We There Yet?
Suzanne, rozvedená matka dvoch detí sa schádza s Nickom. Blíži sa Štedrý večer a Suzanne musí pracovať v New Yorku. Nick sa ponúkne, že privezie deti z Washingtonu na Vianočné prázdniny. Deti však neznášajú akéhokoľvek maminho nápadníka a Nickovi spravia z cesty úplnú nočnú moru.

Dve malé deti, ktoré znepríjemňujú cestu Nickovi, ktorého stvárnil Ice Cube (Barbershop), hrajú Aleisha Allen (Škola rocku) a Philip Bolden (Johnson Family Vacation). Ich maminou je Nia Long známa z filmov Stigmata a Alfie. Režisér Brian Levant získal slávu vďaka komédiám Beethoven (len prvý diel), Flinstonovci (oba diely) a Snežní psi.

Komédia Ice Cuba zarobila za prvý víkend 18,5 miliónov dolárov v 2709 kinách. Väčší úspech dosiahla len jeho komédia Barbershop, ktorá za prvý víkend zarobila 20,6 miliónov a 75,7 miliónov celkovo. Pokračovanie Barbershopu zarobilo viac za prvý víkend (24,2 mil.), ale menej celkovo (65,1 mil.) v druhom víkende padlo len o 12%, na 16,3 milióna dolárov. Za 10 dní zarobila táto komédia 38,4 miliónov. Jej rozpočet bol 32 miliónov. Aká je pravdepodobnosť, že sa dočkáme pokračovania?

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 12%, imdb.com - 3,1/10, Roger Ebert - 2/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - D

Trailer
Oficiálna stránka
Sám Ice Cube vás donúti kliknúť na vstup na stránku. A za niektorými klikmi sa skrývajú vtipné scénky a hry. Na nervy - po dlhšom čase - začne ísť hudobný motív, ktorý sa neustále opakuje.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Million Dollar Baby
Frankie Dunn kedysi býval špičkovým boxerom. Teraz už má svoje najlepšie roky dávno za sebou a spolu so svojim priateľom, Eddie Duprisem, vedie aspoň boxérsku telocvičňu. Nedarí sa im však vytrénovať mladých boxerov až do majstrovských zápasov, a tí, čo majú talent prejdú k inému manažérovi. Do ich nudného života zrazu dorazí mladá žena Maggie, ktorá sa za každú cenu chce stať úspešnou boxerkou.

Clint Eastwood je ako víno. Čím je starší, tým je lepší. Okrem toho, že tento film režíroval, produkoval a zahral si v ňom, postaral sa aj o hudbu. Scenárista, ktorý vyhral Emmy Paul Haggins spracoval látku na základe krátkych príbehov Rope Burns od F.X. Toolea. Herečka Hillary Swank bola za postavu húževnatej boxerky odmenená Zlatým Glóbusom. Eastwoodovho kamaráta Eddieho stvárnil Morgan Freeman a za svoju postavu je tiež nominovaný na Oscara. V našich kinách je zatiaľ plánovaná premiéra na 28. 7. 2005, ale nie je vylúčené, že ak Million Dollar Baby uspeje na Oscaroch, dočkáme sa tejto drámy aj skôr.

Sedem Oscarových nominácii za najlepší film, réžia, scenár, strih, herec a herečka v hlavnej úlohe a herec vo vedľajšej úlohe pozbierala dráma z boxerského prostredia Million Dollar Baby. Film s rozpočtom 30 miliónov sa počas prvého víkendu premietal v 2010 kinách. Zarobil 12,2 miliónov dolárov a dohromady má za sedem týždňov na konte 21,5 miliónov dolárov. Do Oscarovej noci z 27. na 28. februára, zarobí určite ešte niekoľko desiatok miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 93%, imdb.com - 8,3/10, Roger Ebert - 4/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B+

Trailer
Oficiálna stránka
Po jednoduchom Intre, prichádza jednoduchá stránka. Neprovokujem, neposkytuje totiž veľa informácii ale predsa zaujme.


Meet the Fockers (Jeho foter, to je totor!)
Nevesta Pam a s ňou aj celá rodina Byrnesovcov sa vydávajú na návštevu k rodičom budúceho ženícha do Detroidu. A zatiaľ čo Byrnesovci sú príliš tichá a kľudná rodina, Fockerovci sú ich pravým opakom.

Herci a tvorcovia stojaci za hitom z roku 2000 Meet the Parents (Foter je lotor/Protivný svokor) sa dali znovu dohromady. K známemu hereckému ansámblu Robert De Niro a Blythe Danner ako rodičov Teri Polo a Ben Stiller ako Terin nastávajúci Greg Focker sa pridali Dustin Hoffman a Barbra Streisand, ktorí sa zhostili úlohy Gregových rodičov. Jay Roach stihol medzi prvým a druhým pokračovaním tejto komédie nakrútiť aj tretie pokračovanie série o Austinovi Powersovi. Na Meet the Fockers sa podieľal aj ako producent.

258,3 miliónov už zarobila komédia Jeho foter to je lotor. Je štvrtým najziskovejším filmom roku 2004 a dvadsiatym deviatym najúspešnejším filmom všetkých čias, ktorému sa práve podarilo prekonať zárobok Rodinky Úžasných.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 39%, imdb.com - 6,7/10, Roger Ebert - 2/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - B

Teaser
Trailer

Oficiálna stránka
Aj na oficiálnej stránke sa márne snaží Greg dostať do Jackovho kruhu dôvery, ale láska všetko prekoná. Stránke nie je čo vytknúť. Podľa ohlasov a webu ide o skvelú komédiu a už teraz sa nemôžem dočkať!


Coach Carter
Film na základe skutočnej udalosti sleduje osud kontroverzného trénera Kena Cartetra, ktorý dosiahol so stredoškolským basketbalovým družstvom akademický rekord v roku 1999.

Ako stvorená bola pre Samuela L. Jacksona úloha drzého basketbalového trénera Kena Cartera. Na režisérskej stoličke sedel menovec trénera Thomas Carter. Mladí basketbalisti (a nádejní herci) vo filme sú Robert Ri'Chard, Rob Brown, Terrell Byrd, Sidney Saison, a v jednej z úloh sa predstaví ak speváčka Ashanti.

Coach Carter klesol v treťom týždni o ďalších 24%. Zarobil 8 miliónov dolárov v 2574 kinách, čo prispelo k doterajšiemu zárobku 53,5 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 68%, imdb.com - 6,5/10, Roger Ebert - 3/4, yahoo.com - A-, boxofficemojo.com - B

Trailer 1
Trailer 2

Oficiálna stránka
Filmy z produkcie MTV majú väčšinou veľmi príjemnú hudbu a 30 sekundové ukážky na tejto stránke to dokazujú. Web v peknej úprave ponúka všetky informácie a naviac hru

Jediným sklamaním minulého víkendu bolo vlažné prijatie počítačovej hry Alone in the Dark. 20 miliónová investícia spoločnosti Lion Gate sa hrala v 2142 kinách, kde zarobila len 2,8 miliónov dolárov. Všetkým piatim nominovaným filmom v kategórii najlepší film sa darilo veľmi dobre. Miramaxov Letec zaznamenal 55 percentný nárast, vínová komédia spoločnosti Fox Searchlight Bokovka až 121 percentný nárast, lebo sa hrala v 1694 kinách, čo je o tisícku viac ako týždeň predtým. Životopisný Ray napriek tomu, že sa v utorok dostal do obchodov na DVD, zarobil 615 tisíc dolárov a celkovo už 73,8 miliónov dolárov. Sedem krát nominovaný film Hľadanie krajiny - nekrajiny s Johnny Deppom a Kate Winslet zarobilo v dvanástom víkende 2,7 milióna dolárov a celkovo 35,8 miliónov dolárov.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 96,7 miliónov dolárov, čo je o 45 percent viac ako minulý rok.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
30.1. - 1.2. 2004 You Got Served 16,1 mil
31.1. - 2.2. 2003 The Recruit 16,3 mil
1 - 3 február 2002 Black Hawk Down 11,5 mil

O mužovi, ktorý sa po rokoch postaví svojim nepríjemným spomienkam pojednáva film Stephena T. Kaya Boogeyman. V hlavných úlohách Barry Watson a Emily Deschanel. V romantickej komédii Clare Kilner The Wedding Date hrajú Dabra Messing a Dermot Mulroney. V limitovanom počte kín sa bude hrať komédia Assisted Living, dráma Rory O´Shea Was Here, hudobný dokument The Nomi Song, a festivalový hit Nobody Knows. Začiatok februára je bez zvučných mien a vysokorozpočtových blockbusterov.

 


autor Matej Oravec 4.2.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.