PRVÁ PÄťKA USA

PRVÁ PÄťKA USA

článok



Po troch víkendoch "ukradla" Dannyho dvanástka - Národný poklad z prvého miesta. Druhé je tretie pokračovanie príbehov jedného machra-poloupíra s názvom Blade: Trinity.

TOP 10. 12. - 12. 12. 2004
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Ocean's Twelve Warner Bros. 1. týždeň 39,1 mil 39,1 mil
2. Blade: Trinity New Line 1. týždeň 16,0 mil 24,4 mil
3. National Treasure Buena Vista 4. týždeň 9,8 mil 124,4 mil
4. The Polar Express Warner Bros. 5. týždeň 9,5 mil 109,8 mil
5. Christmas with the Kranks Sony 3. týždeň 7,6 mil 54,7 mil
6. The Incredibles Buena Vista 6. týždeň 5,0 mil 232,5 mil
7. The SpongeBob SquarePants Movie Paramount 4. týždeň 4,3 mil 73,5 mil
8. Closer Sony 2. týždeň 3,7 mil 13,7 mil
9. Finding Neverland Miramax 5. týždeň 1,6 mil 14,2 mil
10. Alexander Warner Bros. 3. týždeň 1,4 mil 32,5 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Ocean's Twelve (Dannyho dvanástka)
Ubehli tri roky odkedy Danny Ocean a jeho partia okradli Terryho Benedicta o 160 miliónov dolárov z jeho Las Vegaského kasína. Danny má nový plán. Teda vlastne tri plány. Amsterdam, Rím a Paríž, kde sa jeho partia rozhodne nepôjde pozerať na miestne pamiatky. Ale Benedict chce svoje peniaze späť a Interpol chce Dannyho Oceana.

Natočil remake úspešného filmu s plejádou hereckých osobností a práca sa mu zapáčila natoľko, že sa pustil do pokračovania. Reč je o Stevenovi Soderberghovi, ktorý dal znovu dohromady Clooneyho, Pitta, Damona, Zetu-Jones, Afflecka, Garciu a Juliu Robertz a vytvoril pokračovanie Dannyho jedenástky, ktoré k nám dorazilo už 16. decembra.

Obohatená Dannyho partia zarobila za víkend 39,1 milióna dolárov (skoršie nedeľné výsledky hovorili o sume 40,9 miliónov). 110 miliónová produkcia Warner Bros. sa hrala v 3290 kinách a zaradila sa na štvrté miesto najziskovejších decembrových premiér, hneď za trilógiou Pána prsteňov.

Dannyho jedenástka (piata najziskovejšia decembrová premiéra) zarobila v decembri roku 2001 - 38,1 miliónov, čo by pri inflácii ceny vstupenky bolo takmer 43 miliónov. Podobne ako na Ocean´s Eleven aj na Ocean´s Twelwe prišlo 53% divákov, ktorí mali pod 25 rokov a 54% bolo žien. Ocean´s Eleven len v Amerike zarobil 183 miliónov dolárov a celosvetovo 444 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com -60%, imdb.com - 6,5/10, Roger Ebert - 3/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - C-

Teaser
Trailer
Oficiálna stránka
Dvanástka je nová jedenástka. Danny Ocean, Rusty, Linus, Isabel, Dasher, Benedict, Frank a Tess. To je Intro. Downloadnúť si môžete poster 1 a 2, Desktop s každým hrdinom, rovnako ako Ikonu. V Cast je ku každému hercovi pripísaná replika z filmu a Full Bio. V rubrike Video sú Trailery a TV Spoty a zložka The Movie je rozdelená na tri časti: Synopsis, Productions a Filmmakers. Nič viac nič menej. Škoda.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Blade: Trinity
Národ upírov vymyslí svoj plán tak, aby všetko podozrenie zo série brutálnych vrážd padlo na jediného človeka - na Bladea. Ten sa musí spojiť s ľudským klanom lovcov upírov a vyhrať extrémne ťažký súboj, ktorý vedie až k samotnému Drakulovi.

David S. Goyer je muž stojaci za trilógiou Blade ako scenárista. Práve preto mu bola pridelená réžia zatiaľ posledného filmu o dennom chodcovi. Ako producent je Goyer podpísaný pod Blade II a Blade: Trinity. V postave Bladea si už nikto nevie predstaviť nikoho iného ako Wesley Snipesa. Jeho pomocníkom je neodmysliteľne Kris Kristofferson ako Abraham Whistler. Novým prírastkom do trilógie je Whistlerova dcéra Abigail, ktorú stvárňuje Jessica Biel známa zo seriálu V siedmom nebi. 10. februára zavíta Blade: Trinity aj na naše územie.

65 miliónový Blade: Trinity spoločnosti New Line skončil na druhom mieste so zárobkom 16 miliónov za víkend a 24,4 miliónov od stredy. Tento výsledok je žalostne nízky oproti 32,5 miliónom, ktoré za prvý víkend v lete 2002 zarobil Blade 2. Originálny Blade, ktorý sa prvýkrát v kinách objavil v auguste 1998 zarobil za tri dni 17 miliónov a celkovo 70 miliónov. Blade: Trinity sa pravdepodobne vďaka zlým kritikám nedopracuje k tak vysokému číslu.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 25%, imdb.com - 6,1/10, Roger Ebert - 1,5/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - C+

Teaser
Trailer 1
Oficiálna stránka
Vidím ťa samého obklopeného nepriateľmi... toto je boj, no sám ho nevyhráš. Blade je späť. Moje meno je Hannibal King. Som lovec. Som Abigail. Toto sa dozviete z Meet the Trinity. V Aam Yourself nájdete okrem ikon a posterov aj Skiny pre Winamp, v zložke The Production si môžete prečítať interview, vo Fight Feature sa nachádza krátke video, v Surveillance je napríklad galéria zbraní a audio klipy. Táto stránka obsahuje to, čo vždy hľadám. Niečo viac, niečo extra.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

National Treasure (Národný poklad)
Benjamin Franklin Gates je tretí z generácie hľadačov pokladov. Celý život venoval hľadaniu pokladov, o ktorých si všetci mysleli, že neexistujú a stal sa najlepším vo svojom obore. Aby Gates mohol nájsť najväčší poklad, musí ukradnúť najstráženejší dokument Americkej histórie - Deklaráciu nezávislosti, kde by sa na zadnej strane mala nachádzať mapa. Gates však nie je jediným, kto o mape vie. Začína súboj s časom o odhalenie 2000 rokov starého tajomstva, ktoré skrýva Národný poklad.

Producent filmov The Rock, Con Air, Gone in 60 Seconds Jerry Bruckheiner sa znovu spojil s hercom, ktorý hral vo všetkých vymenovaných filmoch - Nicolasom Cageom a podľa všetkého pripravili ďalšiu bombu, pre ktorú nebude problém zdolať 100 miliónovú hranicu. Režisérom filmu je John Turteltaub (The Kid, Phenomenon) a Cageovými partnermi a protihráčmi pri hľadaní pokladov sú Diane Kruger, Justin Bartha, Sean Bean, Jon Voight a Harvey Keitel. Premiéra u nás je stanovená na 27. januára 2005.

Trikrát po sebe prvé miesta a teraz pád o 42%, na tretie miesto v rebríčku. Víkendový zárobok 9,8 miliónov sa pripísal k celkovému doterajšiemu zisku 124,4 miliónov dolárov. Momentálne má Národný poklad len o 10 miliónov menej ako najziskovejší film Nicolasa Cagea - Skala.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 40%, imdb.com - 6,9/10, Roger Ebert - 2/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B

Trailer
Oficiálna stránka

Musíte vstúpiť, aby ste odomkli stránku. O filme sa toho dozviete veľa, ale dôležité sú veci, ktoré na tejto stránke dostanete ako bonus a musím sa priznať, že som tými šiestimi hrami strávil veľa príjemného času.


The Polar Express (Polárny expres)
Neskoro v noci na Vianoce leží pochybujúci chlapec v posteli a tajne dúfa, že začuje zvuk sobích zvončekov a saní Santa Clausa. Namiesto toho však pod jeho oknami zastaví zvláštny vlak - z hustej pary sa vynorí Polárny expres. Je plný detí v pyžamách a jeho sprievodca ho pozve na nezabudnuteľnú cestu na Severný pól. Tam môže získať jeden špeciálny darček, ktorý je však určený len pre tých, ktorí stále ešte veria v to, že Santa Claus existuje.

Aj keď ide o animovaný film, na plagáte k filmu je veľkým písmom písané Tom Hanks, ktorý prepožičal svoj hlas viacerým postavám Polárneho expresu. Režijnú ruku nad filmom podľa knihy Chrisa Van Allsburga držal Robert Zemeckis. Vo filme zaznejú aj hlasy Leslie Zemeckis, Eddie Deezena a Nony Gaye.

Napriek veľmi zlému otváraciemu víkendu sa Polárnemu expresu darí držať príjemnú, priemernú rýchlosť. Predaj lístkov klesol len o 11%, na 9,5 miliónov, pritom tento víkend už film vypustilo z programu 393 kín. Počítačovo animované dobrodružstvo s Tomom Hanksom zatiaľ zarobilo 109,8 miliónov a nie je celkom vylúčené, že sa vráti tých 165 miliónov, ktoré do tohto ambiciózneho projektu štúdio Warner Bros. investovalo.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 57%, imdb.com - 6,8/10, Roger Ebert - 4/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B

Teaser
Trailer 1
Trailer 2
Oficiálna stránka
Pokiaľ nekliknete na Flashovú stránku, môžete si len čítať informácie. Flashová verzia stránky má úplne podmanivú atmosféru, krásne obrázky a celkovo vytvára výborný dojem.


Christmas with the Kranks
Luther Krank je muž, ktorý sa rozhodol ignorovať Vianoce a všetok ten chaos, ktorý je s Vianocami spojený, a namiesto toho chce spolu so svojou ženou Norou vyraziť na dovolenku. V poslednej chvíli však zazvoní telefón a ich dcéra im oznámi, že príde na Vianoce domov, aby si mohli vianočnú atmosféru vychutnať v rodinnom kruhu.

Tim Allen si spolu s Jamie Lee Curtis zahrali pár, ktorý nemá príliš v láske Vianoce. Jednu z ďalších postáv stvárnil Dan Aykroyd. Scenár, pod ktorým je podpísaný Chris Columbus (režisér prvých dvoch Harry Potterov) vznikol na základe knihy Skipping Christmas od Johna Grishama (Porota, Klient) a režíroval Joe Roth (Zlatíčka pre každého).

Tri týždne sa aj napriek nepriaznivým kritikám udržala v prvej päťke rodinka Kranksových, ktorá zatiaľ zarobila 54,7 miliónov dolárov, čo je len o 5,3 milióna menej ako bol rozpočet filmu.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 04%, imdb.com - 4,4/10, Roger Ebert - 1/4, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - C+

Trailer 1
Trailer 2
Oficiálna stránka
Veľmi príjemne vás naladí vianočno-nevianočná hudba. Na stránke sa síce dajú otvoriť dvere domčekov, ale vstúpiť sa nedá. Zložka The Movie ponúka len príbeh, Cast and Crew je povinnosťou pri každom filme a v poslednom čase sa možno stretávať na filmových weboch s hrami a tu sú hneď štyri, tak príjemnú zábavu.

Filmu spoločnosti Sony Closer bolo pridaných 146 kín. Za víkend zarobil kandidát na Zlatý glóbus 3,7 miliónov a za desať dní 13,7 miliónov dolárov. Len v dvoch kinách sa hral očakávaný snímok Wesa Andersona The Life Aquatic with Steve Zissou a podarilo sa mu zarobiť fenomenálnych 114 000 dolárov. Buena Vista ho chce do väčšieho počtu kín nasadiť 25 decembra. Alexander sa stáva najväčším sklamaním roka.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 100,6 miliónov dolárov, čo je o 33 percent viac ako minulý rok.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
5 - 7 december 2003 The Last Samurai 24,3 mil
6 -8  december 2002 Die Another Day 12,8 mil
7 - 9 december 2001 Ocean's Eleven 38,1 mil

Úspech, ktorý zožal Jim Carrey s filmom Grinch sa pokúsi zopakovať v réžii Brada Silberlinga v spolupráci s Jude Lawom a Meryl Streep vo filme Lemony Snicket´s A Series of Unfortunate Events. Adama Sandlera a Téu Leoni dal dohromady James L. Brooks pre romantickú komédiu Spanglish. Dennis Quaid, Tyrese, Giovanni Ribisi a Miranda Otto sa stretli v akčnom dobrodružstve Flight of the Phoenix Johna Moorea. Jean-Pierre Jeunet spojil Améliu - Audrey Tautou s Jodie Foster do filmu A Very Long Engagement. V limitovanom počte kín bude nasadený The Aviator Martina Scorseseho s Leonardom DiCapriom, Cate Blanchett a Kate Beckinsale, The Sea Inside Alejandra Amenábara s Javierom Bardemon. Od 15. decembra sa v obmedzenom počte kín bude hrať Million Dollar Baby Clinta Eastwooda s Clintom Eastwoodom, Hilary Swank a Morganom Freemanom. Nominácie na Zlatý glóbus určite posilnia návštevnosť nominovaných filmov.

 


autor Matej Oravec 17.12.2004
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.