TV TIPY 28.2. - 6.3. 2011

TV TIPY 28.2. - 6.3. 2011

VOD recenzia



28.2.
PONDELOK

21:50 Control (Control), USA / Veľká Británia, 2007 (Dvojka)
Známy tvorca hudobných videoklipov a dokumentov Anton Corbijn skladá touto biografickou drámou hold Ianovi Curtisovi, predčasne tragicky zosnulému spevákovi, skladateľovi a textárovi legendárnej skupiny Joy Division.

22:15 Já, truchlivý bůh, ČSSR, 1969 (Joj Plus)
Pán Adolf spomína na trápny príbeh s jednou smiešnou láskou. Zaujala ho študentka operného spevu, no tá oňho nejavila záujem. Vymyslel preto rafinovaný plán. Presvedčil svojho kamaráta, aby predstieral, že je slávny dirigent. Úmysly oboch mužov sa však vyvinú úplne nečakaným spôsobom.

22:50 Kladivo na čarodějnice, ČSSR, 1969 (Čt2)
Jeden z najznámejších filmov Otakara Vávru vznikol podľa rovnomenného románu Václava Kaplického a podľa dochovaných súdnych zápisov z čarodejníckych procesov z rokov 1678-1695. Inkvizítor Boblig, je povolaný do mesta Šumperk, aby vyšetril priestupok jednej žobráčky, skonštruuje proces, ktorého metódy zaručujú priznanie všetkých obžalovaných. Proti sporiadaným a ušľachtilým občanom sa náhle vynorí moc, ktorá pod rúškom očisťovania kraja od čarodejníc sleduje iba vlastné obohatenie a ktorá neváha pre tento cieľ ničiť všetkých odporcov a obetovať životy desiatok nevinných ľudí.


1.3.
UTOROK

20:20 Zúčtovanie s minulosťou (Was tun, wenn's brennt?), Nem., 2001 (Čt2)
Každý človek v mladosti nejakým spôsobom rebeloval, ale aj tak sa väčšina dospievajúcich nonkonformistov neskôr začlení do spoločnosti. Inak tomu nie je ani s bývalými squatermi a členmi berlínskej anarchistickej skupiny. Po divokých 80. rokoch zasvätených punku a podvratnej činnosti sú z nich v roku 1999 šéfovia reklamných agentúr, právnici, starostlivé matky a dámy z vysokej spoločnosti. Iba dvaja zostali verní životu zasvätenému demonštráciám. Lenže keď dávna minulosť náhle zaklope na dvere, musí nesúrodá skupina znovu spojiť sily a usporiadať poslednú spoločnú akciu.

20:55 Je třeba zabít sekala, Česko/ Fran./ Poľsko/ Slovensko, 1997 (Čt1)
je leto roku 1943 a do moravskej dediny akoby vojnové udalosti ani nezasiahli. 12 bohatých statkárov tu však žije v strachu z nemanželského syna jedného z nich. Sekal má za sebou detstvo nemanželského dieťaťa , ktorým všetci pohŕdajú. Je krutý a všetkých nenávidí. S protektorátom prišiel jeho čas

21:45 Mesto Zero (Город Зеро), ZSSR, 1988 (Dvojka)
Film prináša kafkovský obraz života v socializme. Do obyčajného anonymného "mesta nula" prichádza inžinier Varakin kvôli bežnej obchodnej záležitosti. Rýchlo pribúdajúce absurdné situácie (nahá sekretárka, múčnik v podobe ľudskej hlavy, zastrelený kuchár) vrcholia prehliadkou bizarného vlastivedného múzea, v ktorom voskové figuríny znázorňujú slávne osobnosti sveta aj malého mestečka. Varakin v tomto šialenom meste uviazne a nedokáže sa vrátiť domov.

00:00 Diera (Le Trou), Francúzsko/ Taliansko, 1959 (Čt2)
Väzňov v cele číslo šesť spája iba myšlienka na útek z väzenia. Keď sem pribudne Gaspard, skúsený Roland ho zasvätí do vymysleného plánu úteku cez tunel. Na jeho budovaní všetci každú noc pracujú a postupne sa približujú vytúženej slobode. O ich pláne však už vie riaditeľ väznice.

TV tipy 28.2. - 6.3. 2011 TV tipy 28.2. - 6.3. 2011


2.3.
STREDA

20:30 Čo nové, kočička (Quoi de neuf, Pussycat?), Fran./ USA, 1965 (MGM)
Notorický sukničkár Michael vyhľadá pomoc psychiatra, keď zistí, že jeho neschopnosť viazať sa vo vzťahu začína negatívne ovplyvňovať jeho život. Zúfalo sa snaží zostať verný svojej snúbenici, a tak si vezme na pomoc Dr. Fassbendera, o ktorom však netuší, že sa snaží ľúbostne zblížiť s pacientkou, ktorá pre zmenu tajne túži po Michaelovi. Keď sa oba páry stretnú v hoteli hrozí katastrofa. Komédia z pera Woodyho Allena s hviezdnym obsadením Peter Sellers, Peter O'Tool, Romy Schneider a Richard Burton.

00:30 Králi ro(c)ku (Tenacious D: The Pick of Destiny), USA, 2006 (Markíza)
Jedného osudného dňa sa vo Venice Beach stretli JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvedomili si, že spojením svojich geniálnych talentov sa zapíšu do histórie. Keď sa okamžitý úspech záhadne nedostaví, rozhodnú sa ukradnúť legendárne "Trsátko osudu", ktoré urobí rockovú legendu aj z toho najhoršieho brnkala.


3.3.
ŠTVRTOK

20:30 Igby (Igby Goes Down), USA, 2002 (MGM)
Sedemnásťročný mladík s nezvyčajnou prezývkou Igby síce pochádza zo zámožnej rodiny, ale okrem peňazí má problémy so všetkým, na čo sa pozrie. Zatiaľ čo jeho o tri roky starší brat Oliver exceluje na univerzite a má politické ambície, Igbyho vyhodili takmer zo všetkých stredných škôl na východnom pobreží Spojených štátov. Matka pre neho nemá vľúdne slovo, jeho otec je schizofrenik. Jediným mužským vzorom môže pre Igbyho byť švihácky a snobský strýko D. H. Banes. A tak sa mladík nakoniec rozhodne so všetkým skoncovať a utiecť do bohémskeho prostredia New Yorku. 


4.3.
PIATOK

22:55 REC (Rec), Španielsko, 2007 (Film+)
Reportéri malej televíznej stanice dokumentujú priebeh nočnej zmeny na hasičskej stanici. V priamom prenose vysielajú reportáž o profesionáloch, ktorí pracujú, zatiaľ čo ostatní ľudia spia. Pri prvom nočnom výjazde majú hasiči vyprostiť starú pani, ktorá sa nemôže dostať von z bytu. Spočiatku rutinná akcia sa ale vyvíja úplne nečakane. V dome je čosi čo sa vymyká veškerej kontrole. Hasiči sú spolu s televíznym štábom uväznení vnútri a ich konfrontácia s neznámym zlom, ktoré zabíja, je nevyhnutná.

23:20 Boxerka (Girlfight), USA, 2000 (Doma)
Osemnásťročnej Diane hrozí, že ju vyhodia zo strednej školy, pretože sa pobila. Mama jej zomrela, otca má surovca. Keď navštívi svojho brata v Brooklyne, kde boxuje, rozhodne sa, že aj ona sa dá na box. Tréner Hector sa rozhodne, že bude cvičiť aj ju. Diana má totiž talent.

TV tipy 28.2. - 6.3. 2011 TV tipy 28.2. - 6.3. 2011

5.3.
SOBOTA

15:30 Podivné dedičstvo (E poi lo chiamarono il magnifico), Tal./Fr., 1972 (Joj)
Posledným želaním otca na smrteľnej posteli je, aby jeho syn Joe išiel na divoký Západ a stal sa riadnym chlapom. Lenže mladík pohŕda zbraňami a bitkami, má rád básne a radšej sa bicykluje, ako jazdí na koni. Traja učitelia ho majú naučiť správať sa inak, ale nejde to. Až kým sa raz Joe nemusí brániť.

21:55 Wrestler (The Wrestler), USA/ Francúzsko, 2008 (Čt1)
Film ocenený Zlatým glóbusom za najlepšieho herca a pesničku a Zlatým levom v Benátkach 2008. Randy „Baran“ Robinson (Mickey Rourke) býval kedysi v ringu tým najlepším. Bol hrdinom videohier a všetkých chalanov. O dvadsať rokov neskôr sa snaží žiť zo svojej niekdajšej slávy, no keď dostane srdcový infarkt, chce svoj život vyplniť tým, čo má zmysel: skontaktovať sa so svojou dcérou, ktorá má naňho ťažké srdce, a opäť počuť rev rozvášneného publika. Infarkt ho však donúti odísť do dôchodku. Pomaly si začína zvykať na novú situáciu a nachádzať aj pozitíva svojho stavu. Nič z toho sa však nedokáže vyrovnať lákadlu ringu a wrestlingovej vášni, ktoré hrozia, že ho opäť pohltia.
 
22:15 Zlý poliš (The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans), USA, 2009 (Joj)
Remake kriminálky s názvom Bad Lieutenant z roku 1992 (réžia Abel Ferrara). V pôvodnom filme stvárnil hlavnú úlohu policajta vyšetrujúceho znásilnenie mníšky Harvey Keitel. Jeho postava mala navyše sama problémy s drogami, gamblingom a krádežami a film si vyslúžil rating NC-17. V Herzogovom remaku nahradí Keitela Nicolas Cage. Bad Lieutenant nebude ale prvým remakom v Herzogovej kariére, režisér sa v roku 1979 podpísal pod novú verziu Murnauovho klasického hororu Upír Nosferatu.

22:55 Arizona Dream (Arizona Dream), USA/ Francúzsko, 1993 (Čt2)
Poetická tragikomédia Emira Kusturicu síce vznikla v Amerike, ale nesie v sebe mnoho prvkov typických pre jeho predchádzajúce filmy. Vrátane hudby Gorana Bregovića. Je to film, ktorý obsahuje nádherné vízie a pôsobivé obrazové kompozície. Johnny Depp v ňom hrá počítača rýb v newyorskom prístave Alexa, od ktorého ujo Leo chce, aby pokračoval v rodinnej tradícii predaja cadilaccov. Život mĺkveho Alexa sa po príchode do mestečka v Arizone zmení, keď sa tam zjaví krásna a trošku svojrázna nymfomanka Elaine s nevlastnou dcérou Grace. Spoločne zažívajú nevšedné zážitky. Hoci sú hrdinovia „Arizonského sna“ navzájom veľmi rozdielni, v jednom sú si podobní – každý z nich má svoj sen. Chceli by ste lietať s nimi? Režisér do svojho filmu vložil poctu Tarkovskému, Scorsesemu, Coppolovi, Hitchcockovi i Formanovi.

TV tipy 28.2. - 6.3. 2011 TV tipy 28.2. - 6.3. 2011


6.3.
NEDEĽA

21:20 Paríž (Paris), Francúzsko, 2008 (Čt2)
Paríž je príbehom Parížana, ktorý sa ocitol v novej životnej situácii, ktorá mu dáva nový a odlišný pohľad na ľudí, ktorých stretáva, na svoj život i životy ľudí okolo seba a na život celého mesta. Zeleninári, pekárka, sociálna pracovníčka, tanečník, architekt, univerzitný profesor, modelka, kamerunský prisťahovalec... Všetci títo ľudia sa ocitávajú spojení v tomto meste a v tomto filme. Môžete si povedať, že nie sú ničím výnimoční, ale pre každého z nich je život jedinečný. Môžete si myslieť, že ich problémy sú bezvýznamné, ale pre nich sú to tie najdôležitejšie na svete. Paríž je o milovaní života, o radosti z tohto momentu a z toho, čo máme.

22:00 Skalpel, prosím  ČSSR, 1986 (Joj Plus)
Neskoro v noci si unavený neurochirurg prezerá v pracovni röntgenové snímky malého pacienta Víťu Uzla, ktorý sa má ráno pod jeho rukami podrobiť riskantnej operácii. Rozhodnutie o nej však vôbec nie je jednoduché. Stačí málo a operácia sa nemusí vydariť. Dráma Jiřího Svobodu.

23:45 Gangy New Yorku  (Gangs of New York), USA/ Nem./ Tal., 2002 (Čt1)
Začalo to ešte tridsať rokov pred dokončením diela, ktoré Scorseseho zapísalo do histórie ako najvitálnejšieho a najproduktívnejšieho filmového tvorcu svojej generácie. Raz na návšteve u svojho priateľa sa mu dostala do rúk kniha Herberta Asburyho -Kronika newyorských gangov. "Zalistoval som v nej náhodou, ale po chvíli som už nemohol prestať čítať," tvrdí Scorsese. "Knihu som nemohol odložiť. Pri jej čítaní sa mi vybavovali spomienky na príbehy, ktoré som ako chlapec, vyrastajúci v new-yorskej štvrti Malé Taliansko, počúval s otvorenými ústami. Kniha totiž skrývala legendy a príbehy starého newyorského podsvetia. Bolo fascinujúce, ako sa praktiky mafie v priebehu sto rokov takmer nezmenili. Spôsobmi, aké používali gangy v polovici 19. storočia, sa inšpirovala tiež súčasná mafia." 


HIT TÝŽDŇA

Tento týždeň sú hity hneď dva. Vy sa však budete musieť rozhodnúť, v tv totiž idú skoro úplne paralelne. Rozhodne sa však oplatí vidieť oba filmy.

5.3.
SOBOTA

21:55 Wrestler (The Wrestler), USA/ Francúzsko, 2008 (Čt1)
Film ocenený Zlatým glóbusom za najlepšieho herca a pesničku a Zlatým levom v Benátkach 2008. Randy „Baran“ Robinson (Mickey Rourke) býval kedysi v ringu tým najlepším. Bol hrdinom videohier a všetkých chalanov. O dvadsať rokov neskôr sa snaží žiť zo svojej niekdajšej slávy, no keď dostane srdcový infarkt, chce svoj život vyplniť tým, čo má zmysel: skontaktovať sa so svojou dcérou, ktorá má naňho ťažké srdce, a opäť počuť rev rozvášneného publika. Infarkt ho však donúti odísť do dôchodku. Pomaly si začína zvykať na novú situáciu a nachádzať aj pozitíva svojho stavu. Nič z toho sa však nedokáže vyrovnať lákadlu ringu a wrestlingovej vášni, ktoré hrozia, že ho opäť pohltia. Recenzia
 
22:15 Zlý poliš (The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans), USA, 2009 (Joj)
Remake kriminálky s názvom Bad Lieutenant z roku 1992 (réžia Abel Ferrara). V pôvodnom filme stvárnil hlavnú úlohu policajta vyšetrujúceho znásilnenie mníšky Harvey Keitel. Jeho postava mala navyše sama problémy s drogami, gamblingom a krádežami a film si vyslúžil rating NC-17. V Herzogovom remaku nahradí Keitela Nicolas Cage. Bad Lieutenant nebude ale prvým remakom v Herzogovej kariére, režisér sa v roku 1979 podpísal pod novú verziu Murnauovho klasického hororu Upír Nosferatu. Recenzia

 


autor Tomáš Daneček 27.2.2011
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.