TV TIPY 9.11. - 14.11. 2010

TV TIPY 9.11. - 14.11. 2010

VOD recenzia



  
9.11.
UTOROK

20:00 Pre hrsť dolárov navyše (Per qualche dollaro in più), Taliansko/ Španielsko/ SRN, 1965 (Joj Plus)
Dvaja nájomní pátrači sú na stope tomu istému chlapovi - Indiánovi. Najprv ide každý z nich svojou cestou, ale napokon sa dajú dohromady a pokúsia sa hľadať ho spolu. Ale prečo po ňom pátrajú? Majú obaja ten istý dôvod?

22:10 Stvorení pre lásku (In the Mood for Love), Hong Kong/Thajsko, 2000 (Dvojka)
Veľká časť tohto filmu sa odohráva na uzučkej chodbe nájomného domu, v ktorom bývajú obaja hlavní hrdinovia vo svojich manželstvách. Ona aj on sú kultivovaní, jemní a plachí, zatlačení do úzadia svojimi agresívnejšími partnermi, ktorým vo filme nikdy nevidíme tvár a neskôr sa vytratia úplne. I medzi nimi sa postupne rozvinie vzťah. Režisér s pomocou nádhernej kamery, hudby a výborných hereckých výkonov vytvoril krásny, beznádejný, vášnivý príbeh lásky, ktorá nikdy nebola.

22:50 Križovatka smrti (The Crossing Guard), USA, 1995 (Filmbox)
Starnúci klenotník Freddy Gale (Jack Nicholson) zabíja svoj voľný čas s kamarátmi v baroch a náhodnými známosťami so striptérkami. Čaká na deň, keď bude z väzenia prepustený John Booth (David Morse), ktorý v opitosti zrazil pred školou jeho dcérku. Freddyho existencia sa scvrkla na túžbu po pomste. Všetko ostatné preňho dávno stratilo cenu, jeho manželstvo sa rozpadlo a jeho obchod pomaly ale iste chátra. Keď však prepusteného Bootha chce zabiť, veci naberajú nečakaný smer a medzi oboma mužmi sa vytvorí zvláštne puto.

00:05 Najlepší športovec storočia (Sportman van de Eeuw), Holandsko/ Švédsko/ Nemecko, 2006 (Čt2)
V roku 2000 sa schádzajú odborníci, aby zvolili holandského športovca storočia. Sake Wiarda menuje športovca menom Taeke Jongsma, ktorého nikto z prítomných nepozná a ktorý vraj vynikol v nezvyčajnom športe - sedení na kole. Poetická tragikomédia o jednom ľudskom osude prerastá v originálnu úvahu debutujúceho režiséra.

TV Tipy 9.11. - 14.11. 2010 TV Tipy 9.11. - 14.11. 2010

10.11.
STREDA

21:50 Úkryt (Panic Room), USA, 2002 (Doma)
Práve rozvedená Meg Altmanová sa so svojou dcérou nasťahuje do nového, nezmyselne obrovského domu, ktorého pôvodným majiteľom bol neznámy milionár. Ten si do neho zo strachu pred prepadnutím nechal zabudovať tajnú miestnosť určenú na úkryt pred zlodejmi. Jej nájomníci sú chránení pancierovými dverami a majú možnosť vďaka niekoľkým kamerám sledovať dianie prakticky v celom dome. Hlavnou výbavou je okrem ventilácie a potrieb určených na núdzové využitie, telefón napojený na nezávislú telefónnu linku. To, či všetko funguje tak ako má, sa Meg presvedčí už počas prvej a zároveň aj poslednej noci v novom sídle.

22:10 L.A. - Utajené skutočnosti (L. A. Confidential), USA, 1997 (Jednotka)
Strastiplné pátranie po tajnostiach hollywoodskeho podsvetia. Los Angeles, začiatok 50. rokov. Chlapíci z oddelenia vrážd a z protidrogového to niekedy tiahnu spolu, a inokedy zas proti sebe. Aj oni však majú svoje medze - keď zistia, že s nimi niekto špinavo manipuluje. Zvlášť keď objavia zločin, ktorý je príliš divný, než aby to nechali nepovšimnuté. Taký je aj prípad milionára Patchetta, ktorý má dobre zavedenú prax s luxusnými prostitútkami, vyzerajúcimi ako filmové hviezdy. A začína tu byť príliš mnoho mŕtvych, ktorí majú niečo spoločného.

22:10 Bassidji (Bassidji), Irán/ Francúzsko/ Švajčiarsko (Čt2)
Príbeh filmu Bassidji nás prenesie na púšť, kde muži, deti a ženy v čadaroch, oddaní iránsko- irackej vojne, kočujú po širokom otvorenom priestore „múzea“. Ceremónia je organizovaná podporovateľmi režimu na pamiatku vojnových martýrov. Filmár Mehran Tamadon sa takmer na tri roky ponoril do samotného srdca bassidjiov, najdôležitejších obrancov Islamskej republiky Iránu. Vo filme Mehran Tamadon uplatňuje osobný pohľad, otvorený aj myšlienkam, ktoré nie sú jemu vlastné, a dáva slovo bežným ľuďom. Tí mu prejavujú dôveru, pretože ich myšlienky nezrádza ani nestigmatizuje. Napriek tomu režisér napokon poukazuje na ich protirečenia a jasne naznačuje, kde sú limity vzájomného porozumenia.

23:50 Spálené spomienky (Things We Lost in the Fire), USA/ Veľká Británia, 2007 (Markíza)
Čerstvá vdova Audrey (Halle Berry) sa musí naučiť žiť s traumatizujúcou smrťou manžela. Pomôcť by jej pritom mohol Jerry (Benicio Del Toro), najlepší priateľ mŕtveho manžela (David Duchovny). Ten má však sám problémy so závislosťou na heroíne. Spálené spomienky sú anglicky hovoreným debutom uznávanej dánskej režisérky Susanne Bier (Otvorené srdcia, Bratia).


11.11.
ŠTVRTOK

22:00 Paríž (Paris), Francúzsko, 2008 (Čt2)
Paríž je príbehom Parížana, ktorý sa ocitol v novej životnej situácii, ktorá mu dáva nový a odlišný pohľad na ľudí, ktorých stretáva, na svoj život i životy ľudí okolo seba a na život celého mesta. Zeleninári, pekárka, sociálna pracovníčka, tanečník, architekt, univerzitný profesor, modelka, kamerunský prisťahovalec... Všetci títo ľudia sa ocitávajú spojení v tomto meste a v tomto filme. Môžete si povedať, že nie sú ničím výnimoční, ale pre každého z nich je život jedinečný. Môžete si myslieť, že ich problémy sú bezvýznamné, ale pre nich sú to tie najdôležitejšie na svete. Paríž je o milovaní života, o radosti z tohto momentu a z toho, čo máme.

22:30 Hlad (Hunger), Veľká Británia/ Írsko, 2008 (Film+)
Väznica Maze v severnom Írsku, rok 1981. Situácia medzi odsúdenými z radov írskej republikánskej armády (IRA) a dozorcami sa začína vymykať kontrole. Ponižujúce a čím ďalej tím viac brutálnejšie praktiky dozorcov naopak utvrdzujú väzňov v ich odhodlaní k odporu. Bobby Sands (1954-1981), vodca väzňov, dáva pokyn najprv k odmietaniu akejkoľvek hygieny. Ale keď je táto „provokácia “ potlačená policajnými ťažkoodencami, vyhlási generálnu hladovku. Takmer sedemtýždňová hladovka sa zapísala do krvavých dejín britsko-írskych vzťahov a rozdelila spoločnosť na tých, ktorí v írskych väzňoch videli obyčajných teroristov, a na tých, pre ktorých sa stali novodobými mučedníkmi. Režisér vo svojom debute originálne spája vizuálnu stránku so zaujímavým zvukovým designom.

TV Tipy 9.11. - 14.11. 2010 TV Tipy 9.11. - 14.11. 2010

12.11.
PIATOK

20:30 Pelham 123 (The Taking of Pelham One Two Three), USA, 1974 (MGM)
Štyria maskovaní a dobre ozbrojení muži prepadnú vlak metra v New Yorku. Majú podrobne pripravený plán celej akcie a čoskoro každého presvedčia, že z jeho realizácie nehodlajú ustúpiť. Ako výkupné za zadržovaných cestujúcich požadujú milión dolárov. Kapitán dopravnej polície Zachary Gerber sa pokúša v rekordnom čase zaistiť požadovaný finanční obnos a pritom hľadá spôsob, ako neznámych mužov zastaviť. Úlohu policajného kapitána Zacharyho Gerbera stvárnil americký herec Walter Matthau známy predovšetkým komediálnymi rolami.

21:00 Kľúče od domu (Le Chiavi di casa), Taliansko, 2004 (Filmbox)
Postihnutý Paolo vyrastal u náhradných rodičov. Jeho 19 ročná matka zomrela pri pôrode a otec bol príliš vyplašený a mladý na to, aby zvládol jeho výchovu. Po pätnástich rokoch sa Gianni stretne so synom, aby s ním cestoval do Berlína kvôli istým vyšetreniam, ktoré mu odporučil lekár.

23:35 Mission: Impossible (Mission: Impossible), USA / Česko, 1996 (Markíza)
Pri akcií na americkej ambasáde v Prahe dôjde k masakru elitnej špionážnej jednotky CIA. Šéf chce odhaliť zradcu vo vlastných radoch a podozrieva mimoriadne schopného agenta Ethana Hunta. Nespravodlivo obvinený mladík sa preto púšťa do pátrania na vlastnú päsť a na každom kroku mu pri tom hrozí smrteľné nebezpečenstvo. Odhalená pravda je šokujúca pre všetky zúčastnené strany.


13.11.
SOBOTA

19:05 Tajomstvo slov (La Vida secreta de las palabras), Španielsko, 2005 (Filmbox)
Vrtná stanica, miesto izolované od civilizácie, vzdoruje vlnám ďaleko na otvorenom mori. Na tomto odľahlom mieste, obývanom len mužmi sa jedného dňa objaví žena (Sarah Polley). Má sa starať o pracovníka (Tim Robbins), ktorý pri nehode prišiel o zrak. Časom medzi nimi vzniká puto. Ako na pustom ostrove sa stávajú závislí jeden na druhom. Za pomoci slov sa na povrch dostávajú ich tajomstvá, bolesť, nádej, láska, smútok... Nesporne najväčšia filmová udalosť v Španielsku za rok 2005. Na vzniku filmu režisérky Isabel Coixet sa výrazne podieľal Pedro Almodóvar a jeho produkčná spoločnosť El Deseo. Film Tajomstvo slov získal štyroch "španielskych Oscarov" (ceny Goya) v hlavných kategóriách a získal obrovský úspech ako u divákov i u kritiky.

20:00  Casanova (Casanova), Veľká Británia, 2005 (Prima)
Píše sa rok 1798 a na pochmúrnom zámku, ďaleko od jeho milovaných Benátok, sa pomaly chýli ku koncu život jedného z najslávnejších zvodcov. Tento muž precestoval celú Európu. Muž, ktorý sa deň stretával s najvplyvnejšími mužmi, aby sa na druhý deň ocitol celkom na dne. Muž, ktorý hral rád na husle, bol kňazom, hráčom, spisovateľom alebo väzňom. A po celý svoj život aj veľký zvodca. To všetko je teraz nenávratná minulosť, ktorá však žije v jeho spomienkach. Tento muž sa rozhodol svoje spomienky zaznamenať, aby sa na ne nikdy nezabudlo. Lenže ani Casanova sám nedúfal, že jeho život mu skríži ešte jedna žena...

20:00 Signum Laudis, Československo, 1980 (Dvojka)
V psychologickej dráme z prvej svetovej vojny je ústrednou postavou bývalý priekupník koní kaprál Hoferik, ktorý prevezme velenie po padlých dôstojníkoch na ruskom fronte. Na statok, kde sú vojaci ubytovaní, prichádza generál Berger, ktorý mu odovzdá vyznamenanie. Signum laudis. Situácia sa však vyhrotí v momente, keď statok obkľúčia nemeckí vojaci. Hoci generál na Hoferikovu radu vyšle proti nim pluk vojakov, štáb sa rozhodne vzdať sa. Ale najskôr sa musia zbaviť fanatického Hoferika, a preto sa rozhodnú postaviť ho pred vojenský súd.

21:40 Návrat do Cold Mountain (Cold Mountain), USA, 2003 (Čt1)
Príbeh o túžbe po domove uprostred divočiny, o túžbe po pokoji uprostred vojny, o túžbe po láske uprostred chaosu. Obávajúc sa o bezpečnosť svojej milovanej Ady, zranený vojak Konfederácie Inman sa vracia cez vojnou spustošený Juh na svoju farmu na Studenej hore. Čelí skúškam a ťažkostiam, na každom kroku stretáva otrokov a lovcov ľudí, nečakaných priateľov a nebezpečných nepriateľov. Adina cesta nie je o nič ľahšia, keď sa s pomocou mladej tuláčky snaží ochrániť farmu pred útokmi.

00:55 Kokaín (Blow), USA, 2001 (Joj)
Príbeh sleduje cestu Georga Junga (Johnny Depp) hviezdy školského futbalového družstva, priemerného Američana, ktorý sa príchodom medzinárodného obchodu s drogami v sedemdesiatych rokoch, v priebehu krátkej doby stal hlavným dovozcom kokaínu z kolumbijského Medelinu. Všetko to začalo v šesťdesiatych rokoch na plážach v Kalifornii, kde George spolu s kamarátom Tuniakom (Ethan Suplee) rozbehli predaj marihuany. Obchody doslova prekvitali, mládež „hulila" o sto šesť a George si pomaly napĺňal svoj vlastný americký sen. K tomu ale ambiciózny mladík potreboval väčší kšeft.

TV Tipy 9.11. - 14.11. 2010 TV Tipy 9.11. - 14.11. 2010

14.11.
NEDEĽA

14:05 Harry Potter a Fénixov rád (Harry Potter and the Order of the Phoenix), Veľká Británia/ USA, 2007 (Markíza)
Harry, Ron a Hermiona prekročia brány Rokfortu už po piaty krát. Na svoje veľké prekvapenie zisťujú, že čarodejnícka komunita neverí Harryho tvrdeniam o návrate temného Lorda Voldemorta. Minister mágie Cornelius Fudge spochybní dôveryhodnosť mladého čarodejníka a spolu s ním zdiskredituje i riaditeľa Rokfortu, Harryho tútora – Albusa Dumbledora. Navyše, do čarodejníckej školy zavíta nová učiteľka Obrany proti čiernej mágii – Dolores Umbridge, ktorá postupne preberie vedenie školy za výdatnej podpory Ministerstva. Nová, pokrytecká profesorka zakáže rozvíjanie akýchkoľvek teórií o existencii „veď viete koho“ a dáva žiakom vskutku neadekvátne lekcie, ktoré ich nijak nepripravia na boj so silnejúcou ofenzívou na strane zla. Preto sa Harry, Ron a Hermiona rozhodnú založiť tajný spolok, v ktorom sa stretne 27 študentov rozhodnutých postaviť sa Voldemortovi.

15:00 Hadí jed, Československo, 1981 (Čt1)
Komorná psychologická dráma o mladom dievčati, ktoré sa rozhodne vyhľadať svojho otca, ktorého meno a adresu pozná iba zo zasielaných alimentov. Po rozpačitom stretnutí pochopí, že otec, pracujúci v geologickom prieskume, je ťažký alkoholik, reagujúci tak na svoj zbabraný život. Stroho rozprávaný, komorne poňatý a čiernobielo nakrútený príbeh sa odohráva uprostred zasnežených pustín a spolieha sa na vynikajúce herecké výkony.   

22:05 New York, New York (New York, New York), USA, 1977 (MGM)
Nostalgický retromuzikál s množstvom skvelých hudobných výstupov a nezabudnuteľnými výkonmi Lizy Minelli a Roberta de Nira predstavoval v kariére režiséra Martina Scorseseho pokus nadviazať na úspech predošlého filmu Taxikár v úplne odlišnom a odľahčenejšom žánri. Hoci reakcie kritiky i obecenstva boli zmiešané, New York, New York dnes patrí ku klasickým retrofilmom Nového Hollywoodu sedemdesiatych rokov.


HIT TÝŽDŇA

11.11.
ŠTVRTOK

22:30 Hlad (Hunger), Veľká Británia/ Írsko, 2008 (Film+)
Väznica Maze v severnom Írsku, rok 1981. Situácia medzi odsúdenými z radov írskej republikánskej armády (IRA) a dozorcami sa začína vymykať kontrole. Ponižujúce a čím ďalej tím viac brutálnejšie praktiky dozorcov naopak utvrdzujú väzňov v ich odhodlaní k odporu. Bobby Sands (1954-1981), vodca väzňov, dáva pokyn najprv k odmietaniu akejkoľvek hygieny. Ale keď je táto „provokácia “ potlačená policajnými ťažkoodencami, vyhlási generálnu hladovku. Takmer sedemtýždňová hladovka sa zapísala do krvavých dejín britsko-írskych vzťahov a rozdelila spoločnosť na tých, ktorí v írskych väzňoch videli obyčajných teroristov, a na tých, pre ktorých sa stali novodobými mučedníkmi. Režisér vo svojom debute originálne spája vizuálnu stránku so zaujímavým zvukovým designom. (viac o filme)


autor Tomáš Daneček 8.11.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
0 z 10
0 z 10
FILMOVÉ PREMIÉRY
11.4 |
hodnotenie 8/10
11.4 |
hodnotenie 5/10
11.4 |
hodnotenie 7/10
11.4 |
hodnotenie 7/10
11.4 |
18.4 |
hodnotenie 3/10
18.4 |
hodnotenie 7/10
18.4 |
hodnotenie 8/10
25.4 |
2.5 |
NAJČÍTANEŠIE
|SMRŠŤ
1
hodnotenie 5/10
|GODZILLA A KONG: NOVÁ RÍŠA
1
hodnotenie 5/10
|ZÓNA ZÁUJMU
0
hodnotenie 8/10
|KOLAPS
0
hodnotenie 8/10
|OPIČÍ ČLOVEK
0
hodnotenie 7/10
|PRIŠLA V NOCI
0
hodnotenie 7/10
|SAMOTA
0
hodnotenie 7/10
|VYSVETLENIE NA VŠETKO
1
hodnotenie 7/10
FILMOVÉ NOVINKY
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.