TV TIPY 14.6. - 20.6. 2010

TV TIPY 14.6. - 20.6. 2010

VOD recenzia



14.6.
PONDELOK

21:00 Únosca (Aime ton pere), Fran./Kan./UK/Švajčiarsko, 2002 (Filmbox)
Leo Shepherd je slávny spisovateľ, ktorý si ide do Švédska pre Nobelovu cenu, ale cestou ho unesie tajomný motorkár. Únoscom je jeho drogovo závislý syn Paul. Ten si chce radikálne vyrovnať účty s otcom, ktorý kvôli sláve a práci obetoval aj svoju rodinu. Napriek tomu ale toho majú Leo a Paul mnoho spoločného a po príchode dcéry Sylvie začína dramatická odysea hnevu a výčitiek. Rodinnú trojicu čaká dlhá cesta k zmiereniu, ktoré sa nemusí dostaviť.   

22:10 Pasca (Klopka), Srbsko/ Nemecko/ Maďarsko, 2007 (Dvojka)
Mladen márne zháňa peniaze na operáciu svojho ťažko chorého syna. Veľkorysá ponuka tajomného boháča preto pôsobí ako zázrak, čoskoro sa však ukáže, že táto forma pomoci má svoje úskalia a darca nie je natoľko nezištný, ako sa spočiatku zdalo. Za finančnú pomoc požaduje protihodnotu. Čo všetko je otec ochotný urobiť, aby zachránil život svojho jediného dieťaťa? Režisér Srdan Golubovič svoj film nazval balkánskou verziou Zločinu a trestu.

22:35 Kladivo na čarodějnice, ČSSR, 1969 (Joj Plus)
Jeden z najznámejších filmov Otakara Vávru vznikol podľa rovnomenného románu Václava Kaplického a podľa dochovaných súdnych zápisov z čarodejníckych procesov z rokov 1678-1695. Inkvizítor Boblig, je povolaný do mesta Šumperk, aby vyšetril priestupok jednej žobráčky, skonštruuje proces, ktorého metódy zaručujú priznanie všetkých obžalovaných. Proti sporiadaným a ušľachtilým občanom sa náhle vynorí moc, ktorá pod rúškom očisťovania kraja od čarodejníc sleduje iba vlastné obohatenie a ktorá neváha pre tento cieľ ničiť všetkých odporcov a obetovať životy desiatok nevinných ľudí.


15.6.
UTOROK

20:00 MASH (MASH), USA, 1970 (Čt2)
Čiernu komédiu z kórejskej vojny nakrútil režisér Robert Altman. Film vznikol v dobe odporu proti účasti vojenských jednotiek USA vo Vietname a diváci aktuálne spracovanie témy a jeho kvalitu ocenili. Získal Oscara za najlepší scenár. Inšpiroval tiež vznik jeho televíznej seriálovej podoby pod názvom M*A*S*H", ktorý sa po jedenásť sezón s úspechom vysielal v USA, ale aj v zahraničí.

20:30 Babetina hostina (Babettes gæstebud), Dánsko, 1987 (MGM)
V devätnástom storočí v Dánsku sa dve postaršie dcéry protestantského pastora z odľahlej dediny Martina (Birgitte Federspiel) a Philippa (Bodil Kjer) vzdali svojho života v prospech otca a jeho farnosti. Po rokoch k nim nastúpi francúzska utečenkyňa Babette Harsant (Stéphane Audran). Istú dobu po smrti otca sa rozhodnú usporiadať hostinu pre celú dedinu na oslavu stého výročia jeho narodenia a Babette ich prosí, aby ju mohla prichystať. A nikto netuší, že je to vychýrená šéfkuchárka z parížskej reštaurácie "Cafe Anglais" a že mieni predviesť dedinčanom zážitok, na ktorý budú môcť spomínať do konca života.

22:00 Deň splnu (Den polnoluniya), Rusko, 1998 (Dvojka)
Hrdinovia filmu: mladý chán i vyšetrovateľ prokurátorskej kancelárie, letecký kapitán i jeho krásna priateľka, ktorí obedujú v moskovskej reštaurácii v roku 1948, vrah i jeho obeť, legendárny romantický spisovateľ a básnik Alexander Sergejevič Puškin a kalmycké dievča, s ktorým sa Puškin zoznámil pri svojom putovaní po Kaukaze, moskovský školák, ktorý o tom všetkom číta v Puškinovom príbehu Cesta do Arzumu, známy jazzový hudobník a jeho bývalá žena, speváčka a mnoho ďalších ľudí, ktorí nemajú poňatia o existencii tých ostatných, žijúcich v rôznych dobách a na rôznych miestach krajiny. Režisér nakrútil pestrú mozaiku, v ktorej sa osudy ľudí preplietajú, splývajú, a potom opäť idú svojou vlastnou cestou.

Kinema Film roka 2005
23:35 História násilia (A History of Violence), USA/ Nemecko, 2005 (Markíza)
Tom Sall (Viggo Mortensen) žije šťastný a pokojný život so svojou ženou Edie a ich dvoma deťmi v malom mestečku v Indiane. Jedného dňa Tom vo svojej reštaurácii prekazí pokus o lúpež, v sebaobrane zabije dvoch hľadaných zločincov a jeho idylický život sa od základov otrasie. Tomovo hrdinstvo priláka médiá a on sa ocitne vo svetlách reflektorov. Snaží sa vrátiť späť k svojmu jednoduchému a obyčajnému životu, no márne. Navyše sa objaví záhadný muž, ktorý tvrdí, že mu Tom v minulosti ublížil. Okrem tajomného muža sa musia Sallovci vysporiadať aj so svojím vzájomným vzťahom, ktorý sa pod vplyvom okolností začne pomaly rúcať.

TV tipy 14.6. - 20.6. 2010 TV tipy 14.6. - 20.6. 2010 TV tipy 14.6. - 20.6. 2010

16.6.
STREDA

22:55 Inland Empire (Inland Empire), USA/ Francúzsko/ Poľsko, 2006 (Čt2)
Príbeh o záhade. Záhade v podsvetoch iných svetov. Odvíjajúcej sa okolo ženy. Ženy zamilovanej a v ťažkostiach. Herečka Nikki Grace sa pripravuje na najväčšiu rolu svojho života, ale keď sa zamiluje do svojho kolegu, zistí, že sa jej život začína podobať fiktívnemu filmu, ktorý práve točí. Navyše odhaľuje, že tento súčasný film je remakom poľského filmu 47, ktorý nebol nikdy dokončený kvôli tragédii, ktorá sa udiala.

22:55 Anjel milosrdenstva, Slovensko/ Česko, 1994 (Čt1)
Mladá žena majora C.K. armády prichádza do vojenského lazaretu za smrteľne zraneným manželom. Utrpenie umierajúceho ukončí pred jej očami záhadný zajatec obdarený liečiteľskými schopnosťami. Ďalej už stoja títo dvaja vedľa seba i jeden proti druhému, spájaní vášňou, zvádzajúci boj o šťastie s dobou, ktorá je zbavená zmyslu, citov a nádeje.

23:05 Triumf ducha (Triumph of the Spirit), USA, 1989 (MGM)
Tvárou v tvár utrpeniu, ktoré si ani nedokážeme predstaviť, dokázal stáť s hrdo vztýčenou hlavou. Pred vojnou bol Salamo Arouch profesionálnym boxerom a šampiónom v strednej váhe. Teraz, za ostnatými drôtmi osvienčimského koncentračného tábora, musí tento židovský mladík bojovať o holý život a vlastnú úctu v zápase, ktorý bol usporiadaný pre pobavenie jeho nacistických mučiteľov. 


17.6.
ŠTVRTOK

22:00 Kto je tu riaditeľ? (Direktøren for det hele), Dán./Švéd./Isl., 2006 (Čt2)
Ravn je majiteľom malej firmy, ktorá sa zaoberá informačnými technológiami. Túto skutočnosť však nikdy svojim zamestnancom nepovedal. Vymyslel si imaginárneho šéfa o ktorom celý čas tvrdil, že žije v Spojených štátoch amerických. Tým pádom nemusel niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia a ak nastal nejaký problém, bol vždy poruke tajomný riaditeľ a vina padla na neho. Zrazu sa však objaví islandský podnikateľ s lukratívnou ponukou, ale má jednu podmienku. Chce rokovať len s riaditeľom. Ravn teda uzavrie dohodu s momentálne nezamestnaným hercom Kristofferom o tom, že bude na určitý čas vystupovať v úlohe riaditeľa. No udalosti sa vyvinú inak a nádejný kupec odchádza pobúrený amaterizmom „nového“ šéfa. Z Kristofferovej epizódnej úlohy sa tak stáva zamestnanie na plný úväzok, minimálne dovtedy, pokiaľ sa rokovania o predaji firmy nezačnú nanovo. Kristoffer ani len netuší, čo všetko Ravn o tajomnom riaditeľovi za dlhé roky zamestnancom navymýšľal.

22:15 Malý unavený Joe (...continuavano a chiamarlo Trinità), Tal., 1972 (Joj Plus)
Bratia Malý Joe a Drobček sa rozhodnú zastaviť na návšteve v rodnej chatrči. Drobček ešte cestou stihne ukradnúť pár koní. Malý Joe však prichádza naprázdno, takže sa rodičia začnú strachovať o jeho budúcnosť. Otec síce Joea nabáda, že krádeže koní sú perspektívne zamestnanie, ale tomu „slušná“ práca nevonia. Joe s Drobčekom odchádzajú do blízkeho mesta za zábavou. V saloone Joe objaví svoj talent falošného hráča pokru. Za vyhrané peniaze obaja bratia zmenia zovňajšok, takže vyzerajú ako federálni agenti. Malý unavený Joe je volným pokračovaním filmu Pravá a ľavá ruka diabla. 

22:45 Až na dno (Bad Lieutenant), USA, 1992 (Film+)
Najvýznamnejší film Abela Ferraru je príbehom o poručíkovi, ktorý pije, znásilňuje, prehráva veľké čiastky v stávkach a berie heroín. Počas vyšetrovania prípadu znásilnenia jednej mníšky začne prehodnocovať svoj život. Film bol nakrútený za osemnásť dní a niekedy sa nakrúcalo  skrytou kamerou, pretože produkcia nezaistila potrebné povolenia. 

TV tipy 14.6. - 20.6. 2010 TV tipy 14.6. - 20.6. 2010 TV tipy 14.6. - 20.6. 2010

18.6.
PIATOK

19:05 Chicago (Chicago), USA/ Nemecko, 2002 (Filmbox)
Sex, vražda, lož, sláva. Muzikál vo veľkolepom a strhujúcom štýle, ktorý vás fascinuje svojím príbehom a omráči svojím stvárnením - réžiou, výpravou i bezchybnými hereckými výkonmi. Zvodná muzikálová speváčka sa dostane do väzenia za vraždu svojho tajného milenca. Všade inde by za zločin nasledoval trest. Ale v Chicagu 20.rokov sa pomocou šikovného právnika stáva z Roxie Hart hviezda a miláčik médií.

21:05 Interstate (Interstate 60), Kanada/ USA, 2002 (Film+)
Tridsaťdvaročný Neal Oliver (James Marsden) má pred sebou odrazu viac otázok, než odpovedí. Otec chce, aby študoval právo, on by však radšej maľoval. Nie je si istý, či má zostať s priateľkou, alebo radšej hľadať záhadnú ženu, o ktorej sníva a ktorá ho inšpiruje.


19.6.
SOBOTA

21:00 Anglický pacient (The English Patient), USA, 1996 (Čt1)
Na konci druhej svetovej vojny sprevádza mladá zdravotná sestra umierajúceho vojaka. Po prežitej hrôze úplne stratil pamäť a jeho stav sa každou hodinou zhoršuje. Ošetrovateľka ho preto odvedie do opusteného toskánskeho kláštora. Jedeným spojením s pacientovou minulosťou, je jeho kniha, v ktorej je vložených mnoho osobných listov, kresieb a máp. Keď ich sestra začne čítať, neznámy si pomaly spomína na celý život.

22:55 Northangerské opátstvo (Northanger Abbey), UK, 2007 (Dvojka)
Film podľa románu Jane Austenovej. Sny a túžby 16 ročnej Catherine Morlandovej narážajú na realitu života anglickej spoločnosti z prelomu 18. a 19.storočia. Catherine sa dostane do domu bezdetnej rodiny Allenovcov v prekrásnom prostredí anglického kúpeľného mesta Bath. Catherine dúfa, že tu zažije nejaké dobrodružstvo - podobné tým, o ktorých čítala v knižkách. Stretne sa s Isabellou a jej bratom Johnom, ktorý je priateľom jej brata Jamesa. Zoznámi sa aj s pekným Henrym Tilneyom z dobrej rodiny. Pozvú ju do domu generála Tilneya - Northanger Abbey, kde Catherine sníva o romaci, ale čoskoro zistí, že postavenie, spoločenská trieda a peniaze sú v tamojšej vznešenej spoločnosti rovnako dôležité ako láska.

23:10 Operácia Zlomený šíp (Broken Arrow), USA, 1996 (Prima)
Zlomeným šípom je vo vojenskej terminológii označovaná stratená nukleárna zbraň. V našom prípade majú krádež na svedomí dvaja elitní piloti špeciálnej bombardovacej jednotky. Zatiaľ čo jeden chce ukradnutú zbraň zneužiť, druhý sa mu v tom po prvotnej spolupráci snaží zabrániť, čím chce očistiť svoje meno.

00:30 Mechanik zabijak (The Mechanic), USA, 1972 (MGM)
V akčnej snímke, za ktorého scenárom stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson už druhý krát s režisérom Michaelom Winnerom. Ich prvým spoločným projektom bol western Chatova zem, o dva roky neskôr spolu nakrútili akčnú drámu Prianie smrti. Bronson tu stvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ alebo nájomného vraha, schopného zabijaka povestného svojim chladným prístupom k „práci“. S Bishopom sa zoznámi mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), ktorý dúfa, že ho Bishop naučí remeslo. Ten sa tomu nebráni, so Stevom absolvuje nejednu akciu a medzi jeho učiteľské múdra patria vety typu „vražda je len zabíjanie bez povolenia, a zabíjajú všetci – vojaci, policajti...“. Medzi akčnými scénami sa vo filme objaví aj Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v úlohe atraktívnej prostitútky.

TV tipy 14.6. - 20.6. 2010 TV tipy 14.6. - 20.6. 2010 TV tipy 14.6. - 20.6. 2010

20.6.
NEDEĽA

20:30 Sex noci svätojánskej (A Midsummer Night's Sex ...), USA, 1982 (MGM)
Na osamelej farme majú stráviť spoločný víkend tri páry: excentrický vynálezca Andrew Hobbs s manželkou Adrian, jeho priateľ doktor Maxwell Jordan s milenkou a ošetrovateľkou Dulcy a renomovaný starnúci filozof Dr. Leopold Sturgis so snúbenkou Ariel. Každý z nich má o odpočinku v nasledujúcich hodinách odlišné predstavy. Po prvom stretnutí sa ich plány menia. Naraz začína hra, ktorá rozpráva o neistých partnerských vzťahoch, o láske, sexe, vášni a nevere.

22:25 Smrtonosná pasca 2 (Die Hard 2), USA, 1990 (Joj)
Druhý diel filmovej série o tvrdohlavom policajtovi vznikol iba dva roky po fenomenálnom úspechu prvej Smrtonosnej pasce. Režisérom sa po Johnovi McTiernanovi stal Renny Harlin, ktorý zachoval vtip a originalitu svojho predchodcu, dodal druhému dielu viac akcie a pyrotechnických efektov.


HIT TÝŽDŇA

16.6.
STREDA

22:55 Inland Empire (Inland Empire), USA/ Francúzsko/ Poľsko, 2006 (Čt2)
Príbeh o záhade. Záhade v podsvetoch iných svetov. Odvíjajúcej sa okolo ženy. Ženy zamilovanej a v ťažkostiach. Herečka Nikki Grace sa pripravuje na najväčšiu rolu svojho života, ale keď sa zamiluje do svojho kolegu, zistí, že sa jej život začína podobať fiktívnemu filmu, ktorý práve točí. Navyše odhaľuje, že tento súčasný film je remakom poľského filmu 47, ktorý nebol nikdy dokončený kvôli tragédii, ktorá sa udiala. (prečítajte si recenziu)


Po dlhej dobe máme aj nefalšovaný sHIT TÝŽDŇA

20.6.
NEDEĽA

21:55 Krv ako čokoláda (Blood and Chocolate), USA, 2007 (Markíza)
V hlbokom lese niekde v Amerike sa v snehu hrá malé dievčatko menom Vivian. Zrazu spozornie, jej hru preruší štekot psov a blížiaca sa skupina neznámych ľudí. Vivian na to upozorní svojho otca, ktorý zaženie celú svoju rodinu do domu a s puškou v ruke sa ich snaží chrániť. Márne, všetci sú  zavraždení. Teda až na malé dievčatko z prvého záberu, ktorému sa podarí utiecť a schovať sa v lese. Časopriestor sa zmení. Ocitáme sa v Bukurešti o desať rokov neskôr. Vivian dospela u svojej tety a pokiaľ práve nepracuje v cukrárni, tak uteká ulicami rumunskej metropoly ako o život. Prečo? No vyzerá to cool a “nikdy nevieš, kedy sa to bude hodiť“. (prečítajte si recenziu)


autor Tomaš Daneček 14.6.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.