TV TIPY 2.11. - 8.11. 2009

TV TIPY 2.11. - 8.11. 2009

VOD recenzia



2.11.
PONDELOK

22:25 Thelma a Louise (Thelma & Louise), USA, 1991 (Čt1)
Road movie, ktorá nevyhnutne speje k tragickému finále. O ceste za slobodou, za ktorú sú hrdinky ochotné zaplatiť aj cenu najvyššiu. Hovorí sa – chyť život za pačesy. Ony tak urobili. Louise (Susan Sarandon) je servírkou v reštaurácii s rýchlym občerstvením a má problémy so svojím priateľom Jimmym, hudobníkom, ktorý je večne na cestách. Jej kamarátka Thelma (Geena Davis) navonok pôsobí ako spokojná manželka, ktorá sa poctivo stará o domácnosť a plné brucho svojho despotického manžela Darryla (Christopher McDonald). Obe však cítia, že taký život ich neuspokojuje a jedného dňa sa rozhodnú pre radikálnu zmenu. Nasadnú do auta a vyrazia si užívať ako za starých čias. Thelma sa z pocitu oslobodenia od všednosti opije a miestny Casanova sa ju pokúsi znásilniť. Louise ho po hádke zastrelí. Ženy preto utekajú do Mexika, kam však nikdy nedorazia.

22:35 Obvinený (Anklaget), Dánsko, 2005 (Dvojka)
Henrik je milujúcim otcom a manželom, obľúbeným učiteľom plávania a slušným občanom. Spolu s manželkou Ninou ho trochu trápi správanie ich dospievajúcej dcéry, ktorá je samotárska a s rodičmi takmer nehovorí. Obaja sú však trpezliví a akceptujú dcérine vrtochy puberty. Jedného dňa je však Henrik zatknutý a obvinený z hrozného zločinu. Jeho dcéra tvrdí, že ju už dlhší čas zneužíva. Celý život sa mu v jednom okamihu rozpadne na márne kúsky a zrazu musí nielen dokazovať svoju nevinu, ale aj znovu získať dôveru manželky a lásku dcéry. Psychologická dráma venovaná pálčivej spoločenskej téme zneužívania detí je brilantnou štúdiou charakterov a medziľudských vzťahov. Príbeh je postavený na precíznom dávkovaní napätia, ktoré do poslednej chvíle núti diváka zaujať k postavám a ich problémom vlastný postoj.

TV tipy 2.11. - 8.11. 2009 TV tipy 2.11. - 8.11. 2009 TV tipy 2.11. - 8.11. 2009

3.11.
UTOROK

20:15 Utrpení mladého Boháčka, ČSSR, 1969 (Čt2)
Komédia Utrpení mladého Boháčka rozpráva o dedinskom mládencovi, ktorého mama núti do ženenia. Už to skúsila aj s inzerátmi, ale žiadna známosť sa nakoniec nepodarila. Tonda je totiž presvedčený, že "ženské nie sú preňho a on nie je na ženské". Až stretnutie s náhodnou stopárkou zmení jeho život. Pre začiatok mu nezostáva nič iné, než ju vydávať za snúbenku, aby mal od všetečnej matky pokoj.

21:55 Muž so zlatou zbraňou (The Man with the Golden Gun), UK/USA, 1974 (Joj Plus)
Nazývajú ho „Mužom so zlatou zbraňou“. Svoje obete zo zásady usmrcuje guľkami zo zlata zo svojej zlatej zbrane. James Bond už vie, že tento sadistický vrah sa volá Francisco Scaramanga a jeho najnovšie plány sa sústreďujú na získanie najničivejšej zbrane sveta, ktorú chce ohroziť život. Na jeho privátnom ostrove, v labyrinte ovládanom neľútostným trpaslíkom, sa odohrá kľúčový boj. V hre je naviac aj život Bondovho spojenca, agentky Mary Goodnightovej

22:35 Žiť (Ikiru), Japonsko, 1952 (Dvojka)
Najznámejší japonský režisér Akira Kurosawa vytvoril svojím filmom "Žiť" dielo hlbokého humanizmu a porozumenia pre človeka, ktorému vedomie vlastnej smrteľnosti umožní mysticky prezrieť, pochopiť a precítiť lásku k životu.


4.11.
STREDA

23:20 Slimáky (Slugs, muerte viscosa), Španielsko/ USA, 1988
V malom meste dôjde k premnoženiu zmutovaných, veľmi nebezpečných slimákov, ktorí si s veľkou obľubou začnú pochutnávať na miestnych ľuďoch. Jedinou nádejou sa stáva hygienik, ktorý sa s pomocou priateľov púšťa do boje s týmto slizkým zlom.

01:15 V časoch motýľov (In the Time of the Butterflies), USA, 2001 (MGM)
Idealistická mladá žena, ktorá odvážne bojuje za slobodu a proti násilníckemu diktátorovi v dojemnom filme "o krutej jednoduchosti politickej tyranie a dramatických osobných stratách". Celé generácie vládne generál Rafael Trujillo v Dominikánskej republike pevnou rukou... pokiaľ sa  Minerva neopováži postaviť proti nemu. Podporovaná svojou láskou sa Minerva spoločne so svojimi sestrami púšťa do ťažkého boja za slobodu národa. 

TV tipy 2.11. - 8.11. 2009 TV tipy 2.11. - 8.11. 2009 TV tipy 2.11. - 8.11. 2009

5.11.
ŠTVRTOK

23:25 Persepolis (Persepolis), Francúzsko/ USA, 2007 (Čt2)
Persepolis ponúka dospelý, neraz bolestný, komický i dojemný príbeh o nútene zmenenom detstve, nemilosrdnom režime obmedzujúcom vlastnú slobodu, ale aj o hľadaní svojho miesta vo svete. Najviac sa vám do pamäte vryjú úvodné scény, nechávajúce hlavnej postave zobrať takmer všetko milované a letmé pokusy získať čo-to späť, ako napríklad obľúbené oblečenie či hudbu. Príbeh však skrýva nielen stratu, ale aj lásku a nachádzanie nového. A potom je tu zriedka používaný ženský pohľad, ktorý práve v arabskej krajine prechádzajúcej výraznou zmenou, vychádza ako nadmieru originálny prostriedok prinášajúci mnohé vtipné čí zaujímavé momenty. Napriek vážnemu scenáru figuruje priestor aj pre humor, i keď v podstatne menšej miere, ako v animákoch chrliacich gagy milých postavičiek. Tu úsmevné scény prinášajú skôr kontrasty režimov, aby vzápätí dojali v inom neľahkom momente. Kombinácia všetkých emócií a nadhľadu ponúka vyrovnaný obsahový celok.

00:10 Na konci všetkých vojen (To End All Wars), USA/Thaj./UK, 2001 (Markíza)
Snímka rozpráva príbeh spojeneckých vojakov, ktorí musia čeliť brutálnemu zachádzaniu v japonskom zajateckom tábore. Muži sú nútení stavať železnicu v neľudských podmienkach džungle naprieč územím Barmy a Siamu. Vysilených, hladných a  smrteľné chorých mužov ženie dopredu len túžba po pomste, úniku a sebazachovaniu.


6.11.
PIATOK

19:00 Čokoláda (Chocolat), Veľká Británia/ USA, 2000 (Filmbox)
Pokojné malé mestečko Lansquenet na juhu Francúzska by možno dodnes zostalo utiahnuté a nevýrazné, keby sa jedného dňa nezdvihol severák a neprivial by hostí. S vetrom v chrbte a s červenou kapucňou na hlave prichádza do malebného mestečka neznáma cudzinka Vianne (Juliette Binoche) so svojou malou dcérou Anouk (Victorie Thivsol). Jej prvé kroky vedú do domu starej pani Voizinovej majiteľky rozbitého obchodu. Má jasný cieľ, prenajať si starý obchod a začať predávať čokoládu.

20:00 Dannyho parťáci (Ocean's Eleven), USA, 2001 (Prima)
150 miliónov dolárov, 11 zlodejov, 3 kasína a 1 noc. O tom je film Ocean's Eleven. Danny Ocean nie je ani deň na slobode a už plánuje svoj ďalší prepad. Cieľom nie je tento krát nič iné ako kasíno, vlastne 3 kasína, a to tie najväčšie v Las Vegas - Bellagio, Mirage a MGM Grand. Prečo? Najskôr pretože kasína sú v dnešnom modernom, zelektronizovanom svete, jediné inštitúcie, ktoré majú peniaze v hotovosti (podľa zákona musí byť kasíno každú noc schopné vyplatiť každého hráča pri stole). A ešte preto, ale to Danny nikdy nepripustí, že majiteľ týchto troch kasín, Terry Benedict, chodí s jeho ex-manželkou.

21:00 Hodiny (The Hours), USA, 2002 (Filmbox)
Jeden deň a v ňom osudná chvíľa v živote troch žien, z ktorých každá žije v inej dobe. Napriek tomu sú ich osudy navzájom prekvapivo prepojené. Života a dielo Virginie Woolfovej (Nicole Kidman) ovplyvňuje príbeh dvoch ďalších žien, žijúcich v dvoch ďalších obdobiach - v Kalifornii 60.rokov a v súčasnom New Yorku. Famózny film Stephena Daldryho (Billy Elliot) je učebnicou filmovej réžie a scenáristiky.

21:25 Miami Vice (Miami Vice), USA/ Nemecko, 2006 (Markíza)
Kriminálny seriál Miami Vice patrí k tomu najlepšiemu, čo sa v osemdesiatych rokoch minulého storočia objavovalo na televíznych obrazovkách. Dvojica svojráznych detektívov, bojujúcich proti zločinu vo floridskej metropole, dokonca výrazne ovplyvnila životný štýl svojej doby. Ako výkonný producent bol pod týmto dielom podpísaný jeden z najlepších režisérov súčasnosti - Michael Mann (Posledný Mohykán, Neľútostný súboj, Muž, ktorý vedel priveľa, Ali, Collateral). Práve on sa rozhodol nakrútiť filmovú verziu tohto kultového seriálu a jeho hlavnou ambíciou je, aby bola rovnako vplyvná a úspešná. Hlavných postáv sa zhostili Colin Farrell  a Jamie Foxx.

22:35 Kokaín (Blow), USA, 2001 (Prima)
Príbeh sleduje cestu Georga Junga (Johnny Depp) hviezdy školského futbalového družstva, priemerného Američana, ktorý sa príchodom medzinárodného obchodu s drogami v sedemdesiatych rokoch, v priebehu krátkej doby stal hlavným dovozcom kokaínu z kolumbijského Medelinu. Všetko to začalo v šesťdesiatych rokoch na plážach v Kalifornii, kde George spolu s kamarátom Tuniakom (Ethan Suplee) rozbehli predaj marihuany. Obchody doslova prekvitali, mládež „hulila" o sto šesť a George si pomaly napĺňal svoj vlastný americký sen. K tomu ale ambiciózny mladík potreboval väčší kšeft.

TV tipy 2.11. - 8.11. 2009 TV tipy 2.11. - 8.11. 2009 TV tipy 2.11. - 8.11. 2009

7.11.
SOBOTA

13:20 Dobrý, zlý a škaredý (Il Buono, il brutto, il cattivo), Tal./Špa., 1966 (Jednotka)
Traja pištoľníci, nepriatelia na život a na smrť a každý z nich pozná len časť tajomstva, bez ktorého nenájdu skrytý zlatý poklad. Dobrý je Blondie - pištoľník s veľkým zmyslom pre česť. Zlý je Angel Eye, sadistický nájomný vrah, ktorý vždy zasiahne svoj cieľ. Škaredý je Tuco, hľadaný mexický bandita, ktorý sa stará len o seba. Ich príbeh sa odohráva na sklonku americkej Občianskej vojny: Nepriatelia Blondie a Tuco narazia na voz, plný mŕtvych mužov - jeden - Bill Carson - je ešte nažive. Carson im povie, že spolu s ďalšími chlapmi zakopal na cintoríne zlatý poklad. Krátko na to však umrie.

15:20 Kňaz, rabín a krásna blondínka (Keeping the Faith), USA, 2000 (Prima)
Ak by ste vo svojom živote mali skutočne niečomu veriť, tak v prvom prípade by to mala byť láska. Jake a Brian zatiaľ veria niečomu inému. Jake je totiž rabín a Brian katolícky kňaz. Títo dvaja sympatickí mladí muži sú priateľmi od detstva a majú to šťastie, že svoje pokojné životy môžu zdieľať s bezstarostnými životmi ostatných v newyorskej Upper West Side. Lenže nielen ich najvyššia viera dostáva poriadne zabrať po tom, ako sa do mesta vráti ich stará spoločná kamarátka Anna.

22:35 Svet podľa Prota (K-PAX), USA/ Nemecko, 2001 (Filmbox)
Vo filme režiséra Iaina Softleyho hrá Kevin Spacey muža so zvláštnym menom Prot, ktorý je vďaka svojmu správaniu považovaný za psychicky narušeného, a Jeff Bridges nemocničného psychiatra Marka Powella. Ich cesty sa pretnú, keď polícia privedie Prota k psychiatrovi po tom, ako im pokojne a slušne tvrdí, že svetlo na ich planéte je pre neho príliš silné, oveľa silnejšie ako na jeho rodnej planéte K-PAX. Powell už liečil mnoho pacientov, trpiacich ilúziami, a predpokladá, že je len otázkou času, kedy logicky vyvráti jeho príbeh a odhalí, čo je skutočnou príčinou jeho stavu...


8.11.
NEDEĽA

16:10 Policajt v Beverly Hills (Beverly Hills Cop), USA, 1984 (Markíza)
Slávna kriminálna komédia o svojráznom detroitskom policajtovi, ktorý si vzal na dovolenku, pištoľ a vyrazil po stopách zločinu. Volá sa Axel Foley (Eddie Murphy) a ťažko povedať, čo je v jeho prípade nebezpečnejšie, či jeho rýchla reč, svojské vyšetrovacie metódy, alebo presná muška. Isté je, že patrí k najlepším detektívom detroitského oddelenia. Keď je zavraždený jeho priateľ Mike Tandino a nadriadený odmietne prípad Axelovi zveriť, vezme si dovolenku a vyrazí do Beverly Hills, kde Mike pracoval v sklade Bentonovej galérie

19:50 Život Davida Galea (The Life of David Gale), USA/Nem., 2003 (Film+)
David Gale (Kevin Spacey) patrí k tým, ktorí sa svojimi činmi a názormi zasadzujú za zrušenie “absolútneho trestu”, ktorým je poprava. Tento človek pevných morálnych zásad, profesor filozofie, sa teší nielen obdivu svojich nadšených študentov, ale aj svojho okolia, ktoré ho bezvýhradne rešpektuje. Lenže je to práve David Gale, ktorý je obvinený z vraždy a znásilnenia a teraz mu hrozí práve to, proti čomu sám bojuje.

20:00 Štyridsaťštyri, ČSSR, 1957 (Dvojka)
Vzbura náhradného práporu 71. trenčianskeho pešieho pluku, ktorá vypukla na sklonku 1. svetovej vojny v srbskom meste Kragujevac, bola najväčšou a najtragickejšou vzburou v rakúsko-uhorskej armáde. Po jej potlačení bolo 44 jeho príslušníkov odsúdených na smrť a ešte v ten istý deň popravených. Film Paľa Bielika s Ivanom Mistríkom a Ctiborom Filčíkom, ktorý sa vracia k tomuto ozbrojenému vystúpeniu slovenských vojakov proti nezmyselnému zabíjaniu niekoľko mesiacov pred koncom 1. svetovej vojny, získal osobitné čestné uznanie a Cenu FIPRESCI na 11. MFF Karlove Vary 1958.

22:30 Súmrak (Tasogare seibei), Japonsko, 2002 (Čt2)
Samuraj Seibei je čerstvý vdovec, ktorému zostali na starosť dve dcéry a stará matka. Nepatrí k najvyššej šľachte, dlží, kam sa pozrie a jeho postavenie nie je nijako uspokojivé. Aj keď má prvotriedny výcvik pre boj s mečom, netúži po sláve bojovníka a vyhovuje mu práca skladníka. Jeho hlavnou starosťou je rodina, ktorej venuje všetok voľný čas. Pre svoje okolie sa chová veľmi výstredne, v dôsledku čoho je obeťou  posmeškov. Prezývku Súmrak si vyslúžil za to, že po službe nechodí piť ako ostatní, ale rovno domov, starať sa o dcéry a chorú matku. Ako samuraj však úplne podlieha príkazom svojho pána a ten jeho meč spať nenechá.

23:10 Smrtonosná pasca 3 (Die Hard: With a Vengeance), USA, 1995 (Joj)
Do pokojného newyorského rána zasiahne výbuch bomby v obchodnom dome. Na políciu zavolá terorista Simon a ohlási ďalšie atentáty, ak McClane nevyrieši jeho úlohy v určitom čase.

00:20 Pred súmrakom (Before Sunset), USA/Rak./Švaj., 2004 (Prima)
Film režiséra Richarda Linklatera volne nadväzuje na jeho snímku z roku 1995 Pred úsvitom. Film Pred úsvitom je romantickým príbehom o láske dvoch mladých ľudí, francúzskej študentky Celine (Julie Delpy) a amerického mladíka Jesse (Ethan Hawke). Celine a Jesse sa stretli vo vlaku z Budapešti do Viedne a dej filmu sa odohrával v priebehu dvanástich hodín. Snímka končila rozlúčením oboch hrdinov po jednej spoločne strávenej noci. Celine a Jesse sa rozišli so sľubom, že sa znovu stretnú vo Viedni po šiestich mesiacoch.

02:05 Krvavá hostina (Feast), USA, 2005 (Markíza)
Pekelne zábavná variácia na osvedčenú zápletku „monštrum ohrozuje skupinu ľudí ďaleko od civilizácie“. Krvavá hostina sa pohráva s konvenciami žánru a s tým, čo od neho skúsený divák očakáva. Ale iba preto, aby ho potom zaviedla inam. Aj tak tu už všetko bolo, takže ide len o to, ako to k sebe poskladať a hlavne sa u toho dobre pobaviť. Potoky krvi, tesné tričká hrdiniek, just nefungujúci telefón, záhadný cudzinec a monštrum neznámeho pôvodu. Všetko je tak, ako má byť, a predsa inak. Odkiaľ sa vzali? Kam idú? Podobné nezmysli sa v tomto filme určite nedozviete. Avšak obrazovka sa rýchlo sfarbí dočervena, a zostáva tipovať či vôbec niekto dožije rána.


HIT TÝŽDŇA

6.11.
PIATOK
21:25 Miami Vice (Miami Vice), USA/ Nemecko, 2006 (Markíza)
Kriminálny seriál Miami Vice patrí k tomu najlepšiemu, čo sa v osemdesiatych rokoch minulého storočia objavovalo na televíznych obrazovkách. Dvojica svojráznych detektívov, bojujúcich proti zločinu vo floridskej metropole, dokonca výrazne ovplyvnila životný štýl svojej doby. Ako výkonný producent bol pod týmto dielom podpísaný jeden z najlepších režisérov súčasnosti - Michael Mann (Posledný Mohykán, Neľútostný súboj, Muž, ktorý vedel priveľa, Ali, Collateral). Práve on sa rozhodol nakrútiť filmovú verziu tohto kultového seriálu a jeho hlavnou ambíciou je, aby bola rovnako vplyvná a úspešná. Hlavných postáv sa zhostili Colin Farrell  a Jamie Foxx. (viac o filme)


autor Tomáš Daneček 2.11.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.