TV TIPY 5.10. - 11.10. 2009

TV TIPY 5.10. - 11.10. 2009

VOD recenzia



05.10.
PONDELOK

22:10 Piatok alebo iný deň (Vendredi ou un autre jour), Bel./ČR/Fr./IT., 2005 (Dvojka)
Adaptácia románu Michela Michela Tourniera je inšpirovaná nesmrteľným príbehom najslávnejšieho stroskotanca Robinsona Crusoea a jeho verného druha Piatka. Dej filmu sa odohráva v polovici 18. storočia. Starý herec Philippe de Nohan ako jediný z divadelnej spoločnosti prežije stroskotanie lode a ocitne sa na opustenom ostrove, kde sa snaží prežiť bez navyknutého luxusu, komfortu a konvencií. Jedného dňa naruší jeho pokojnú osamelosť tlupa kanibalov. Aby ochránil svoje územie, strieľa po nich puškou a náhodou oslobodí jedného z ich zajatcov – mladého nemého černocha. Postupne sa obaja odlišní muži učia spolunažívať a vytvoria si vlastný súbor pravidiel, odlišujúcich sa od tých západných. viac

22:40 Príliš neskorý hrdina (Too Late the Hero), USA, 1970 (Čt1)
Kapitán americkej armády v Tichomorí je nečakane prevelený k anglickej jednotke na malom ostrove, aby prispel k vyriešeniu úlohy svojou vynikajúcou znalosťou japončiny. Po príchode k pešej jednotke zistí, že sa z doposiaľ pokojného prostredia námorníctva razom ocitol doslova na mínovom poli, kde ide každú chvíľu len o záchranu vlastného života. Proti svojej vôli sa spoločne so skupinkou niekoľkých mužov vydáva nepreniknuteľnou džungľou, aby poskytli americkému letectvu dôležitú správu. Pri psychicky aj fyzicky náročnej akcii majú rovnako zlikvidovať vysielaciu stanicu, ktorú Japonci umiestnili v druhej časti ostrova.


06.10.
UTOROK

20:00 Rozmarné léto  ČSSR, 1967 (Čt2)
Jiří Menzel nakrútil v roku 1967 podľa novely Vladislava Vančuru  film Rozmarné léto. Vo filme sa mu podarilo dokonale vystihnúť špecifický jazyk i atmosféru predlohy. Nemalú zásluhu na tom iste mali i jednotliví hereckí predstavitelia, predovšetkým Rudolf Hrušínský, Vlastimil Brodský a František Řehák, ktorí stelesnili trojicu priateľov, tráviacich spolu letný čas v debatách a dobrosrdečnom hašterení. Zavítajte teda na plaváreň v Krokových Varoch, kde sa schádzajú kúpeľník Antonín Dura, abbé Roch a major Hugo.

21:50 Žiješ len dvakrát (You Only Live Twice), UK/ USA, 1967 (Joj Plus)
Opäť je tu agent 007 James Bond a opäť neľahká úloha zabrániť hroziacemu konfliktu, ktorý by pre svet znamenal tretiu svetovú vojnu. Zdá sa, že špičkoví vedci pracujúci pre Spectre si dali záležať. Najskôr nechali uniesť americkú družicu s posádkou s tým, aby si mysleli, že za únosom stojí Sovietsky zväz a o krátku chvíľu na to vykonali to isté so sovietskou družicou, ale v obrátenom garde. Zdá sa, že tajomstvo sa ukrýva hlboko v sopke, kde už Bond preskúmava terén. V Japonsku sa však bez pomoci krásnych žien nezaobíde.

22:50 Cesty slávy (Paths of Glory), USA, 1957 (Dvojka)
Majstrovské dielo režiséra Stanleyho Kubricka je pacifistickým odsúdením vojny, krviprelievania a mechanizmov, na ktorých stoja vojenské rozkazy. Zároveň je to prvý film, ktorý režisérovi priniesol celosvetovú slávu, rovnako aj vzbudil značný rozruch. Nielen kvôli neúprosne realistickému zobrazeniu zákopových bojov, ale aj kvôli nelichotivému obrazu armády. Práve kvôli portrétu predstaviteľov francúzskej armády sa tento film mohol vo Francúzsku premietať až roku 1975, takmer 20 rokov od jeho nakrútenia.

00:30 Rozvedená žena (An Unmarried Woman), USA, 1978 (Čt2)
Film, ktorý ponúka hlbší náhľad do života a problémov súčasnej ženy podľa vlastného scenára nakrútil režisér Paul Mazurski. Príbeh svojou tematikou a spracovaním v dobe svojho vzniku, vzbudil veľkú pozornosť a získal niekoľko ocenení. Erika pracuje v newyorskej umeleckej galérii, býva s manželom Martinom na Manhattane a starosti o rodinu a jej pätnásťročnú dcéru Patti ju dostatočne napĺňajú. Pomerne pokojný život Eriky sa zrúti, keď jej Martin po šestnástich rokoch súžitia nečakane oznámi, že nutne potrebuje zmenu. Tou zmenou je v skutočnosti mladá žena, do ktorej sa zamiloval, a preto požaduje rozvod.

TV tipy 5.10. - 11.10. 2009 TV tipy 5.10. - 11.10. 2009 TV tipy 5.10. - 11.10. 2009

07.10.
STREDA

18:25 Nezmieriteľní (The Unforgiven), USA, 1960 (MGM)
Je to divoký kraj, iba nedávno skončili boje s indiánmi a sú ešte v živej pamäti. Vedľa seba tu žijú rodiny Zacharyovcov a Rowlinsovcov, ktoré by susedské vzťahy chceli premeniť v príbuzenské. Ale vtedy začne kraj obchádzať záhadný starec, ktorý prehlasuje, že Rachel Zachary (Audrey Hepburn) je indiánka. Dokonca sami Kiowovia prichádzajú k Zacharyovcom a žiadajú Rachelinho brata Bena (Burt Lancaster), ktorý je hlavou rodiny, aby im dievča vydal. Ben odmieta. Avšak to, čo sa zdalo byť len zlou fámou, a o čom nemali poňatie ani Rachel ani jej bratia, o čom vedela len ich matka, sa ukáže byť skutočnosť.

00:35 Muž, ktorý miloval ženy (L' Homme qui aimait les femmes), Fr., 1977 (Čt2)
Hrdina Truffautovej ironickej tragikomédie je muž posadnutý ženami, na ktorých obdivuje predovšetkým ich nohy. Film začína pohrebom Bertrand Morana, ktorý na svoju nezdolateľnú vášeň doplatil smrťou. Okolo hrobovej jamy sa zídu iba ženy a v retrospektíve sa odvíja príbeh muža, ktorý pri svojom zúfalom hone za ženami minul skutočnú a jedinú lásku.


08.10.
ŠTVRTOK

21:55 Obchodník so smrťou (Lord of War), USA/ Francúzsko, 2005 (Film+)
Obchodník so smrťou je akčný dobrodružný príbeh nakrútený podľa skutočnej udalosti, odohrávajúci sa vo svete medzinárodného obchodu so zbraňami. Príbeh filmu hovorí o pozoruhodných výkonoch obchodníka so zbraňami Yuriho Orlova (Nicolas Cage). Yuri, ktorý sa pohybuje v najnebezpečnejších vojnových zónach sveta, hravo strčí do vrecka agenta Interpolu (Ethan Hawke), obchodných konkurentov a dokonca aj zákazníkov, medzi ktorých patrí väčšina najznámejších svetových diktátorov. viac

23:05 Voľný pád (Falling Down), Francúzsko/ USA/ UK, 1993 (Jednotka)
Nezamestnaný a rozvedený bývalý pracovník zbrojovky William Foster (Michael Douglas) sa nahnevá na celý svet. Miera jeho trpezlivosti pretiekla. Foster sa ocitne v zápche - opustí svoje auto. Po ceste zdemoluje obchod, kde predtým narazil na neochotného predavača. Čoskoro sa ocitne medzi príslušníkmi pouličného gangu, s ktorými sa pustí do bitky. Keď sa mu gangstri chcú pomstiť, havarujú s autom a William sa zmocní ich tašky so zbraňami...od tej chvíle s ním ide všetko dolu kopcom. Istý policajt vo výslužbe začne po ňom pátrať - a dostane sa až na svadobnú hostinu jeho dcéry.

23:10 Renesancia (Renaissance), Francúzsko/UK/ Luxemburg, 2006 (Čt2)
„Avalon prináša lepší život“, hovorí ženská tvár z billboardu, ktorý sa týči nad Parížom, rovnako ako za ním monumentálne stojí symbol moderného sveta, Eiffelova veža. Panoráma Paríža je krásna, podobne ako tvár na billboarde. Čo sa však skrýva za viditeľným vonkajškom? Postupne zostupujeme do srdca temného, moderného mesta budúcnosti, kde sa náhle všetka krása stráca a ostáva len fascinácia zobrazenou industriálnou realitou zajtrajška. viac

TV tipy 5.10. - 11.10. 2009 TV tipy 5.10. - 11.10. 2009 TV tipy 5.10. - 11.10. 2009

09.10.
PIATOK

22:20 Na druhej strane (The Departed), USA, 2006 (Markíza)
Príbeh sa odohráva v Južnom Bostone, kde polícia vedie vojnu s organizovaným zločinom. Policajt Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) dostane za úlohu v prestrojení sa infiltrovať do mafiánskeho syndikátu, ktorý vedie Costello (Jack Nicholson), zatiaľ čo ostrieľaný zločinec Colin Sullivan (Matt Damon) sa ako informátor infiltroval do oddelenia polície. viac

01:10 Blade (Blade), USA, 1998 (Markíza)
Sila nesmrteľnosti... duše človeka... srdce hrdinu! Blade (Wesley Snipes) je nesmrteľný bojovník, napol človek a napol upír, bojujúci proti rozmáhajúcemu sa upírskemu podsvetiu, ktoré sa snaží postupne vyhubiť celú ľudskú rasu. Vďaky svojim nadprirodzeným schopnostiam je Blade tým posledným, kto stojí medzi lordom Deaconom Frostom a ním zosnovanou skazou sveta a všetkého ľudského.


10.10.
SOBOTA

21:00 Traffic - Nadvláda gangov (Traffic), USA/ Nemecko, 2000 (Filmbox)
Vo filme Stevena Soderbergha bojuje mexický policajt Javier Rodriguez (Benicio Del Toro) s všemocným drogovým kartelom v Tiujane. Dostáva sa do vplyvnej skupiny tvrdého generála Salazara, ale pravda a víťazstvo sa strácajú v pavučinách korupcie. viac

21:40 Neviditeľné deti (All the Invisible Children), Taliansko, 2005 (Dvojka)
300 miliónov detí a mladistvých na svete trpí hladom. Asi 100 miliónov nikdy nezačalo navštevovať školu. Všetkým týmto deťom je venovaný film Neviditeľné deti. Skladá sa zo siedmich rôznych príbehov, ktoré nakrútili svetoznámi režiséri Mehdi Charef, Emir Kusturica, Spike Lee, Katia Lund, Jordan Scott a Ridley Scott, Stefano Veneruso a John Woo. Každý z nich našiel zvláštny príbeh o podmienkach detí žijúcich v rôznych častiach sveta. Príbehy sú odlišné, ale majú jednu spoločnú vec – ich hrdinami sú deti, ktoré nežijú tak, ako by vo svojom veku mali žiť. Ich každodenným údelom sú vojny, hlad, choroby, zanedbávanie, týranie, či život na ulici. Film bol nakrútený v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí Talianskej republiky, Svetovým potravinovým programom Spojených národov (WFP) a fondom UNICEF. viac

22:30 Utečenec (The Fugitive), USA, 1993 (Markíza)
Bol spokojný ako málokto. Úspešný chirurg s vysokým príjmom, luxusným autom a pohodlnou vilou. Medzi priateľmi obľúbený, medzi kolegami uznávaný. To všetko sa jedného večera drasticky zmenilo. Doktor Richard Kimble po návrate z nemocnice nachádza svoju milovanú krásnu manželku s rozbitou hlavou v kaluži krvi. Vzápätí sa brutálny útočník vrhne aj naňho. Krátky zmätený zápas, násilník uniká a doktor zúfalo objíma umierajúcu manželku. Keď Kimble rozpráva mužom zákona svoj príbeh, popisuje násilníka ako muža, ktorý mal namiesto jednej ruky protézu. Historka je natoľko absurdná, že mu policajti neveria a bezúhonný muž sa stáva hlavným podozrivým a vďaka zdanlivo neotrasiteľným dôkazom je nakoniec odsúdený za vraždu k trestu smrti.

TV tipy 5.10. - 11.10. 2009 TV tipy 5.10. - 11.10. 2009 TV tipy 5.10. - 11.10. 2009

11.10.
NEDEĽA

16:30 Kliatba mačacích ľudí (The Curse of the Cat People), USA, 1944 (Čt2)
Vo voľnom pokračovaní klasického hororu Mačací ľudia pokračujú osudy niekoľkých postáv, postihnutých podivnou kliatbou. Šesťročná Amy Reed je dcérou Olivera Reeda a jeho druhej ženy Alice. Amy má veľkú predstavivosť a niekedy nie je schopná rozlíšiť fantáziu od skutočnosti. Pretože nemá žiadnych ozajstných priateľov, vytvorí si kamarátku vo svojich predstavách. Otca to vydesí, lebo tou priateľkou je jeho predčasne zosnulá prvá manželka Irena, ktorá sa za svojho života menila v dravú mačkovitú šelmu.

21:35 Pravidla lži, Česko, 2006 (Dvojka)
Režisér Robert Sedláček študoval na Katedre dokumentárnej tvorby pražskej FAMU a má za sebou viacero krátkometrážnych, ale aj hodinových a celovečerných dokumentov. Pravidlá lži sú jeho debutom na poli hraného filmu. Príbeh je celkom jednoduchý: do malej komunity ľudí zbavujúcich sa drogovej závislosti prichádza Roman (David Švehlík). Tak ako ostatní, prichádza sem z jedného dôvodu: „Už nie je príliš kam utiecť pred sebou samým.“ Či sa to však môže podariť v nepočetnej uzavretej komunite, je otázne. viac

22:25 Rok draka (Year of the Dragon), USA, 1985 (Jednotka)
Šéf mafie čínskej štvrte, mladý Joey Tai používa bezprecedentné násilie. Stane sa šéfom čínskej mafie v New Yorku a neoddiskutovateľným vodcom čínskej komunity. Dohľad nad poriadkom v čínskej štvrti má Stanley White, policajt, ktorý nenávidí Ázijčanov od vojny vo Vietname. Obaja porušujú dlho platné nepísané zákony a nie sú ochotní robiť kompromisy - to vyústi do krvavého konfliktu.

22:30 Strach a chvenie (Stupeur et tremblements), Fran./Jap., 2003 (Čt2)
Adaptácia autobiografického bestselleru mladej belgickej spisovateľky Amélie Nothomb spracúva jej zážitky z ročného pracovného pobytu v Japonsku. Film sa vyznačuje nesmierne duchaplným humorom, ktorý poskytuje ironický európsky pohľad na pracovnú oddanosť Japoncov, ich chápanie citov a zmysel pre hierarchiu. Práve vďaka tomuto humoru je nezvyčajnou konfrontáciou východného a západného myslenia a hodnotového rebríčka. Film si získal nesmiernu popularitu u divákov i kritiky. viac


HIT TÝŽDŇA

09.10.
PIATOK

22:20 Na druhej strane (The Departed), USA, 2006 (Markíza)
Príbeh sa odohráva v Južnom Bostone, kde polícia vedie vojnu s organizovaným zločinom. Policajt Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) dostane za úlohu v prestrojení sa infiltrovať do mafiánskeho syndikátu, ktorý vedie Costello (Jack Nicholson), zatiaľ čo ostrieľaný zločinec Colin Sullivan (Matt Damon) sa ako informátor infiltroval do oddelenia polície. viac


autor Tomáš Daneček 5.10.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.