NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY ROKU 2005

NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY ROKU 2005

článok




Nový rok je tu a s ním aj najvyšší čas sa pozrieť na niektoré filmy, ktoré nás obšťastnia v roku 2005. Z veľkého množstva očakávaných filmov som vybral 19 + 1 film, na ktoré sa najviac tešíme. Prečo 19 + 1, to sa dozviete na konci článku ...


2005 - rok komiksu?

Aj keď uplynulý rok 2004 priniesol zopár komiksových adaptácií (všetkým napred Spider-Mana 2), rok 2005 ho so svojimi k dnešku ohlásenými piatimi filmami založenými na komiksových príbehoch viac ako zatieni. A že sa máme na čo tešiť a nemusíme sa prebíjať iba cez nevalnú Elektru, o tom svedčia velikáni ako Sin City či Batman Begins.

Takisto sa v roku 2005 dočkáme viacerých vysnených projektov - okrem zavŕšenia Star Wars Epizódou III na nás čaká sfilmovanie Stopárovho Sprievodcu Po Galaxii a Vojny svetov, pokračovanie Kruhu, štvrtý Harry Potter a jeho Ohnivá čaša, ako aj nový remake originálneho King Konga z roku 1933. Či bude nový rok 2005 po filmovej stránke lepší ako tento starý, o tom rozhodneme až takto o rok. Predpoklady na to má tie najlepšie. A preto vám predstavujem 19 plus 1 najočakávanejších filmov budúceho roka ...


Očakávané premiéry v časovom poradí


ALEXANDER

V Amerike ako medzičasom jedno z najväčších sklamaní roka 2004 dúfa Alexander na Európu a zvyšok sveta, aby ho vytrhol aspoň do čiernych čísel. 160 miliónová investícia zarobila v USA iba 33 miliónov a zožala prevažne zlé až zúfalé kritiky. "Na frak" dostali hlavne celistvosť príbehu, nejednoznačná výpoveď filmu ako aj nepresvedčivé výkony hlavných predstaviteľov. Napriek tomu sa Alexander dostal do rebríčka najočakávanejších filmov budúceho roka - za prvé ako recesia voči americkým hodnotám (v ktorom paralelnom univerze by mohol mať film o gréckej histórii úspech v USA?) a za druhé už len z čistej zvedavosti na hviezdne obsadenie a réžiu. Predsa len Oliver Stone so svojou kontroverznosťou je diváckym magnetom sám o sebe a to ešte nehovorím o Collinovi Farrelovi alebo Angeline Jolie. Nechajme sa prekvapiť, možno budeme aj my nadávať ...

Réžia: Oliver Stone.
Hrajú: Colin Farrel, Angelina Jolie, Jared Leto, Anthony Hopkins
Premiéra USA: 24.11. 2004
Premiéra SR: 13.1. 2005
Trailer


THE PHANTOM OF THE OPERA

Explóziu muzikálových filmov počatú Moulin Rouge sa ešte snaží využiť nový film Joela Schumachera, Fantóm Opery. Podľa traileru sa bude jednať o veľmi nápadnú kópiu práve menovaného mlynu, podporenú vynikajúcou hudbou Andrew Lloyd Webbera. Aj keď osobne považujem Jesus Christ Superstar za vrchol Webberovej tvorby, skrýva Fantóm určite dosť veľké lákadlo - keď nič iné, aspoň hudba bude dobrá. Napriek tomu ale Schumacherovi od Matrix Reloaded neverím už ani slovo, a tak chválospevy na dokonalosť jeho najnovšieho diela nechám radšej stranou. Zdá sa, že podobne zmýšľa aj väčšina Američanov - 7 miliónový zárobok za prvý týždeň rozhodne nespadá do kategórie "blockbuster".

Réžia: Joel Schumacher.
Hrajú: Gerard Butler, Emmy Rossum, Patrick Wilson, …
Premiéra USA: 22.12. 2004
Premiéra SR: 17.2. 2005
Trailer

Najočakávanejšie filmy roku 2005 Najočakávanejšie filmy roku 2005 Najočakávanejšie filmy roku 2005

LEMONY SNICKET'S A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS

Kto videl trailer, vie, prečo tento film sem patrí. Vo filme podľa známej knihy Daniela Handlera na plátna kín prichádza Jim Carrey v najlepšej forme. To, že Carrey vie hrať, potvrdil vo vážnych filmoch ako Man On The Moon alebo Eternal Sunshine Of The Spotless Mind. Avšak najväčšie úspechy žal s postavami, ktoré stavali na jeho mimike a preexponovanosti. Podobne ako jeho Grinch, aj v Lemony Snicket's si Carrey zahral extrémne "ujetú" postavu baróna Olafa. Dizajn a príbeh, herecké výkony ako aj špeciálne efekty, všetko je podrobené fantázii Handlerových kníh a aj keď americké recenzie nadávajú na prehnanosť Carreyho výkonu, 94 miliónov dolárov za tri týždne hovorí jasnou rečou - zdá sa, že sa 140 miliónová investícia Paramountu vyplatila.

Réžia: Brad Silberling.
Hrajú: Jim Carrey, Meryl Streep, Jude Law, …
Premiéra USA: 17.12. 2004
Premiéra SR: 24.2. 2005
Trailer


ROBOTS

Od tvorcov Ice Age prichádza prvý animovaný film nového roka. S plejádou veľkých hereckých mien sa 20th Century Fox bude snažiť dosiahnuť úspechu Ice Age a ak to pôjde, tak sa možno priblížiť na The Incredibles či Finding Nemo alebo Shreka 2. Animácia je, ako sme už zvyknutý, na slušnej úrovni, len príbeh je akosi iný. Hlavný hrdina, invenčný robot Rodney zistí, že obľúbeného vynálezcu Big Welda nahradil Ratchet, Hitlerovská postava, ktorá sa snaží dosiahnuť, aby všetci boli rovnako lesklý ako on sám. Rodney musí preto zachrániť svojho obľúbeného vynálezcu a popritom aj svet. Neviem, nakoľko takto pochmúrny príbeh bude lákadlom alebo odpudzujúcim elementom pre divákov, ja sa osobne na tento kúsok pôjdem pozrieť.

Réžia: Chris Wedge.
Hrajú: Ewan McGregor, Halle Berry, Greg Kinnear, Mel Brooks, Robin Williams, …
Premiéra USA: 11.3.2005
Premiéra SR: 17.3.2005
Trailer


CONSTANTINE

A máme tu prvú komiksovú adaptáciu nového roka. Komu meno filmu nepripomína žiaden komiks, tomu pomôžem menom Hellblazer. Tak sa totiž v skutočnosti volá komiks, v ktorom vystupuje John Constantine. Avšak vďaka nevyriešeným právnym problémom nepripadalo meno "Hellblazer" pre film do úvahy, a tak sa producenti rozhodli ísť cestou najmenšieho odporu a zvolili ako meno filmu meno hlavného hrdinu. Film mal byť už minulý rok uvedený do amerických kín, napokon sa však tak nestalo. Trailer vyzerá na každý pád zaujímavo a mix detektívky s fantasy by mal núkať dostačujúce lákadlo pre filmových fanúšikov. Snáď bude Keanov prvý akčný film po trilógii Matrix úspešný a dokáže kvalitne preniesť komiksovú predlohu na plátna kín. Ďalšie sklamanie ako Punisher by mohlo vážne uškodiť ďalším komiksovým adaptáciám.

Réžia: Francis Lawrence.
Hrajú: Keanu Reeves, Rachel Weisz, Djimon Hounsou, …
Premiéra USA: 18.2.2005
Premiéra SR: 7.4.2005
Trailer


THE RING TWO

Pamätáte sa na The Ring? Báli ste sa? Ak ste obidve otázky zodpovedali pozitívne, tak si už teraz môžete predznamenať 14. apríl v kalendári, pretože vtedy príde do kín pokračovanie úspešného hororu. Rovnako ako prvá časť, aj The Ring Two je napísaný podľa japonskej predlohy, a tentokrát sa réžie dokonca ujal režisér a scenárista originálneho Ringu 2. Naomi Watts si znova zahrá Rachel Keller a bude bojovať o svoj život a život svojho syna proti tajomnému zlu. Najskôr to vyzerá, že sa tajomná Samara z prvého dielu vrátila, avšak Racheline pátranie v minulosti odkryje ešte väčšie tajomstvo. Ak sa neviete dočkať apríla, odporúčam si pozrieť japonský originál.

Réžia: Hideo Nakata.
Hrajú: Naomi Watts, Simon Baker, David Dorfman, …
Premiéra USA: 18.3.2005
Premiéra SR: 14.4.2005
Trailer


KINGDOM OF HEAVEN

Nový film Ridleyho Scotta. Liam Neeson (síce iba na prvých 30 minút, ale aj to stačí) a Jeremy Irons. Križiacke výpravy. Orlando Bloom s bradou ako jediné mínus. Námetovo vyzerá byť Kindgom Of Heaven jednou z mála čerstvých ideí nového roka. Neromantizujúci pohľad na temný stredovek a brutálny čas križiackych výprav v spojení s drsnou réžiou Ridleyho Scotta, akú sme videli v Black Hawk Down, to proste treba vidieť. Trailer je efektný, aj keď by sa v ňom hodila viacej rytmická hudba, ako ťahavé melódie. Zase na druhej strane tu nejde o príbeh heroizmu ale o mužoch na mieste, kde nechceli byť, ktorých okolnosti prinútili konať skutky, ktoré nechceli. Pomaly sa zase blíži čas, kedy by malo šťastie Ridleyho opustiť a jeho filmy by mali stratiť príťažlivosť (ako sa mu už dvakrát stalo). Piateho mája budeme vedieť viac.

Réžia: Ridley Scott.
Hrajú: Orlando Bloom, Eva Green, Liam Neeson, Jeremy Irons,…
Premiéra USA: 6.5.2005
Premiéra SR: 5.5.2005
Trailer


STAR WARS: EPISODE III - REVENGE OF THE SITH

Musím k tomu vôbec niečo povedať? Posledná časť prequelovej trilógie, ktorá konečne doplní posledný kamienok mozaiky Star Wars univerza. Film, pre ktorý boli vlastne The Phantom Menace a Attack Of The Clones natočené. Konečne sa dozvieme, čo prinúti Anakina podľahnúť temnej strane moci, prečo boli Luke a Leia ako malé deti rozdelení a prečo o Leie Anakin ako Darth Vader nič nevedel. Konečne nám budú zodpovedané všetky otázky. Pre tých, ktorým sa nová trilógia páči, je 19. máj už dávno v kalendári zaznačený a im netreba už nič povedať (keďže aj tak asi slintajú nad prvým trailerom). A tých druhých teraz už nepresvedčím ...

Réžia: George Lucas.
Hrajú: Ewan McGregor, Hayden Christensen, Natalie Portman, ...
Premiéra USA: 19.5.2005
Premiéra SR: 19.5.2005
Trailer

Najočakávanejšie filmy roku 2005 Najočakávanejšie filmy roku 2005 Najočakávanejšie filmy roku 2005

THE HITCHHIKER'S GUIDE TO THE GALAXY

V lete nás čaká jedna knižná adaptácia za druhou. Pán Prsteňov svojím úspechom roztrhol vrece s adaptáciami a tak sa v júni dočkáme aj Stopárovho Sprievodcu Galaxiou. Vybraní herci vzbudzujú dôveru, približne ako pri Pánovi Prsteňov, scenár sa zdá byť tiež v poriadku (aspoň podľa internetových stránok, ktoré ho dostali do rúk) a tak nič nestojí v ceste ďalšiemu mega úspechu. Sfilmovanie Adamsovej knihy bolo dlho odkladané, až kým úspech Pána Prsteňov nepresvedčil vlastníkov práv, že všeličo je dnes už možné, a tak sa natáčanie začalo minulý rok. Touchstone Pictures zrejme mienia nasledovať príklad New Line Cinema a tiež sa rozhodli dať svoju dôveru pomerne neznámemu režisérovi. Bojím sa však, že Garth Jennings, ktorý podľa IMDB doteraz natočil iba video k pesničke Coffee And TV od Blur, môže byť až priveľmi neskúsený na projekt týchto rozmerov. Na druhej strane musel Jennings niečím šedé obleky u Touchstone presvedčiť. A kto som ja, aby som o ich rozhodnutí pochyboval?

Réžia: Garth Jennings.
Hrajú: Martin Freeman, Mos Def, Sam Rockwell, Zooey Deschanel, Bill Nighy, …
Premiéra USA: 6.5.2005
Premiéra SR: 9.6.2005
Trailer


WAR OF THE WORLDS

Druhou letnou knižnou adaptáciou bude Vojna svetov - potom, ako sa Stevenovi Spielbergovi nepodarilo začať natáčať jeho film o atentáte na letné olympijské hry 1972 v Mníchove, sa zase spojil s Tomom Cruisom a dali sa do práce na projekte War Of The Worlds. Jeden z najznámejších príbehov H.G. Wellsa, ktorý už pri svojej prvej premiére v rádiu vyvolal paniku v Londýne (ľudia si naozaj mysleli, že pristáli mimozemšťania), sa teda konečne dočká súcej filmovej podoby. Tu ale mám ale, narozdiel od Hitchhiker's Guide To The Galaxy, výhrady ku castingu, keďže sa mi Tom Cruise do hlavnej úlohy moc nehodí. Navyše sa z prvého traileru zdá, akoby bol celý príbeh zasadený do prítomnosti, čo tiež predstavuje nevynútený odklon od predlohy. Ale budiž, keď toto má byť jediný spôsob, ako dostať Vojnu Svetov na plátna kín, tak sem s ňou ...

Réžia: Steven Spielberg.
Hrajú: Tom Cruise, Dakota Fanning, Tim Robbins, …
Premiéra USA: 29.6.2005
Premiéra SR: 29.6.2005
Trailer


BATMAN BEGINS

Rozpisovať sa tu o Batman Begins nemá zmysel. Je to môj najočakávanejší film roka 2005, bodka. Casting - vynikajúci, režisér - jednoducho špica, scenár - (podľa internetových stránok) dokonalý, poňatie - presne ako som si ho predstavoval, prvý trailer - super. Čo chce človek viac? Obidva plagáty (americký aj medzinárodný) sú perfektné a aj keď teaser vyzeral miestami nedokončený, rozhodne evokoval super atmosféru. Nový trailer už len upevnil moje presvedčenie, že tento film bude absolútna pecka. 'nough said.

Réžia: Christopher Nolan.
Hrajú: Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Morgan Freeman, …
Premiéra USA: 17.6.2005
Premiéra SR: 14.7.2005
Trailer


THE FANTASTIC FOUR

A hneď tu máme aj ďalší komiks. Jeden z najpopulárnejších komiksov USA rozpráva príbeh štyroch astronautov, ktorých pri vesmírnej misii ožiari tajomná radiácia a obohatí ich o zvláštne schopnosti - kapitán Reed Richards sa môže natiahnuť do neuveriteľných dĺžok, Sue Storm vie vytvoriť silové polia a vie sa stať neviditeľnou, jej brat Johnny Storm môže kontrolovať oheň a pilot Ben Grimm sa zmení na kamenistú kreatúru. Spolu musia chrániť svet pred čírym zlom v podobe Doktora Von Dooma. Casting je aj pri tejto produkcii najväčším kameňom úrazu, keďže napr. Jessica Alba ako Sue Storm je moc mladá a kostým pre The Thing nevyzerá práve hodnoverne. Na výsledok si nudeme si musieť počkať do augusta, ale s dobrým scenárom by The Fantastic Four mohol byť jedným z najlepších filmov nového roka.

Réžia: Christopher Nolan.
Hrajú: Ioan Gruffudd, Michael Chiklis, Jessica Alba, Chris Evans, …
Premiéra USA: 1.7.2005
Premiéra SR: 4.8.2005
Trailer: nie je k dispozícii


MR. AND MRS. SMITH

Čo vznikne, keď sa skríži film o agentoch so starou klasikou Vojna Roseovcov? Presne, film Mr. And Mrs. Smith o manželskom páre, ktorý pracuje pre dve znepriatelené spoločnosti a navzájom o sebe nevedia, že sú agenti. A čo sa stane, keď pravda vyjde navonok, na to sa môžete ísť pozrieť v auguste do kina. Brad Pitt a Angelina Jolie privedú masy ľudí do kín a s obstojným scenárom by to mohlo dopadnúť dobre. Je ale aj pravdou, že film má nejaké problémy, keďže bola jeho premiéra posunutá z februára na jún. Bohužiaľ nie je známe, akého typu tieto problémy sú, ale istý čas sa hovorilo, že film vôbec do kín neuvedú. V svetle týchto informácií sa nádeje v dobrý scenár rozplývajú ako dym ...

Réžia: Doug Liman.
Hrajú: Brad Pitt, Angelina Jolie, Greg Ellis, …
Premiéra USA: 10.6.2005
Premiéra SR: 11.8.2005
Trailer


CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY

Nový Burton. Zase raz s Johnnym Deppom. Podľa slávnej knihy Roalda Dahla. Prvý trailer vyzerá ako vyrobený natripovaným užívateľom LSD. Ale to všetci čakáme, nie? Podobne ako Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events bude aj tento film veľmi uhodené dobrodružstvo. Ale narozdiel od Lemony Snicket's bude mať Charlie And The Chocolate Factory nezameniteľný šarm Burtonových filmov. A tak sa už teraz môžeme tešiť na atypický, ale rozhodne kvalitný, príbeh o chlapcovi, ktorý vyhrá lístok na obhliadku zázračnej továrne na čokoládu, vedenú excentrickým Willym Wonkom.

Réžia: Tim Burton.
Hrajú: Freddie Highmore, Johnny Depp, Helena Bonham Carter
Premiéra USA: 15.7.2005
Premiéra SR: 18.8.2005
Trailer

Najočakávanejšie filmy roku 2005 Najočakávanejšie filmy roku 2005 Najočakávanejšie filmy roku 2005

DARK WATER

Ďalší zo série remakeov japonských hororov. Na mušku došiel zase raz horor Hideo Nakatu, v originále nazvaným Honogurai Mizu No Soko Kara. V americkej verzii si zahrá Jennifer Connely a Ariel Gade pod vedením Waltera Sallesa, režisérom The Motorcycle Diaries. Príbeh rozpráva o matke s dcérou, ktoré sa nasťahujú do nového bytu. Avšak niečo hrozné sa stalo s predchádzajúcim nájomníkom a všade prítomná tmavá voda im nedá zabudnúť ...

Réžia: Walter Salles.
Hrajú: Jennifer Connelly, Ariel Gade, Tim Roth, …
Premiéra USA: 1.8.2005
Premiéra SR: 29.9.2005
Trailer


HARRY POTTER AND THE GOBLET OF FIRE

Fantastického Alfonsa Cuaróna vymení na režisérskej stoličke nováčik Mike Newell a pobije sa s druhou najobšírnejšou knihou Harryho Pottera. Harry začína štvrtý rok a čaká ho nie len súťaž o Ohnivú čašu, ale aj prvá láska a boj s Voldermortom. Bohužiaľ bol nápad rozdeliť štvrtú knihu na dva filmy zamietnutý a tak musia fanúšikovia série rátať s veľkými dierami v deji a odchýlkam oproti knihe. Ostáva už len dúfať, že tento krát sa scenáristom podarí nevystrihnúť nič dôležité, ako tomu bolo v treťom filme. Zaujímavá je aj voľba režiséra, keďže Newellovou doménou boli predtým ľahké komédie (Mona Lisa Smile) a štvrté Harryho dobrodružstvo už nadobro opustilo brehy detského príbehu. Bude zaujímavé sledovať, ako sa s materiálom Newell pobije. Snáď sa nemusím ani zmieniť o tom, že všetky hviezdy predchádzajúcich filmov si svoje úlohy zopakujú aj tentokrát.

Réžia: Mike Newell.
Hrajú: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, …
Premiéra USA: 18.11.2005
Premiéra SR: 15.12.2005
Trailer: nie je k dispozícii


KING KONG

Peter Jackson by momentálne dostal ťažké milióny, aj keby si zaumienil nakrútiť príbeh telefónneho zoznamu Nového Zélandu. Našťastie sa rozhodol pre zaujímavejšiu látku - remake originálneho King Konga z roku 1933. Okrem slušného rozpočtu má k dispozícii mágov z Weta Digital, Naomi Watts, Andriena Brodyho a Jacka Blacka ako hlavné postavy a krásu Nového Zélandu ako exteriéry. A tak sa v decembri môžeme tešiť na nepoznaný ostrov, dinosaurov, krásku a jej hrdinu ako aj na obrovskú gorilu na Empire State Building. (Pre všetkých nedočkavcov malý tip: na www.kongisking.net zverejňuje Peter Jackson zadarmo krátke videá z natáčania King Konga - okrem pohľadu do zákulisia sú tieto filmy zároveň fascinujúcou dokumentáciou o profesionálnej filmovej tvorbe, o logistike a procesoch, ktoré sú potrebné k realizácii takého mamutieho projektu).

Réžia: Peter Jackson.
Hrajú: Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Andy Serkis, …
Premiéra USA: 14.12.2005
Premiéra SR: 15.12.2005
Trailer: nie je k dispozícii


A VERY LONG ENGAGEMENT

Ak patríte do skupiny ľudí, ktorým učarovala Amélia z Monmartru, tak už určite nedočkavo očakávate ďalší Jeunetov počin. Zase raz sa stretneme s Audrey Tatou, ktorá nechce uveriť, že jej milý Manech padol v prvej svetovej vojne. Manech sa spolu s piatimi priateľmi sám postrelil, aby unikol hrôze prvej svetovej vojny. Avšak všetci sú odhalení a ich trest je vysadenie v zemi nikoho medzi frontami, kde nemajú šancu prežiť a zabijú ich guľky jednej alebo druhej strany. Mathilde (Audrey Tatou) sa sama vydá po stopách svojho milého za pravdou, kde sa krása života a hrôza vojny strieda vo veľmi silných obrazoch majstra Jeuneta a my sa môžeme tešiť na podobne silný zážitok ako bola svojho času Amélia.

Réžia: Jean-Pierre Jeunet.
Hrajú: Audrey Tautou, Gaspard Ulliel, Jean-Pierre Becker
Premiéra USA: 17.12.2004
Premiéra SR: 17.2. 2005
Trailer

 

Premiéry bez konkrétneho dátumu slovenskej premiéry


SIN CITY

Koľko hollywoodskych hviezd dokážete vymenovať v jednom dychu? Určite veľa - a ja sa stavím, že každá druhá hrá v Sin City. Už len počet hviezd je dych-berúci a katapultoval by tento film na prvé miesto najočakávanejších filmov roku 2005. Posúďte sami: Jessica Alba, Rosario Dawson, Elijah Wood, Maria Bello, Bruce Willis, Benicio Del Toro, Michael Clarke Duncan, Josh Hartnett, Michael Madsen, Jaime King, Brittany Murphy, Clive Owen, Mickey Rourke, Nick Stahl, … Ak k tomu pridáte snáď jeden z najlepších komiksov, pardón "grafických noviel", nášho času, režiséra Roberta Rodrigueza a spolu-režiséra tvorcu komiksu Franka Millera, vyjde z toho filmová pecka roka. A famózna vizuálna stránka, badateľná z obidvoch trailerov je už len čerešničkou na torte …

Réžia: Frank Miller, Robert Rodriguez.
Hrajú: Bruce Willis, Benicio Del Toro, Michael Clarke Duncan, Rosario Dawson
Premiéra USA: 14.12.2005
Premiéra SR: -dátum premiéry neznámy-
Trailer


+1

Prečo teda 19 + 1? Ten posledný film, na ktorý sa najviac teším, je totiž skôr menšia produkcia a jeho úspech v USA bude rozhodovať o tom, či k nám vôbec dorazí. Preto sa kľudne môže stať, že ho slovenský divák neuvidí. Kým v USA môže tento film rátať aspoň s fanúšikmi televízneho seriálu, podľa ktorého je natočený, v Európe mu tento základ chýba, keďže sme boli o tento vynikajúci seriál ukrátení ...


SERENITY

Posledný film roku 2005 na ktorý sa ja osobne veľmi teším, je Serenity od Jossa Whedona. Komu meno Joss Whedon nič nehovorí, tomu poviem iba tri slová: Buffy, Angel a Firefly. Všetky tri sú názvy najlepších televíznych seriálov, ktoré kedy pozlátili televízne obrazovky. Serenity je film k seriálu Firefly, ktorý sa dožil iba krátkych 11 častí, kým ho Fox Entertainment nestiahol z éteru kvôli malému záujmu. Avšak vydanie tohto seriálu na DVD spôsobilo veľký boom a v USA sa DVD predávali ako horúce žemle, čo primälo Fox povoliť natáčanie celovečerného filmu. Čím je Firefly výnimočný? Fascinujúca kombinácia divokého západu a vesmírnej sci-fi, lákavé univerzum, do dokonalosti prepracované postavy a príbeh o sprisahaní vytvárajú neopakovateľnú atmosféru. Každému, kto má možnosť si tento seriál zohnať, ho iba odporúčam. A všetkým iným radím ísť do kina, ak tento film k nám dorazí. Podľa prvých reakcií sa Serenity páči nováčikom Firefly-univerza viac ako "starým mazákom" ...

Réžia: Joss Whedon.
Hrajú: Nathan Fillion, Gina Torres, Alan Tudyk, Morena Baccarin, Adam Baldwin, Premiéra USA: 30.9.2005
Premiéra SR: -premiéra neistá-


Na záver mi už neostáva nič iné, iba vám a nám popriať veľa kvalitných a zábavných momentov pri pozeraní tohtoročnej filmovej produkcie - nech je rok 2005 naozaj magický!

 


autor Marek Vojtko 4.1.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.